ahoj..potrebujem pomoct...novačik :/

ahoj...mam problem..som tu dnes prvy krat a potrebovala by som radu, ako zacat..zaregistrovana som,ale fakt netusim, co dalej..vie mi nikto poradt?..dakujem :)
1. Vytvořit stránky
2. Nahrát je na server

Tady na fóru neprobíhá výuka, ale na internetu je spousta webů, které se tímto zabývají: http://www.jakpsatweb.cz/, http://jaknaweb.cz/ atd.
Ak mas fakt akutny nedostatok v tvorni stranok mozno by som ti v tom vedel pomôct ved vlastne aj ja som taky stredny zaciatocnik stranky uz sice mam ale ueby boli uzasne to sa neda povedat ak chces kontaktuj trojan@post.sk alebo icq cislo 212049815 skype meno je lukas.benko32
Ahoj Katarína.

Poradil bych Ti jednoduše. Abys na webu měla alespoň něco, udělej si nějakou jednoduchou informační stránku třeba v MS Word. Stačí jedna. Tu potom ulož ve formátu HTML (je to ve standardní nabídce Wordu) nejlépe s názvem index.htm.

Potom se přihlas z úvodní stránky www.webzdarma.cz do své administrace a přejdi tam na "Správce souborů". Úplně dole na stránce je pole "Vyber soubor na disku". Zadej tam ten svůj, cos vytvořila a odklikni to. Web by měl začít fungovat.

No a pak se vrhni na studium výše zmíněných

http://www.jakpsatweb.cz
http://jaknaweb.cz
Než ve wordu, tak rovnou začni v NVU - http://www.czilla.cz/produkty/nvu/.
A pokud si budes myslet ze to nezvladnes tak di na stranky:

estranky.cz

Tam nemusis nic vedet,vsechnose udela samo... ty dodas jen texty...

A proboha hlavne NEDELEJ stranky VE WORDU! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
WORD A STRANKY to jak kdybys prirovnal cedecko k horam
brrrrrrrrrrrrrrrrrrr
radsi fakt to nvu
Asi jsem se špatně vyjádřil.

S tím Wordem jsem to myslel tak, že to bude opravdu jen první pomoc. 5 (a méně) minut psaní dokumentu - předpokládám, že ve Wordu umí každý. Tři minuty na nahrátí na web. Na WZ je totiž několik lidí, co se registrovali a teď neví jak dál a na své adrese nic nemají. Takže záplata.

Co se týče NVU je dobré, ale stejně ho člověk musí nainstalovat, zjistit jak funguje a naučit se základy. Tipuju tak 2-3 hodiny (a více, podle počítačové gramotnosti).

Doporučuji ovšem naučit se psát přímo kód. A to čím dříve, tím lépe. Osobně jsem ztratil tak rok a půl Drímvejvrem. Pak už se to nedalo vydržet.
jo jak si to myslel tak s tim wordem jako na zacatek tak to je v pohode

napr.ja v NVU jen kodujem a ked neco nevim nakodovat tak to upravim normalne
2Zdenek: vyjádřil ses dobře, ale imho je lepší, aby začátečníci word raději ani nezkoušeli :-)
Tak naposled.

2Thalia

Nechci, aby ho zkoušeli. Na WZ je v diskuzi několik threadů v tomto duchu:

"Založil jsem si web, poraďte mi, jak udělám aby tam něco bylo. To je složité, napište ni to atd..."
Předpokládám, že s MS Word se dnes naučí lidi už na základce a že ho má každý BFU doma na PC (nepředpokládám u BFU Linux) a umí do něj nacpat nějaký text a ten soubor uložit.

Takže to byla rada jak něco udělat ještě před tím než začnu něco zkoušet.

Když si registruju svou doménu a nic tam nedám, tak je to na nic. Navíc i v pravidlech WZ je, že tam musíte něco umístit, jinak o adresu přijdete, jestli se nepletu.

Ten zmíněný wordovský dokument index.htm může obsahovat jen: Jsem ten a ten a tento web je o tom a tom, začínám s psaním webu a tak je to tu takové jaké je, ale pracuju ta tom.

A navíc si dotyčný vyzkouší zavěšení souboru na web a příště už bude vědět.

Ta rada byla v tom smyslu: Můžete použít Word ještě před tím, než něco začne začnete ZKOUŠET. Ne vyzkoušejte Word.

Navíc není náhodou Word doporučen i FAQ WZ pod otázkou Jak začít?
http://www.webzdarma.cz/pp.html?1#2

Napadá mě taková příměr:
Někdo se potřebuje dostat do vedlejší vesnice. Je to 2 km. Jeden rádce mu ukáže cestu a řekne "běžte tudy, za 20 minut jste tam". A druhý řekne: "Ne počkejte. Máme tady ubytovnu. Je levná a zítra Vám jede autobus."
Vidím, že jsem tady nasekal nějaké hrubky, tak to se omlouvám. Co kdyby se ozvala Katarína a řekla co jí z rad vyhovuje?
2Zdenek: už jen to co popisuješ já prostě považuju za zkoušení, holt to vidíme každej jinak, to je normální. A není tedy lepší tu "záplatu" udělat tak, že si otevřou textový editor Poznámkový blok (ten taky všichni znají), do něj napíší Ahoj, to je moje stránka a uloží to jako index.htm? Efekt bude stejný, ale začátečník si neřekne: proč bych z wordu někam odcházel, když stačí že napíšu text červeně, vycentruju ho a podtrhnu, pak to jen uložím a je to? Proč bych se psal s nějakým kódem? Prostě můj názor je Word v souvislosti s tvorbou stránek vůbec neotvírat.
2Thalia

OK Já jen když vidím nebo slyším pomóc, tak neváhám.
A osobně jsem jako úplný začátečník měl dříve otevřený Word než Notepad.

Ale už dost. Jde o to pomoct Katce. Jestli o to ještě stojí. ;-)

Další možnosti jsou FrontPage, NVU, PSPad, WordPad, Docs&Spreadsheets na Google ...

Katko! Do budoucna žádný Word na psaní webů! To je fakt.

Rád jsem si pokecal, ale už to tu balím. Mějte se fajn.
a co treba napred udelat stranky a pak registrovat adresu? to by se zadna "zaplata" nemusela resit, ze... jenze vime, jak to se zacatecnikama je...
http://www.jakpsatweb.cz/
"Jak si udělat stránky", co je a co není potřeba, první příklad.
Ja osobne som zacinala viuku u kamosa od ktoreho som potrebovala zistit niekolko zakladnich veci o HTML kodoch a teraz sa uz stale viac a viac zdokonalujem ucim sa sice sama lebo teraz nikto nema cas namna :D ale postupne uz prechadzam na pouzivanie PhP ktoremu stale moc nerozumiem. Takze aj keby si nevedela robit stranku nezufaj ja som mala na zaciatku stranku skoro prazdnu a teraz tam uz pouzivam neviem co vsetko :D