Vše v novém - kritika

Zdravim. Tak sem tu po dlouhe dobe zase s kritikou na web. Predelal sem komplet grafiku a misto flashovych fotogalerii sem si vytvoril vlastni v PHP. Kdyztak ji muzete odzkouset jestli jede OK. :) Tak co na to rikate? Kdyztak poradte co provect s hlavnim menu (nevim jak ho zvyraznit.Nejak nemam zadny napad), pripadne nejake navrhy na zlepseni. :)

http://veletiny.wz.cz
pěkný...to menu bych nechal tak .... v čem jsi to dělal?
>Ondra V Adobe Photoshop 9 CS2 ;)
Ta červená na mě sice působí kapku rušivě, ale to je asi individuální. Stránky a informace v nich jsou přehledné, vzhled nepřebíjí obsah.
<HTML>Amatersky povedene, profesionalne nepripustne</HTML>
<HTML>Richard: lip bych to nerek</HTML>
myslim, ze na stranky obce VELTINY se moc odborníků dívat nebude, spíš nějaký turista... takže juživatelsky jsou moc pěkný
2Richard
>co je na tom profesionálně nepřípustného?
>co je na tom profesionálně nepřípustného?
To je politika webdesignu. Podle designu se pozna charakter firmy, osoby nebo obce.
A musim souhlasit s Richardem. Stranka obce pusobi neprofesionalne. Proste mi rika, ze tato obec toho moc neumi, pusobi obycejne jako nejaky zapadakov. Ale nepusobi jako Kocourkov, pac obsahuje dostatecne mnozstvi informaci.

Ale ted zpatky do normalniho sveta. Oproti minulemu je to vyrazny krok vpred. Soucasna podoba se mi libi. Jen do profesionality je to jeste o kus dale.
<HTML>abych teda byl konkretni:

- logo by nemelo byt mensi na ukor jinych grafickych prvku ktere nerikaji o cem web je.

- cerveny border vlevo splyva s backgroundem coz zpusobuje docela nehezky ostry prechod do pozadi stranky

- sazba 0/10. Mel bys dodrzovat napr. to, ze text ve sloupcich zacina ve stejne vertikalni lajne, ty to mas rozhazeny jak se ti zrovna zachtelo. Precti si neco <a href="http://typografie.dero.name/index.html">o typografii</a>.

- nevyrazne menu, barva pri a:hover by mela byt vychozi barvou textu v menu, kdyz uz nic jinyho, a odsad text trochu od horni hrany, FF 1.5.0.7 je nalepeny moc na okraj. A menu instinktivne hledam v levem sloupci, ktery je mimochodem k nicemu protoze pocitadlo a uredni dny by se daly zakomponovat do stranky lip, nehlede na dost malou vypovedni hodnotu pocitadla. Ty polozky menu co se pridavaji vlevo treba v sekci "Historie" bych sundal a udelal to jako hover menu

- sign typu ...:::Rellik 2006:::... je trochu ehm... zvlastni.

- kdyz si to porovnam s firstpage, rekl bych, ze bys to dokazal udelat mnohem lip, jenom ses na to vykaslal</HTML>
no a mne se to stejne libi.. v porovnani napriklad s timto http://www.stare-hradiste-obec.cz/

myslim, ze je dobre, ze v levem sloupci nechal vice mene jen ty uredni hodiny, protoze myslium, ze to je jeden z nejhledanejších věcí na webu obce...
Jen pro zpresneni informaci... web veletiny.wz.cz vznikal jako nahrada stavajicich stranek

viz: obecveletiny.cz

jenze starosta je trochu tak... raci nebudu rikat jaky.... proste na to rekl: "Na nasem webu nejde nic menit. Chtel sem tam zmenit nejake fotky, ale ani to neslo...." S toho muzete usoudit jak se orientuje v tvorbe stranek...
Stranky sem delal s kamosem z duvodu jedineho a to ze "nase oficialni stranky" vypadaji hrozne! A dokonce sme za to nic nechteli. Jen aby proste vypadali aspon trochu k svetu. Pozdej sem je delal uz sam pac kamos se na to vybodl ze je to zbytecna praca... ME to ale bavi a tak sem si je dal na web. I kdyz to podle naseho starosty nejde.
Tak ted je muzete porovnavat s "oficialnima" :)
Tak sem to skusil jeste trochu upravit.

http://veletiny.wz.cz/pokus/

kterou verzi mam nechat pripadne co jeste upravit...
mě jako uživateli se líbí ta první...