redakční systémy, safe mode a spol.

Zdravím, už nevím kam napsat, jsem v tomto docela lama ale zbývá mi vyřešit jenom toto jedno a třeba to rozchodím...

k věci:
pokouším se na svůj wz dostat redakční systém, konkrétně Albireo. No default php jsem tam dostal, to bylo OK, spustím tento default.php a následuje kontrola webu. Databáze povolené atd.

Ale tu se kontrola Albirea sekne na problému s nastavením PHP u wz. Prý je spuštěn Safe Mode na wz a tím pádem instalace RS nemůže pokračovat.

Prosím, poraďte nebo mi řekněte: dá se nějak nastavit nebo zrušit na WZ safe mode tak, aby se mi redakční systém nainstaloval?

Díky za (každou) odpověď

Stanley
<HTML>Ne, vypnout safe mode není možné.</HTML>
OK (i když v tomto konkrétním případě mi to moc nepomohlo :-) ), přesto díky za odpověď.

Snad jen jeden dotaz k redakčním systémům - je nějaký seznam nebo se ví o některých GNU či free redakčních systémech, které by bez problémů na webzdarma fungovaly?

Díky, Stanley
<HTML>Také by mne to zajímalo - většinu těch redakčních systémů píší naprosté lamy (myslím to vážně, i kdyby se považovaly za nejlepší programátory na světě a i kdyby to byly poloprofesionální týmy s poloprefesionální nicneříkající prezentací jako má Albiero), které neznají realitu. Pak požadují takové nesmysly, jako copy(), ini_set(), exec(), vypnutý safe_mode apod. Velká část těchto systémů se dá upravit - víte-li, jak na to - nicméně taková úprava bude obvykle potřeba při každé aktualizaci systému (nemyslím aktualizaci obsahu).

Co se konkrétních systémů týče, nejprve je třeba ujasnit si požadavky. Je-li potřeba blog, doporučuji systém přímo od WZ (<a href="http://blog.webzdarma.cz">blog.webzdarma.cz</a>). O jiných systémech nemám představu, nicméně dá se zprovoznit např.: Wordpress, Joomla (vyžaduje úpravy), Hulánův Blog:CMS (osobně jsem to před pár lety na WZ zkoušel, ale bylo to děsně pomalé, inu, megabajty kvalitního kódu), phpBB (a vůbec hromada fór se dá zprovoznit, i když občas jsou potřeba úpravy) a dokonce Drupal (stačí pogooglovat, podařilo se to). Bývaly doby, kdy byl rozšířen phpRS (ale to byl děsně lamácký systém zase v jiných ohledech).

Nevyjmenoval jsem všechny, neznám všechny a už vůbec ne ty nejnovější. Možná poradí někdo fundovanější a lépe, ale bez znalosti Vašich požadavků to bude těžké.</HTML>