.htaccess přesun stránek

Zdravím,
před pár týdny jsem provedla přesun stránek na jiné místo (vč. domény). Na starém místě jsem nastavila .htaccess pro přesměrování na nové url
#Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule (.*) http://www.nova-url.cz/$1 [R=301,L]

Vše by bylo v pořádku, až na to, že vyhledávače (google, seznam) stále indexují i staré stránky. Při vyhledávání různých klíčových slov vyjedou na prvních místech někde pouze staré url, ale někde staré i nové za sebou, což nevypadá dobře. (Předpokládám, že boti si díky přesměrování "nevšimnou", že staré stránky už "neexistují" a do statistiky starých stránek vkládají procházení nových stránek (?) ).

Je doporučeno použití nějakého status codu/něčeho, z čeho robot vezme na vědomí přesun stránek na novou url? (Pokud bych jednoduše zakázala na starém url přesměrování v .htaccess pro roboty, tak bych přišla o umístění starých stránek ve vyhledávačích a nezbylo by než čekat, až se tam postupně doplazí nové stránky :) )

Díky moc za rady
Dotaz nemá smysl řešit. Automatické přesměrování z WZ není povoleno.
Děkuji za Vaši odpověď.
Bohužel o povolení či zakázání automatického přesměrování z WZ nebyla v mém dotazu ani zmínka. Dokonce jsem ani neupřesnila, zda se jedná o přesměrování Z nebo NA doménu wz.cz.
Ale když už jste toto omezení zmínil, budu Vám vděčná, pokud mi pošlete přímo odkaz na podmínky užívání wz, který automatické přesměrování zakazuje, nic takového jsem nenašla (mohla jsem přehlédnout). Děkuji.
Pouhá logika. Fórum na WZ + dotaz na přesun = doména je z WZ.

Z podmínky:
3) Uživatel je povinen: dodržovat podmínky zobrazení reklamy

Vámi uvedený příklad provádí tvrdé přesměrování. Tedy metodu, která nemá šanci jakkoli zobrazit povinnou reklamu. A podmínky zakazuji jakékoli metody zamezující zobrazení reklamy.


Teď ale obecně. Vyhledávače mají vlastní databázi indexovaných stránek. Cokoli indexuje, uloží do databáze. Existence či neexistence stránky se provádí většinou až při dalším indexování stránky. To však může nějaký čas trvat. Proto se může stát, že vyhledávače zobrazují již neexistující nebo modifikované stránky. Pouhá 301 může pomoci, ale také nemusí. Z původní adresy pouze provede přesměrování na nový obsah. Tím může dojít k umělému udržování původní adresy. Nejlepší je, kdyby se původní adresa přestala udržovat a poslat tak vyhledávačům status 404.
http://www.webzdarma.cz/podminky-reklama.html

"Pokud tedy na svých stránkách žádnou reklamu nemáte - třeba protože používáte přesměrování na jiné stránky, nebo prostor na WebZdarma používáte pouze jako skladiště pro své soubory - nebude mít Váš web dlouhého trvání. "

Tím se celý tento dotaz vyřešil.
Schválně, za jak dlouho admini najdou a SMAŽOU stránku http://zbezdezu.wz.cz kvůli nepovolenému automatickému přesměrování na ic.cz?
To Tomik:
díky za radu, automatické přesměrování jsem nastavila z toho důvodu, aby přesun stránek návštěvníky co nejméně otravoval. To asi nebylo úplně ok, takže jsem na starém webu nastavila info-redirect stránku s 2sec delayem. To už snad neporušuje podmínky wz a vyřešil se tím možná i problém s roboty vyhledávačů, kteří žádný obsah nenajdou a stránky na starém umístění prostě pomalu odumřou :)

Pouze mi bylo líto, že v současné době se stránky (staré url) umisťují v určitých "zájmových" dotazech na předních místech vyhledávačů a byla jsem zvědavá, zda existuje trik, který trvalý přesun stránek řeší. Bohužel asi neexistuje, nevadí :)
<HTML>Tak dvě sekundy opravdu nestačí, tohle JE stále porušování podmínek. Udělej ten odkaz klikací, žádné automatické přesměrování.

Jinak - pro vyhledávače je nejlepší přesměrování 301. Chybovku 404 bych tam nedávala (tj. status 404, jak radí Tomík), nejspíš by došlo ke ztrátě pozice. Ta se nejlépe přenese právě použitím přesměrování 301.

Já tu většinou radím, nechat nějaký čas klikací přesměrování s krátkou informací, aby si zvykli uživatelé na novou adresu. Pak pustit přesměrování přes 301ku, aby si novou adresu zapamatovaly i vyhledavače. Je sice pravděpodobné, že starý účet bude časem zrušen, ale to už by nemělo vadit, vyhledávače i uživatelé by měli již dávno znát adresu novou.
Myslím, že je to nejlepší řešení, ale kklidně mi je někdo vyvraťte :-).

<em>byla jsem zvědavá, zda existuje trik, který trvalý přesun stránek řeší. Bohužel asi neexistuje, nevadí :)</em><br>
Existuje, 301ka. Ale opravdu to nefunguje tak, že se to projeví okamžitě ve stylu "hup na krávu a je tele". Stejně jako chvíli trvá, než se nové stránky do výsledků vyhledávání dostanou, stejně tak chvíli trvá, než z nich zase vymizí. Propaguj všude novou adresu, uprav zpětné odkazy,kkde to půjde, aby vedly na novou adresu.</HTML>
Díky moc, to jsem přesně chtěla vědět :)
Nedávno jsem potřeboval rychle přesměrovat stránku ve vyhledávači. Té 301 hodně pomohlo, když jsem na http://www.google.cz/addurl/ zadal adresu původní stránky s 301. Následující den už bylo přesměrováno.