Odkaz pro zobrazení DIVu

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda-li lze vytvořit odkaz, který by zobrazil určitý DIV. Ale tak, aby obsah v tom DIVu byl zobrazován z jiného zdroje (Něco jako IfRame).

Díky.
Zkus třeba AJAX.
=gamesis=
Pokud ten jiny zdroj je na "tvem serveru", tak muzes pouzit AJAX. Pokud je jinde, budes se muset spokojit s iframem ;)

___
Mimochodem, neni to iframe od slov If a Rame, ale je to od slova Frame, takze kdyz uz velke pismenka, tak radeji IFrame nez IfRame ;)
AJAX se dá použít i v případě cizího zdroje. Jen je to poněkud obtížnější.
=Kit=
Neni to nijak obtiznejsi - s normalnim prohlizecem to proste nejde ;)

Navic to vychazi zase z nejakych standardu (ale opravdu nevim kterych..), ze by to jit ani nemelo - ale mas pravdu, v IE6 to funguje na vsechny zdroje ;)

A jestli mi neveris, tak si to zkus. Nebo googluj. Nebo se podivej do zdrojaku FireFoxe nebo Chrome - najdes to tam urcite taky.. :D
Freeze (dreamer.kvalitne.cz)
S Kitem jedna ruka :) Ted jsem reagoval na jednu jeho zpravu jinde.
Jenze ted ma pravdu, ajax jde pouzit s cizi strankou a je to jen otazkou spravneho doprogramovani, treba pres PHP file(URL).

Tez jsem objevil V IE7 nejakou volbu, ktera by to mohla povolit nativne. Radeji jsem to nezapinal, takze jen dohad.

Nemelo by to jit hlavne proto, ze je to nebezpecne, hlavne v IE. Predstav si stranku otevrenou z disku, ktera nacita stranky z cizich zdroju a pres JS ActiveX a JS Ajax zasila informace. Bohuzel to stale jeste nejak funguje, takze IE vesele posila, co posilat nema :)
=peta=
> "ajax jde pouzit s cizi strankou a je to jen otazkou spravneho doprogramovani"
minimalne jsi pobavil .. problemem je, ze ve chvili, kdy doprogramujes napriklad stazeni obsahu te stranky, uz je to vlastne u tebe (takze se stale pripojujes pouze ke "svemu serveru" a ne nikam jinam)! - a to jsem nerekl, ze nejde.. jen jsou v pripade datove vetsich stranek lepsi reseni pres iframe..

Krome IE7 by tohlo mozna mel podporovat i IE8 v jednom, ze svych planovanych rezimu - ale taky je to jen dohad.. (nemam stazenou ani betu)

___
Jinak tato chyba IE6 se nekdy da i dobre vyuzit - pokud se ti nechce rozbihat php server a potrebujes provest vice dotazu s POST promennymi zasebou:)
Freeze (dreamer.kvalitne.cz)
Ajax ve FF funguje bez serveru, pokud nehlidas vsechny stavy prenosu.
http://www.volny.cz/peter.mlich/jpw/#skriptiky
=peta=
Nepochopil jsem prvni cast tveho souveti.

K tomu, co jsem pochopil bych rekl toto:
Ve FF mi ajax fungoval vzdy. Stejne tak i hlidani vetsiny stavu prenosu (nektere nevraci - ale oproti opere a IE to neni zadny zasadni rozdil..).

Jestli jsi u tveho odkazu myslel http://www.volny.cz/peter.mlich/jpw/ajax.html , bylo by pekne, kdyby to alespon u tebe fungovalo..(Zkouseno ve FF a nepodarilo se :D)
zas nejaky upgrade prohlizece, ktery meni vse, na jsme zvykli :) V dobe, kdyz jsem to psal, jsem to totiz zkousel a vse fungovalo. To je tak 3 mesice zpet.
kdyz odkomentujes radek
//ajax.prenosStatus = false;
tak ti to pojede normalne na disku a nepotrebujes server.