Ukončení PHP bez přerušení vykreslení stránky

Zdravím,
mám takový problém.
Připojuji se k databázi a když se něco nepovede, skript se jednoduše ukončí. Problém nastává v tu chvíli, kdy se ukončí protože s PHP se "vypne" i dokreslení HTML a mě se tím pádem naruší design (HTML se přestane vykreslovat na stejném řádku jako je příkaz exit; v PHP skriptu).

Mohl by jste mi někdo poradit nějaký fígl?

Děkuji za případné odpovědi
Jednoduše. Nepoužívat příkaz exit.
Ve většině manuálů a učebnic najdeš konstrukci, ve které je po nějakém neúspěchu použita funkce die() nebo příkaz exit. A to tak často, že si někteří myslí, že to tak musí být. Nemusí. A dokonce si troufám tvrdit, že nesmí.

Je dobré místo exit vyhodit výjimku. Pokud použiješ ovladač databáze PDO, tak ten to udělá za tebe. Pak už ji jen na vhodném místě zachytit a ošetřit.

Stránku obvykle začínám vykreslovat až ve chvíli, kdy mám z databáze vytahané všechny potřebné údaje. Co kdybych mezitím potřeboval poslat header nebo cookie?
Viz posledni veta Kita. Nejdriv si vsechno zpracuji a ulozim do promennych a pak teprve zobrazuji html kod.
Kdyz ti to umre na die nebo exit, tak se bud nezobrazi nic a nebo to mas osetrene, ze se vzdy zobrazi nejaky error a pak to prekresli.
Lepsi reseni je proste die a exit nepouzivat. Pak se zobrazi treba prazdna stranka a nenarusi ti to vzhled.
Jenze, jestli se ma zobrazit prazdna stranka nebo stranka s chybovou hlaskou programu, pak uz je jedno, jaky ma desing :) Stejne neco nejede a reklamuje se to adminovi.