Robots.txt

Len sa chcem spytat naco sa pouziva tento subor? "robots.txt" a
"<meta content="index, follow" name=robots />" toto sa pouziva
ktomu alebo kčomu?
Nez vymyslet jiz nekolikrat napsane odpovedi, bude jednodussi odpovedet odkazem:
http://tvorba-webu.zdarek.com/seo/robots.txt.php
http://blog.seo-profesional.cz/ja-robotstxt/
a dokonce se tomuto souboru venuje i Yuhu:
http://www.jakpsatweb.cz/robots-txt.html
Pro vás všechny je to jistě snadné, ale můžete mi někdo poradit, kam přesně mám soubor robots.txt na stránku dát? Jsem začátečník... Michal
Hned první odkaz říká:

Základem je soubor robots.txt, který musí být umístěn takto:
http://www.domena.cz/robots.txt
http://subdomena.domena.cz/robots.txt

Druhý odkaz rovněž:

Robots.txt je textový soubor, takže jej vytvoříte jednoduše pomocí poznámkového bloku a uložíte jako robots.txt. Tento soubor musí být umístěn v rootu vašich stránek, takže v nejvyšším adresáři například: www.domena.cz/robots.txt. U subdomény www.sub.domena.cz/robots.txt

Četl jste vůbec ty odkazy?

Pokud ani tak nerozumíte, pak se to umísťuje tam, kam se po přihlášení prvně dostanete. Respektive tam, kde máte index.html(index.php)
Odkazy jsem četl a snažil jsem se vzdělat i jinde. Ale fakt moc dobře nechápu, KAM ten soubor umístit. Znamená to snad, že ten soubor umístím na web tam, co jsem nahrál soubor index.html a index_soubory? Myslel jsem, že má být ve zdrojovém kódu hlavní stránky, ale nevěděl jsem přesně kde. Fakt se omlouvám, teprve začínám... Dík za rady, Michal.
Odkazy jsem četl... doufám, že to neznamenalo, že jsi je doslova jen přečetl. Koukni se ještě jednou na tenhle http://www.jakpsatweb.cz/robots-txt.html (a na těch stránkách si něco i přečti!). :-))
No, četl jsem vše, co je v těch odkazech, četl jsem vše na těch stránkách o webu, ale prostě nevím... Nevím, kam ten soubor umístit. Jsem zřejmě natvrdlej a potřebuju trochu nakopnout... Ale už ne prosím odkazem, dík. Michal
=Michal=
Tak a znova ..

podivej se na tuto url, jak vypadá:
http://www.icebolt.info/robots.txt

Jiste jsi z ní pochopil, že robots.txt je samostatný soubor (přímo v kořenovém adresáři).. Jednoduše z toho vyplývá to, že jeho obsah nemá být nikde jinde, než v něm - tedy do indexu nic jako User-agent: * psat nebude..

___
Do indexu si muzes maximalne pripsat meta tag robots (poroz, je to neco uplne jineho, nez robots.txt!) - ten slouzi k informovani vyhledavaciho indexovaciho robota, jestli ma indexovat obsah aktualne zobrazene stranky (napr jmenosouboru.htm).
>> Znamená to snad, že ten soubor umístím na web tam, co jsem nahrál soubor index.html a index_soubory?
Ano.
DÍK...Michal
Jen pro dokonalé zmatení jazyků dodám, že robots.txt v podstatě nepotřebuješ (roboti běžně prolézají kdeco), ledaže bys na svém "masážním" webu chtěl robotům někam zakázat přístup. Vzhledem k povaze tvého webu to ovšem moc nepředpokládám... Takže - nehledáš nakonec něco zbytečně?
No, chápu že je to se mnou těžký... Nechal jsem si na výše uvedených stránkách prověřit sílu webu a hlásí mi to spoustu chyb, mimo jiné i to, že nemám info pro roboty. Chápu, že bych měl s odstraňováním chyb začít úplně někde jinde, ale chtěl jsem to vzít od toho "nejjednoduššího" :-) Což nakonec vypadá (pro mě hodně složitě) Chci ty stránky prostě vyladit tak, aby byly takový jaký mají být. A dík za každou reakci. Michal
Michal: nehledě na to, že některým oprsklým robotům je obsah souboru robots.txt ukradený. A pokud se tou problematikou chceš zabývat, tak můžeš třeba zkusit to, co nabízí Google na:
http://www.google.cz/intl/cs/webmasters/
najdeš tam něco o robots.txt a taky uvidíš "jak Tě vidí Google"
takže už to tam mám... že to ale trvalo :-) Teď jen doladit ten zbytek,dík
trochu OT: když se tu mluví o tom ladění tak námět k zamyšlení:

http://ds.mysteria.cz/jitka-ie8beta2.jpg
http://ds.mysteria.cz/jitka-ff.jpg

Co jsem si to zase od toho MS stáhnul? Zdálo by se, že bude s Office kamarád...