Trocha kritiky, trocha rad...

Zdravim. Tak sem opet po nejake te dobe "vylepsil" obecni stranky. Kuknete na ne zasypejte me kritikou a kdyztak poradte co s tou levou stranou... Porad me nejak nenapada jak to graficky vylepsit... :(

Budu rad za kazdou radu... :)

http://veletiny.wz.cz/
Kdyby ti v tom levém sloupci občas nepřibyly pododkazy z menu (mimochodem to přitom pak poskakuje), tak bych řekla zkus ho dát napravo, ale zas ty pododkazy by asi nebyly tak patrné. I když - aspoň bych zkusila, jak to vypadá. Když koukám na index, tak by se mi to hodilo spíš doprava.

První písmeno máš vždycky červenou, což je ok, ale asi bych zkusila jiný odstít, asi tmavší, mně osobně ta čistě červená moc neladí.

No a pak fotogalerie - ocenila bych popisek při přejetí, tedy title a i to alt bych upravila na vhodnější zástupné texty bež jen 1.jpg, 2.jpg (i když podle toho odhaduju, že to nemáš přes db). A ještě maličký dotaz - na náhledy používáš resized nebo resampled?

Dole na stránce s aktualitama je Články 1 až; 3 z 3 - tam zjevně něco chybí ;-)
Thalia diky za kritiku... Nazvy fotek v galerii zustaly z minule galerie kde se nacitaly fotky podle nazvu tudiz 1,2,3... tedky si to script prohleda sam a zobrazi je..
Na nahledy pouzivam resized... (najdes v "download" firstpage.wz.cz)

Tu cervenou na nadpisech skusim tmavsi... to me nenapadlo...

Aktuality sou v DB je povolen vypis poslednich 4 clanku... takze to co chybi se obevi az jich tam bude vic... (Novější ..... starší ) :)
No já osobně mám lepší zkušenost s imagecopyresampled, dává mi to ostřejší náhledy.

Nevím jestli jsme se pochopili s tím Články 1 až; 3 z 3 - čekala bych že tam bude Články 1 až 3; 3 z 3 bez ohledu na celkový počet článku či počet článků na stránce, při větším počtu např. Články 8 až 12; 4 z 20.
JJ mas pravdu s tim imagecopyresampled vypada to lip...
A ted sem pro zmenu nepochopil tebe co myslis s tema clankama...
Nj se nám to zamotalo :-)
Články 1 až; 3 z 3
co znamená články 1 až středník? Čekala bych články 1 až 3, takhle nevím - články 1 až co vlastně? Je to jen taková blbost, ale asi proto mě to zaujalo :-) Možná to chápu špatně, ale prostě mi tam před tím středníkem chybí údaj až co.
Strednik je fuč :) Zmenil sem to vykreslovani nahledu a tu cervenou na nadpisech...
Ahá on tam byl navíc, nic tam nechybělo :-)
Náhledy jsou imho lepší, i ta červená už tak nebije do očí.
Tak jsem ještě cvičně koukla na web bez stylů (imho ok, akorát ta pravá část by se mohla zobrazovat před tou levou, tbzn. přehodit v kódu) a pak i bez obrázků. Bez obrázků je část textu skrytá za tím horizontálním menu.
A když už jsem u těch obrázků, tak ty title bych dodělala nejen do fotogalerie, ale i k ostatním obrázkům na webu, ve FF totiž při přejetí nic nevidím a tudíž se nic nedozvím.
No a už mlčím :-)
Jenom drobnosti:

Na obecní web je tam trochu moc růžové.
U favikony bych zprůhlednil ty volné plochy pod erbem.
me se to libi... mas to pekny... jen pred odkazem pod logem se mi nelibi ze je v odkazu i mezera pred textem