pomuze mi nekdo?

ahoj..chcu si udelat stranku..ale porad mi to pise ze se do ni nemuzu dostat ze nemam v adresari ty indexy.. ale ty tam mam a mam je i bez velkych pismen.. nemuze mi nekdo poradit co delam spatne?
Aby to fungovalo tak v kořenovém adresáři webu musí být jeden ze souborů index.html, index.htm nebo index.php.
Domnívám se, že špatně je to, že v kořenovém adresáři máš místo souboru index.html adresář index.html.
co je tovlastně ten index
a co je tohle za blbou otázku?
Index znamená latinsky seznam. Jako "index" bývá obvykle označován nějaký uspořádaný soubor položek, ve kterém se dobře vyhledává. Od toho rčení : "být na indexu" - tj. např. dostat se do seznamu pro někoho nepohodlných osob, knih, atd. (http://cs.wikipedia.org/wiki/Index)

Správně položená otázka je tedy: Co je to vlastně ten index.html?
Odpověď: je to soubor jehož existenci WZ vyžaduje v případě, že není uvedeno konkrétní jméno souboru a používáme odkaz ve tvaru http://ednet.wz.cz/. Prostě je na serveru nastaven mechanismus, který v případě jeho neexistence vede k zobrazení stránky s chybovou hláškou.

To, že se jmenuje zrovna index.html ... je asi odvozeno od toho, že se o tomto souboru předpokládá, že obsahuje seznam stránek, které tvoří konkrétní web.
(http://ds.mysteria.cz/fwz/wz-chybejici-index.html)
"je to soubor jehož existenci WZ vyžaduje v případě, že není uvedeno konkrétní jméno souboru"
hm, spis soubor, ktery hleda server jako prvni, pokud nezadas jmeno souboru
jinymi slovy

misahanca.wz.cz/aaa.htm
zobrazi misahanca.wz.cz/aaa.htm

misahanca.wz.cz
zobrazi misahanca.wz.cz/index.htm (html)

pokud nenajde index, pak postupuje dal v seznamu, ktery byva nastaven:
"index.htm index.html index.php" (a mozna nejake dalsi)

pokud nenajde ani jeden, pak zahlasi chybu. Toto si zkontroluje nastaveni .htaccess a pokud tam neni zadana jina stranka, zobrazi wz.cz chybu 404.htm soubor nenalezen
poznamkovy blok, hodis tagy, ulozis, nazov: index.html, vlozis na stranku a mas :) a to som lama ako sa patri xexe
kua, tu je ale lám :-D
peta : a není to tak, že normálně Apache vypíše obsah složky, která odpovídá zadané adrese? To, co předvádí WZ je způsobeno nastavením správce servru - tedy to WZ vyžaduje
ds: záleží na konfiguraci Indiána. Já když jsem dělal čistou instalaci, tak mi při dotazu na adresář bez "indexu" vracel e403, takže defaultně (asi kvůli zvýšení bezpečnosti tragédů, kteří Apache nainstalují a nechají být) výpis složky nedává.
ahoj prosim poradte my davam mp3 na stranky pres total commander i pres normalni pristup na administraci a pokazde se to samo ani ne za minutu vymaze muzete my poradit proc?
chapes ze nesmis mit treba mojestranky.index.html(php) ale jen index.html(php)
pls pomozte nahravam obrazek pres ftp ale nenahrajese my tam hnedka se my automatickyy smaze jakto? prosim nevim si rady
myslíš vážně to tvrzení, že minutu to webu skutečně je (dá se to stáhnout) a pak se to samo smaže?
podle odkazů je na webu 45484 KB, kapacita je 50000 KB, nemáš náhodou překročenou kapacitu webu?
no smaze no ten obrazek ma 1.43MB tim padem by se to tam melo vejit bylo by to totiz 46914 nebo tak nak
smaže se nebo se vůbec nenahraje?
45484 KB - je číslo, které udává velikost souborů, ke kterým vedou odkazy.
Nemáš tam náhodou ještě něco, k čemu žádný odkaz nevede? Zjisti si obsazenou kapacitu z logu FTP
kajus (mimon.borec.cz)
jako, nic proti, ale na uvodni strance mas
1,5MB obrazek a takova nej velikost je do 40-80kB.
Ve fotoalbu mas pak asi 100kB obrazky a zadne nahledy. Cili se zobrazi treba 50 obrazku po 100kB, coz je 5MB. A kdyz mas pomalejsi linku, tak se to zobrazuje treba 5 minut.

Mno, a predpokladejme, ze krome uvodni stranky mas 1,5MB obrazek jeste nekde jinde a vicekrat, takze je docela mozne, ze nemas misto. 50MB je maximum.
- co s tim? smazat nejaky velky obrazek a zkontrolovat si, ze je smazany (obcas to zlobi s ceskymi znaky ěščřžýáíé+velke a nechce to mazat). Lepe je pouzivat pro nazvy pouze znaky az09_ (male pismena a podtrzitko)
- zaskrtnout si v nastaveni, ze chces zobrazovat reklamni prouzek a tim ziskas +100MB. Je to ten prouzek, co je tady na foru uplne nahore.
Nevite kde mam vzit ten index.htm
Webzdarma nabízí prostor pro uložení tvých webových stránek. Jedna z podmínek WZ je, že uvodní stránka tvého webu se bude jmenovat index.html, index.htm nebo index.php.
Můsíš mít tedy svůj vlastní a ten si musíš vytvořit nebo nechat od někoho vytvořit

Pokud je ti jedno jak bude vypadat tak si můžeš si vzít třeba muj:
http://ds.mysteria.cz/index.html
A jak ho vytvořím sorry fakt žé otravuji ale moc mi to nejde a ale ten web potřebuji tak pls řekni jak?Ale stejně se podivam.A diky za tuhle informaci a pls odpověz i na uhle.
jéje já bych potřeboval věcí

Napíšeš si ho v nějakém ascii textovém editoru (poznámkový blok, pspad, ...) a při psaní textu do něj doplníš formátovací značky (jazyk HTML), které "vytvoří " vlastní vzhled stránky
viz: www.jakpsatweb.cz

nebo můžeš použít nějaký "vizuální" editor, který generuje HTML kód (FrontPage, NVU,...)

případně si můžeš s webu stáhnout nějakou hotovou šablonu a tu upravit a vyplnit hledej free web template, free css template a podobné kombinace

Pokud něvíš o čem píšu tak existují takové weby jako: www.estranky.cz, webgarden.cz, blog.cz,... kde mají něco,co ti webové vytvoří.

Udělátko na tvoření webových stránek na WZ není
JJ to mi stačí diky za pomoc a čus.
HEj a muze to byt i microsoft word
Jdi hejkat do lesa, hejkale. Word na psaní webových stránek? No, může, ale je to řešení pro úplné zoufalce nebo superborce, kteří z něj dokáží vymáčknout použitelné html.
haha