mail

Ako je to s tou funkciou - email? co som na fore cital tak je to to stale vypnute? skusam odoslat e-mail cez jednoduchy formulár plus malý php script sice mail odosle ale nepride takze tato sluzbicka asi bude imho nadalej domnievam sa vypnuta :)
Tak uz to fahci :) chyba bola v pomalsom spojení netreba uz reagovat dakujem :)
a můžu se tě zeptat na ten php script? Taky bych chtěla odeslat ze svých stránek odpověď na svůj mail, ale nemůžu přijít na to jak to napsat... Díky za odpověď.
v php existuje funkce mail("příjemce","předmět","text");

pokud odpověď z formuláře, musíš do skriptu napsat něco jako:
<?php
$to="ja.1@nekde.cz";
$pred="odpoved ze stranky";
$text=$_POST["email"].\n.$_POST["textik"];

if (!$_POST["ok"])
{
?>
<form action=form.php method=post>
<input type=name name=email><br>
<textarea name=textik rows=8 cols=70></textarea>

<input type="hidden" name="ok" value="1">
<input type=submit value=pošli>
</form>
<?php
}
else { mail($to,$pred,$text);
}
?>


to máš jednoduchý php skript. Všimni si, že je přerušený tzn. <?skript?>formulář<?a zase skript?>.
Je více možností, jak to udělat. Tahle mi však přijde nejjednodušší. Bylo by dobré, kdyby jsi už v php něco dělala. na začátku skriptu máš nadefinovány proměnné $to (tady je prostě email.adresa), $pred (tam napiš cokoliv- je to předmět, kterej se ti zobrazí)a konečně $text: tam je napsaná proměná $_POST["email"] post, protože ve zpracování máš napsaný method=post (nedoporučuji get!) a "email", protože to pole se jmenuje email (viz <input type=name name=email>)
<input type=hidden> je skryté pole. Php zjistí hodnotu tohoto pole a podle toho provede danou část skriptu. Soubor pojmenuj form.php jinak ti to napíše chybu. Pracuješ s php? pokud ne tak na linuxsoft.cz najdeš 212 stránkový seriál, ve kterém se docela dobře naučíš php(aspoň základy)=) napiš, jak to dopadlo
ještě dodatek- nevím proč, ale ode dneška mi to nefunguje. nevím proč. možná změna na serveru. :(
Taky mi od vcerejska nejde e-mail, pricemz kod je 100% spravne, protoze driv to behalo....nevimte nekdo proc tomu tak je a jestli je moznost to nak spravit?
už fachčí