Deformace stránek

Ahoj lidi,dneska jsem dal na web aktualizaci stránek naší kapely,ale mam jeden problém. 100% fungují jen v Microsoft internet Exploreru,lidem kterí pouzivaji mozilu se stránky deformují,nezobrazuje se jim všechno... Muzete mi prosim poradit,jak to mam vyresit. Diky moc Pechy
<HTML>Začal bych tímhle: Errors found while checking this document as XHTML 1.0 Transitional!</HTML>
Mno, po pravde ve FF3 i v IE7 mi to funguje stejne chybne :)
Zkusim popsat nektere problemy:

* barva pisma, menu nadpis citelny je, ale vse tmavsi sedou temer nevidim. Odkaz bandzone je tak malicky a skoro cerny, ze fakt jen pro lepsi zrak. Text nad odkazem neprectu absolutne. Leda oznacit mysi.
* vpravo, jakesi deformovane fotky. Hold udelat vyrez je problem :)
* nazev stranky v TITLE tagu je template? vase kapela se jmenuje template? ja mel pocit, ze by tam mel byt text: kapela ŠpuntQaně , spise
* ve FF nahore blika jakysi text. Blikani uz z dob praveku je naznak pohybu v krovi, kdy se zmeni cerny stin na svetly bod a v tom okamziku tam tocis zrak a divas se, jestli to neni tygr. Cili kdyz si chces precist neco na strance, stale ti preskakuje zrak na blikajici text. Kazdopadne to je tva vec, nechtel bych ti do toho kecat. Osobne si vygoogluji stranky bez blikani :)
* O kapele, viz bod jedna. I kdyby barva byla ok, je to tak mrnave, ze ce to cist neda. A mozna to nevis, ale pri radku delsim nez 80 znaku oci preskakuji na dalsi radek. Proto se v knizce s malym pismem delaji 2 sloupce.

Jinak si myslim, ze je to v IE7 a FF3 celkem v pohode.
Cili, mohl by jsi uvest ty, o jake rozdily se ti jedna, ktere potrebujes resit?

Jeste bych zminil toto, stranka koncerty:
Retro,Hagugag
Plesnivý Fazole
Žádnej strach
Já ještě nevim
Totální nasaze
Zkus pouzit BR nebo UL LI seznam, abys tam nemel moc radku
A druha vec, zkus pouzivat jednotnou velikost pisma na vsechno krome nadpisu v casti obsahu. Stridas velka mala pismenka, trosku se v tom ztracim.
Ty stránky fakt vypadají hrozně. Když si na nich chci něco přečíst, tak musím text označit myší. Že se kapela asi jmenuje "template" už tady zaznělo.

> Doporučuji navolit jako výchozí prohlížeč Microsoft Internet Explorer
... a kde ho mám vzít ty chytrej? Na mém PC by stejně nejel.

Pokud se stránky zobrazují různě v různých prohlížečích, tak jsou špatně napsané. Proč například používáš znakovou sadu iso-8859-1, když ji máš česky?

<font face="Arial">
... proč měníš písmo? A proč zrovna Arial bez češtiny? Není lepší s češtinou?

Proč dáváš nadpis webu do <h3> a ne do <h1>?

<span lang="en-us">Plesnivý Fazole - punk KV</span>
... opravdu je ten text anglicky?

Proč do textu vkládáš prázdné odstavce? Abychom museli víc rolovat?

Mám takový pocit, že si z nás děláš srandu. Ten web je potřeba předělat od základů a vyházet nesmyslné poznámky o Exploreru - nejdelší, nejvýraznější a přitom bezvýznamný text na stránce.
Ještě jsem si všiml další (velice časté) chyby: Vlevo máš menu "Další kapely". Napočítal jsem v něm 12 odstavců. Výška menu je stanovana stylem na "height: 98px". Divíš se pak, že v jiním prohlížeči než MSIE ten odstavec "vyteče"? Kdybys ten styl napsal správně "min-height: 98px", tak by se to nestalo.

Spousta webmasterů si plete vlastnosti "height" a "min-height" jednoduše proto, že si to plete i MSIE. Definicí "height: 98px" sdělíš, že blok má být vysoký PŘESNĚ 98px.
Abych se ještě dopracoval k těm překryvům fotek:

<div class="member" style="width: 127px; height: 110px;">
<img src="images/sibus.JPG" width="2048" border="0" height="1536">
</div>

Jak má chudák prohlížeč nacpat fotku 2048x1536 bodů do chlívku 127x110 bodů? Co kdybys místo obřích fotek (IMHO mizerných) dal jen klikací zmenšené náhledy? Stránka se bude zobrazovat rychleji.
Já už jen dodám, že existují CSS vlastnosti, které zarovnávají text na střed. A není pak potřeba používat 40× &nbsp; napsané za sebou ;)

Vetšina ostatních nejzávažnějších problému včetně <p>&nbsp;</p> již byla asi zmíněna :)
Jste hnusní ! Nikdo z vás mu neporadil http://jakpsatweb.cz :-D
Možná jsem to přehlídl...
admine webu spuntqane.wz.cz: navolil jsem si Internet Explorer a stejně se mi ty fotky překrývají: http://ds.mysteria.cz/spunt.png. A navíc se ty obrázky nějak střídají a to logo je taky vidět jen někdy (http://ds.mysteria.cz/s1.png - http://ds.mysteria.cz/s3.png)
Koukám, že MSIE 7 už zobrazuje menu "Další kapely" stejně správně jako v Mozille, viz height vs. min-height.

Ohledně fotek vpravo: Stačí se podívat do zdrojáku na nesmyslnou změť tagů a je jasné, že prohlížeč z toho musí být úplně na větvi.

Jen je mi divné, že se Pechy dosud neozval podruhé a na jeho webu je stále stejný zmatek.
Kit (ekobrikety.vyrobce.cz)
ahaaa, ja prave mam IE7 a FF3, takze stranky vidim v podstate stejne a tim padem mi unika, co je tam spatne. Teda krom toho, ze je to necitelny a ty dalsi malickosti. Ale tak treba zminit, ze je to muzikant, zrejme a ti jsou obvykle nezodpovedni, takze ti rekne, ze na to pip a tim je to poresene. :)
Například vytečení textu z pozadí:
http://ekobrikety.vyrobce.cz/spuntqane.png

Typická chyba začátečníků, kteří použijí v CSS atribut height místo správného min-height. Standardní prohlížeč to zobrazí viz výše, MSIE 6.0 a nižší to zobrazí, jako by tam bylo min-height.

Totéž v bleděmodrém způsobuje i překrývající se fotky vpravo. Co si má prohlížeč myslet o tomto?

<div class="member" style="width: 127px; height: 110px;">
 <p> </p>
<p>       
<img src="images/sibus.JPG" border="0" width="2048" height="1536">
</p>
<p>  </p>
<p> </p>
</div>

Je jasné, že následující obrázek začne 110px od horní hrany tohoto divu a nutně se obrázky překryjí.