komprese obrázků

Poraďte mi, prosím, jaký použít program pro komprimaci obrázků (JPG) na HTML stránky. Používal jsem Zoner photo studio 11, ale byla to pouze časově omezená verze. Ostatní, na které jsem narazil mi při kompresy výrazně změnily kvalitu obrázků. Děkuji
Používám různé programy, ale pro Windows bude asi nejdostupnější GIMP, případně jeho klon GIMPshop.
<HTML>IrfanView. Malý, jednoduchý, funkční.</HTML>
No i časově omezená verze se dá ošetřit, ale mně vždy třebas stačil Microsoft Office Picture Manager, který mám součástí Office 2003
Jenže Office 2003 jsou placený produkt. Nějaké ošetřování časově omezených verzí asi není úplně košer. Proč dělat takové opičky, když může mít řešení zdarma, legálně a bez časového omezení?
To sice úplně košer sice není, ale říkám jen, že to je možnost. A co se týče Office, ano je to placený program, ale tak jako za cenu pro studenty a domácnost si ho vyplatí koupit to není až tak drahý.A některý školy je dávaj i studentům.
Prihlasil bych se za GIMP (http://gimp.org) nebo IrfanView. To jsou lety overene znacky ;)

=Miky=
No a jine skoly reknou, at si studenti stahnou OpenOffice.org - je zadarmo a je lepsi :)
Freeze jo tak to mi je jasný, není škola jako škola. S GIMP sem nepracoval, ale IrfanView, taky není špatnej ;)
Irfan bych s GIMPem moc nesrovnával.

IrfanView je (jak název napovídá) především prohlížeč obrázků, do kterého jsou implementovány některé funkce grafického editoru, např. změna velikosti nebo konverze formátu.

GIMP je grafický editor. I s podporou vrstev (což AFAIK neumí ani Zoner Photo Studio), skriptováním, generátorem nejrůznějších efektních nápisů apod. Zkrátka pro uživatele, který nemá peníze na Photoshop a nechce krást, je ideální.