problem s IE

Zdravim,potreboval bych od nekoho pomoc.Vubec mi nejde optimalizovat web pro IE.Mam v nem posunutou hlavicku a jeste pod ni a pod obr. s mikrofonem se mi udela cca 3px mezere.Nemuzu vubec prijit nato,co to dela.Zadnej padding ani margin nemam v css nastavenej,aby to takhle rozhodilo.V Opere to jede v pohode.Nevite nekdo co stim?Predem diky
tyhle problemy resim 2 ruznymy css - jedno hlavni pro normalni prohlizece (gecko, opera atd) a jeden pro ie - tam nastavuju jiny margin, padding, _height apod. chce si s tim trochu pohrat

kod:
<style type="text/css">
import url("/design/style.css");
<?php
if(strpos($browser, "MSIE") !== false) echo "import url('/design/ie.css')";
?>
</style>

style.css je vychozi soubor pro vsechny browsery a ie.css jen pro ie
pred ty importy patri jeste @

@import url("/design/style.css") a @import url("/design/ie.css")
>> Zadnej padding ani margin nemam v css nastavenej

Na zdroják (a ostatně ani web) jsem se nedíval, ale tohle vypadá jako potenciální zdroj problémů. Doporučuji na začátku css nastavit nulové padding a margin pro všechny tagy které budeš používat. Ony totiž různé prohlížeče mají různé defaultní hodnoty.


Thelvyn - to je už dost extrémní přístup vytvářet samostatné css styly pro různé prohlížeče. Stejného nebo téměř stejného vzhledu jde docílit i s použitím jediného css a při správném (vhodném) zápisu dokonce bez použití css hacků.
Jo a nevím k čemu komu bude ten tvůj kód protože je jaksi neúplný ($browser je prázdná proměnná).
Měl bych snad jednodušší řešení:

ve "style.css"

- zaměň u #pravy {padding-left: 169px;} na {float: right;}
- přidej pro #spodni-okraj {clear: both;}

tím dostaneš v IE oba obrázky vedle sebe.

Mezeru pod obrázky v IE lze odstranit následujícím způsobem:

je třeba upravit následující řádky ve zdrojáku takto:

...onmouseout="this.src='img/mikrofon_silver.jpg'"></a></div>

a

<img src="http://trancemaniac.wz.cz/img/hvezdy.gif" alt=""></div>

t.j. odstranit "Enter" a mezery za koncem odkazu a obrázku.
Je to zvláštní, ale funguje to.
jj tak diky moc za rady,jdu to se stim poprat.snad to rozchodim :)
ladik: teda huste,moc ti dekuju! na to bych fakt neprisel,hlavne na ty entery a mezery!jak si nato narazil?
ja to pouzivam jen na podtrzikovy hack - jak de teda udelat bez hacku min-height u ie?
Thelvyn - a co to má společného s vytvářením samostatných souborů pro různé prohlížeče?
Tom: psals, ze pri spravnem pouziti css to jde bez ie hacku. Obcas mam dojem, ze nejde. Ale dva styly vkladane podle identifikace prohlizece bych nevolil, to je fakt.

Kazdopadne trancemaniac, pro dalsi inpiraci doporucuji stranky http://pixy.cz a http://wellstyled.com, u Pixyho jsem se ucil css ja. Ma tam docela dobre popsane vsemozne finty vcetne zmineneho ie hacku.
diky.....jdu to prostudovat :)
Neříkal jsem ale že to lze vždy, že bez hacků uděláš všechno. Proto jsem tam taky doplnil do závorky slovo "vhodném" - stránka totiž jde navrhnout tak, aby žádné hacky nebyly potřeba.
No, to je nepopiratelne :D
Nazval bych to jednou z devíz dobrého webdesignera - umět navrhout web tak, aby vypadal pěkně, byl správně funkční a měl kód vymyšlený nakolik vhodně, že funguje bez hacků.
Teď udělám trochu reklamu (ne sobě) ale podívej se třeba na web cipino.wz.cz - vypadá skvěle, má super "moderní" kód a nevím o tom že by tam byl nějaký hack (teda jestli jsem nepřehlédl, moc pečlivě jsem to nestudoval).
Pekna.

Ja se za webdesignera rozhodne povazovat nemuzu. Napriklad mi porad dela problemy umistit dva kontejnery vedle sebe, dneska jsem se rval se zobrazenim grafu nejake statistiky (chtel jsem ji udelat bez obrazku a bez tabulek) a nakonec jsem tam musel tu tabulku vrazit.

Snazim se ie hack nepouzivat, ale pokud to neumim jinak a mam si vybrat bud ie hack, nebo zmenit navrh stranky, tak radsi to podtrzitko napisu.