Překryté DIVy

Ahoj lidi, potřeboval bych poradit, dá se nějak nastavit aby odkazy v překrytém DIVu fungovaly?

mám jeden DIV který obsahuje průhlednou vrstvu a mám ho zobrazený nad celým obsahem webu, pod tímto DIVem mám ostatní DIVy, ve kterých se nacházejí odkazy, jenomže vzhledem k tomu že ten průhledný DIV mám jako hlavní vrstvu tak odkazy nefungují, asi se to nastavit nedá že ?

#pruhlednaVrstva {width: 100%; height: 800px; position: absolute; top: 0; background: url(images/pruhlednaVrstva.png}
#menuLinks {width: 200px}

<div id="pruhlednaVrstva"></div>
<div id="menuLinks"></div>
Zkus ty vrstvy prohodit :-)

Ale vážně: Uniká mi důvod tvého počínání. Jestli ta průhledná vrstva vytváří nějakou paspartu, tak bych ji zkusil udělat z několika navazujících bloků.

Bohužel http://ales-prace-4.wz.cz/images/pruhlednaVrstva.png neexistuje, nemůžu se tedy podívat, jak to vlastně myslíš. Na stránce http://ales-prace-4.wz.cz/ je zase nějaký "Untitled Document", takže také o ničem. Věšteckou kouli jsem si někam založil. Dál už nevím, co bych ti poradil.
Ahoj, promin, zapomnel jsem poslat odkaz, zde se muzes mrknout jak to mam mysleny, pokud by jsi vedel nejaky zpusob jak to zprovoznit, byl bych rad, predem diky aspon za znahu a zde je slibeny odkaz

http://www.suchdolsharpshooters.com/-=goolst=-/
a nechceš udělat něco jako klikací mapu v té průhledné vrstvě? Prostě v průhledné vrstvě budou citlivá místa, která budou sloužit jako místo pro kliknutí a to na co se má kliknout se bude ukazovat pod tím - prostě klikací mapa v průhledném obrázku
Přijde mi to zbytečně překombinované - navrhuji "novou vrstvu" sloucit s obrazky (ktere se jako pozadi uz pouzivaji) - pripadne potreby obrazky opakovat (repeat-x / repeat-y), pak vytvorit proste jeden div do stranky navic, ktery opakovane pozadi na vybranem kousku prepise ;)

___
tag map je jiz dnes zastaraly - diky CSS (2 a novejsim) lze jej temer vzdy nahradit.. ;))
Nějak mi nesedí kresba přes logo. Logo by podle mne mělo být nedotknutelné, tedy na vrchu.

Navrhuji sloučit provázané grafické prvky do jednoho PNG a ten dát do pozadí. Na popředí pak všechny textové prvky. Tedy standardní řešení. V každém případě bych nerad viděl na logu firmy jedinou šmouhu.
njn, budu to hold muset udelat tak ze si to rozkouskuju na nekolik obrazku ktere nastavim primo do grafiky na pozadi, kazdopadne diky vsem za rady
Belfegor
* Idealni je to rozkouskovat. Lze pouzit i jeden obrazek, ale obvykle se dostavas do mega rozmeru, protoze nektere kousky se daji resit gifiky s indexovanou paletou.
* Obrazek na pozadi se dava jako backround-image nebo background. Viz
jakspsatweb.cz - css - background
jakspsatweb.cz - css - priklady
* Obrazek muzes vsunout do jakehokoliv tagu, treba do BODY.
* Polopruhledne PNG nemusi spravne fungovat v IE, prevazne starsich IE.
* Spravne pozicovani se resi pres z-indexy. Uvadim to hlavne proto, ze tam sice
position: absolute;
mas, ale nikde nevidim z-index, ktery rika v jake vrstve to ma byt. Vetsi cislo rika, ze bude obrazek nad tim.

Mozna, kdybys uvedl konkretne, co mas (jak to funguje), jak by to melo fungovat. Na obou zminenych strankach nevim, co mam hledat.
Pokud to chces vystavit na wz.cz, nastav si z nastaveni wz.cz reklamu do iframe, at ti ji wz.cz nedava do jinych souboru.
k tomu pozicovani,
z-index funguje u position relative/absolute
z-index je defaultne tusim 0 nebo 1, kazdopadne sstejne cislo vsude znamena, ze se nad prvkem vykresli vsechny, ktere jsou vytvareny po nem.
jakpsatweb.cz - css - pozicovani / position / priklady
děkuji za tip ohledně těch z-indexu, mrknu na to
lidi, diky moc za tip ohledně tech z-indexu, fakt to funguje :)