Pomoc s webem

Ahoj lidi.
Tak tu máte zase uplného začátečníka. Zkoušel jsem tvořit web pomocí programu Microsoft Front Page. Na několika diskuzích jsem e dozvěděl, že je to o ničem a mám se naučit HTML. Rady se tedy držím a proto Vás tu teď oslovuji. Našel by se někdo z Brna kdo by mi dal pár rad do začátků? Samozřejmě bych to nechtěl zadarmo. Ale taky nechci platit nehorázné ceny za kurzy. Prostě chci pár lekcí do začátku za rozumnou cenu. Mám notebook tudíž můžu dojet kamkoliv. Pokud by se někdo našel byl bych moc vděčný. moje icq je 313576774 a tel 774908359. Můj cíl.. udělat pěkný grafiký net s galerií obrázků. Ale chci to udělat sám a naučit se při tom jak se to dělá. předem děkuji. pokud by jste měli rady do začátku tak je uvítám na mém icq. Možná by mi stačilo na rozjezd pár rad po icq. Potřebuji jen nahodit..
napis,mi.do zacatku ti muze pooct program NVU.ma i češtinu.ve sve podstate je text editor a sam to co pises překlopi do html.pokud si budes delat poznamky tak zakladni tahy se ryxchle naucíš.starsi verze jsou lepsi.napis poslu.
dej si nejaky tutorialy na webu
www.kosek.cz
www.jakpsatweb.cz
fakt to funguje... a udelas si to sam a nemusis nic nikomu platit.
Chtěl bych se zeptat,, pozadí na webu se mi zoprazuje v Internet exploreru, ale v Mozile ne,,,Jak to?
2Jarin: po pohledu do kódu se divím, že se vůbec něco zobrazuje... Obrázek na webu je, název i cesta ok. Takže bych asi zkusila použít jiný formát než bmp a trochu bych ten obrázek zmenšila, 1MB je docela dost pro chudáky modemisty ;-) Každopádně doporučuju zapracovat na kódu, takové tagy jako html,body,head by měly být na stránce opravdu jen jednou.
no v jiném formátu než v bmp mě to nefaká, a toto je snad nejmenší možná velikost pozadí. Nenašel jsem žádný converter na bmp...
>> no v jiném formátu než v bmp mě to nefaká
ale v bmp ti to, jak vidim, nefaka taky ;-)

tak jsem si to pozadi jen tak na zkousku prevedl do png a vylezl z toho soubor o velikosti krasne 4kB. vazne to preved do png. jestli chces, muzu ti to vysledny png poslat.
jestli to png ten web vezme, tak mě to pošli...

dík

Jarin

jj.euweb.cz
Jestli chces tak kukni na moje stranky... najdes tam navod jak "nejlip" zacit... ;)
Kdybych bydlel v Brně klidně bych ti pomohl i zadara.
tak převod do png pomohl, ale zobrazí se to jen v IExplorer , ale v mozille NE...
Imho Mozilla nedokáže skousnout tu s prominutím příšernost, co tam máš jako kód. A asi tuším proč. Ty ten obrázek máš na pozadí tabulky, ve které ale nic není. Proto chápu, že mozilla tudíž nic nezobrazí.
Zkus toto (je to na začátku tvého "kódu":
</head>
<UL>
<span style="position:absolute;top:1px;left:55px;z-index:-1"><TABLE width="1000"height="1970" style="background-image:url(http://jj.euweb.cz/tt12.PNG);"><TR><TD></TABLE></span>
<div style="width: 80px; position: absolute; left: 450px; top: 290px">
<img src=tanecskup.gif>
</div>
</UL>

upravit třeba na
</head>
<body style="background-image:url(http://jj.euweb.cz/tt12.PNG);background-position: top center;">
<UL>
<div style="width: 80px; position: absolute; left: 450px; top: 290px">
<img src=tanecskup.gif>
</div>
</UL>

Ale každopádně doporučuju kód předělat!
Chtěl bych poradit, jak udělat aby se mi při potvrzení odkazů zobrazovali stránky na místě kde mám hlavní diskuzi na hl. stránce.

/aby ten základní design byl pořád zobrazen a jen se měnil střed stránky/

díky

Jarin

jj.euweb.cz
Thalia moc děkuju,,,, tvým kódem byl problém vyřešen....
Jo ještě bych se chtěl zeptat,,, když okno zminimalizuju tak se stránka nějak rozhodí.... čím to?

jj.euweb.cz
mám problém, chceme si 3 holky založit společný web máme nick lamy-tlamy.unas.cz ale prostě už nevíme jak dák :'( pomůže někdo?
polopate.jakpsatweb.cz
Ahoj
Ja bych ti poradil kup si tuhle knizku jmenuje se HTLM a je od Jíříka Kosek je tam vsechno jak si muzes udelat good web.