CSS nebo tabulky

Chtěl bych znát Váš názor na to v čem a jak zformátovat stránky, zda použít tabulky s css nebo jen výhradně css, děkuji za odpověď
Doposud jsem dělal vše tabulkama, proč teď "frčej" DIVi nevím, ale praktikuju oboje a samozřejmě oboje s CSS.

Petr
Já osobně preferuju CSS. Nebudu sem vypisovat ty tuny běžných argumentů, dají se najít i jinde. Je to sémantické. A když si to člověk ozkouší v praxi a zvykne si na to, tak po čase zjistí, že je to praktické, pohodlné a jednoduché. Ale nebudu zastírat, že to vyžaduje aspoň základní vědomosti o chování prohlížečů, aby u toho webdesigner nepuknul zoufalstvím.
To Freya:

... ale já taky preferuju CSS, ale obojí jak <TABLE> či <DIV>, můžeš s CSS dobře sladit, ne ?
No ja doposud cpal vše do tabulek, no možna až moc, asi to už je prasárna když máte tabulku a v ní vnořený další tři. Div je pro mě něco trochu novýho.

to Freya .. jaký máš prohlížeče na odzkoušení stránek, ja jsem línej a dělám stránky jen pro IE6
To Jirka:

... nedělej stránky jen pro IE, Freya má Firefox
Firefox, prosím česky na mě, dík
Mozilla Firefox, moc pekny, maly rychly ale pomaly prohlizec (na ovladani), proste kliknu a cekam. www.mozilla.org/products/firefox --- myslim.
Firefox a.k.a. Červená panda je osekaná Mozilla. Je to pro moje jasná volba :-)

Mám IE developer´s pack (to jsou asi 4 starší verze IE, včetně trojky), novou Operu, NN7, Mozillu a Firefoxe.

Testuju v Opeře, IE5.5, IE6 a Gecku (Firefoxovi) - a samozřejmě sleduju, jak to vyzerá při vypnutém CSS, vypnutých obrázcích a tak podobně...

Petr Bláha >> Tabulky a CSS se samozřejmě dají sladit. Hodně lidí to dělá tak, že sloupcový layout vrhne do jediné elastické tříbuňečné tabulky a všechno ostatní zařídí kaskádovým stylem. Nejspíš je to hodně pohodlné, když jsi na tabulky naučený a zvyklý.
Aha aha, tak to já netestuju vůbec, only IE6, to je můj favorit, to jsem pohodlnej, co? Freyo, zanechal jsem ti vzkazík na tvých stránkách. Dá se někde stáhnout Opera nebo mozila?
To Freya:

... na tabulky naučenej a zvyklej sem, vím že můj zdroják vypadá jak InterCity - Jan Perner (<tr><jídelní vůz><td><td><td><td><td><td><td><td>),

.. ale co na na zdrojáku? Koukej co vidíš před sebou a nekoukej do zákulisí!
To Jirka:

Opera plná verze je shareware a mozilla je tuším:

www.mozilla.org
www.opera.com
czilla.cz
> .. ale co na na zdrojáku? Koukej co vidíš před sebou a nekoukej do zákulisí!

v tom případě si můžeš nechat otestovat web třeba od babičky a ne od webdesignérů :-) (Což má samozřejmě své klady, je důležité vědět, jak se ve tvém díle vyzná normální uživatel).
Ale myslím, že kvalitní zdroják má své výhody. Rychleji a plynuleji se načítá, správným pořadím jednotlivých prvků se dá dosáhnout dřívějšího zobrazení těch podstatných věcí (např. textového obsahu před navigací a velkou grafikou). Google má rád dobře napsané weby. Pište zdroják, za který se jednou nebudete muset stydět před tím nahoře (nebo dole), a mějte čisté svědomí ;-)
To Freya:

Fajn máš částečně pravdu, ale začni se pořádně učit PHP, ať taky přijdeš na jiný myšlenky a myslím si, že to zde neocením jen já.

Petr
Freya: Jojo, s PHP se to da vsechno poradne ozivit, a uz te nemusi trapit blueboardi ankety, kdyz mas vse vlastni a 100pct pod svou kontrolou :-)
Jo, Sojkovče, to je ono. Je radost si udělat vlastní anketu, protože na 80% stránek zde jí má každej staženou.
Nejlepší je podle mě udělat kostru webu pomocí css a potom když chci něco zmastit bez práce tak do toho vrazit tabulku.
Martin.h >> ...a není ti pak toho krásného kódu líto? ;-)
to Freya: Mám IE developer´s pack

...jak se to snasi s IE6 (resp. jestli mas MyIE2) a kde se to stahnout? Ze bych kvuli testovani pod IE5.5 nemusel mit apache a phpko i pod Win98. dikas.
http://www.slunecnice.cz/product/MSIE-Developer-Pack/