Stahování přímo z mého webu, který je v .htm

Zdravím.

Mám stránky, který mají sloužit jen mojí partě, chci tam dávat třeba naše fotky, aby si je ostatní mohli stáhnout v balíku do počítače nebo nějaký společný videa, který nechci dávat na youtube nebo vlastní hudbu. Prostě chci mít na svým serveru všechno, co chci aby šlo stáhnout a jen se prostě na mojí stránce kliknulo na Download a začalo stahování, žádný edisky ani rapidy nechci.. Díky
Stačí třeba <a href="http://nasa-grupa.xf.cz/downloads/soubor.rar">Stáhnout</a>
.htaccess
.htpasswd
To mám jako dát do kódu, či co? Jsem amatér, tak nevím..
V tvém editoru vytvoř nový odkaz a jako cíl uveď soubor.
jen dej bacha, aby se odkaz neodkazoval na pevný disk PC
PS: není ta vstupní stránka s tím ENTER jen otravná zbytečnost?
Jsem taky v tomhle lama.Potřeboval by jsem vědět jak teda dostat soubor na svoji stranku kde bude i ten odkaz na download.Chtěl bych jsi tam uložit e books abych je mohl stahovat do iphone ale nevim jak na to.Poradi mi někdo pls.
Díky za všechny přispěvky.
No když jsi lama tak si možná budeš rozumnět s Lamou, viz jeho příspěvek

Autor: Lama (lama.webzdarma.cz)
Datum: 29. 10. 2008 17:48

Stačí třeba <a href="http://nasa-grupa.xf.cz/downloads/soubor.rar">Stáhnout</a>

v čem je problém? Udělá se takovýto odkaz a kliknutím na něj je prohlížeš stáhne
jakpsatweb.cz
Tam to mas pekne rozepsane, je tam hned nekolik navodu typu Jak zacit.
jakpsatweb.cz - html - odkazy / tag A

Mas stranku. Mas ji nahranou na wz.cz ? Asi ano. Jak jsi ji tam nahral? Pres FTP. Jak tam nahrajes soubor? Pres FTP. Jak udelas odkaz na soubor? Jako na jinou stranku, kterou mas v menu.

'abych je mohl stahovat do iphone'
K telefonu jsi dostal takovou knizecku. Rika se tomu uzivatelsky manual. Kde se mimo jine dozvis, jake soubory si muzes na mobil nahravat. Pokud tam mas operacni system, u nokie Symbiant, pak si do mobilu muzes nahravat cokoliv. Pokud tam nemas OS, pak se muze stat, ze ma mobil specialni aplikace pro nahravani jen urcitych typu souboru, nejcasteji hudebni a obrazkove a dalsi uz nepodporuje. To se dozvis v te knizecce. Nebo to take muzes zkusit. Vytvoris odkaz, pres normalni Pc to stahuje soubor a na mobilu uz ne. A ted zjistovat proc?
peta: Čeče, tos mně teda pobavil. Patrně jsi jeden z mála, který neví, co je iPhone. A když už jsme u toho, tak máš uchylku, že píšeš do všeho, i když tomu nerozumíš. Takže pokud nevíš o co jde, tak neodpovídej. Jen si ze sebe děláš hlupáka.

Zpět k tématu. Odpověď jsem již dodal a Lama taktéž.
Hele lidi jsem laik tak klidek.Odkaz typu <a href="http://nasa-grupa.xf.cz/downloads/soubor.rar">Stáhnout</a> chapu to je o.k ale jak mam dát odkaz na ten soubor?Mam soubor na ftp to je jasny ale ma se dat odkaz tam na ftp aby to stahovalo odtud?Vím je to k smíchu ale furt to nechápu a na ,,jakpsatweb.cz,, jsem takovýho nic nenašel.

Jo a pokud jde o iphone tak to asi někdo špatně pochopil ale neva ja sem v poho.Jen potřebuju poradit toť vše.
Jak se říka ,,učený z nebe nepadaj,, nebo tak nějak.
<HTML>Takže bys chtěl vědět, co přijde napsat do adresního řádku prohlížeče? -> http://nasa-grupa.xf.cz/downloads/soubor.rar.</HTML>
"Potřeboval by jsem vědět jak teda dostat soubor na svoji stranku kde bude i ten odkaz na download." - to je zřejmě oč tu běží

Umísti ten odkaz za to:
VŠE JE POUZE VE FÁZI ZKOUŠEK TAKŽE TO BUDE NĚJAKEJ ČAS TRVAT POKUD SE TO ZPROVOZNÍ.ALE TAKY SE MUŽE STÁT ŽE TO NEPUJDE ZPROVOZNIT VUBEC

a když to nebude fungovat, tak nám musíš prozradit jak stahuje soubory program STANZA
Po připojení k FTP se nacházíš v tzn. rootu. To znamená, že cokoliv tam vidíš se v prohlížeči jeví jako http://grossroman.unas.cz. To znamená: vidím index.html = http://grossroman.unas.cz/index.html, vidím soubor.rar = http://grossroman.unas.cz/soubor.rar. Máš-li tam adresář (složku) downloads = http://grossroman.unas.cz/downloads. Pokud otevřeš adresář downloads, tak tam opět vidíš soubory. V něm máš třeba soubor.rar = http://grossroman.unas.cz/downloads/soubor.rar. Vidíš obrazek.jpg = http://grossroman.unas.cz/downloads/obrazek.jpg.

Už chápeš princip?
Nyní je tam:
http://grossroman.unas.cz/ebooks/cookrobin-Sfinga.epub
ale asi je to blbě a nebo tam ten epub není - je důležité npasat správně vělké a malá písmena
Takže díky všem a hlavně ds a tomikovi se to konečně podařilo.Už před tím jsem to tam měl nahozený ale pořád to nějak nešlo a tak jsem myslel že chyba je někde jinde no ale po přečtení příspěvku od ds jsem to zkontroloval a byla tam chyba v pomlčce a teď je to už o.k.
Takže díky moc a příjemnej víkend přeju.
Už to vyzkoušet jen přes ten iphone a Stanzu.
Tomík (tom.czweb.org)
:))))
Viz tvuj prispevek pozdeji. Myslim, ze jsem problem pochopil spravne, proste neumi udelat odkaz.
peta: Pochopils to správně. Já jsem však narážel na reakci posledního odstavce o iphone. iPhone má operační systém a vlastní plnohodnotný prohlížeč, takže tam stačí obyčejný odkaz. Kdežto ty píšeš o tom, aby se podíval do manuálu a brbleš něco o tom, jestli je iphone hloupý nebo chytrý telefon. Což svědčí o tom, že nevíš co je iphone.
Tomík: jasně, chytří jsou jen psi, nejaký iphone, kam se na ně hrabe...
Tomík (tom.czweb.org)
Jo tak, tak to napisi :)
Podivej, ja mam vuci telefonu v podstate averzi. Ted jsem si vybiral novy, nechal jsem si poradit par lidmi a mam. Ten muj je nokia, mam v nem pametovou kartu.
Co jsem listoval manualem a mobilem, tak mne to upozornuje, kdesi, ze tam muzu nahravat jen media soubory jako zvuky a obrazky. Coz si lze vylozit taky tak, ze nic dalsiho tam nepujde.
Mezi vyberem mobilu jsem koukal na ruzne parametry, jeden z nich byl Oeracni system. Nekde se uvadelo bez, jinde treba Symbiant. Predpokladam, ze do mobilu s OS muzes nahrat cokoliv jako do normalniho pocitace a delat si tam vetsi upravy.
Muj mobil nema symbiant ani jiny os.

Takhle jsem to myslel zas ja.