css - posunuti celeho odstavce

p.tabulator {position: static;left: 124px; }</style>

dobry vecer - dnes jsem poprve se ucim z webu neco o CSS.

Potřeboval bych jeden odstavec posunout o 124px doprava - a přitom zachovat to, aby odsazená část zůstala textem, ktery by se s ničim nepřekryval.

Nechci ale vytvořit seznam (ol, il...) - je moje řešení správné ?

Bude to fungovat ve všech prohlížečích - resp. existuje nějakej simulátor prohlížečů abych viděl jak budou moje stránky vypadat v jiných prohlížečích ? Díky

Diskuse » CSS » Zacatecnik - posunuti celeho odstavce
=toyou=
Začátkem.. používání position:static už samo o sobě je asi blbost - podpora poněkud zvláštní = tedy jak kde :)

Pokud potřebuješ pouze posunout odstavec o 124px doprava stačí použít..
a) margin-left:124px;
b) padding-left:124px;
..s poznámkou, že margin je vnější odsazení (mimo objekt, ale ve složitějších layoutech má někdy problémy v IE6), a padding odsazení vnitřní (jako kdyby uvnitř objektu - pouze "posouvá" obsah uvnitř objektu) ;)
file:///C:/Documents%20and%20Settings/počítač/Dokumenty/JAKO%20z%20RUKAVU%20I06/thvenuse.htm#šamanovo vidění"

Tohleto ti na webu nebude fungovat - začni na http://jakpsatweb.cz
mno, ono to fungovat bude, zalezi na prohlizeci.
=peta=
Ani ne tak na prohlizeci*...jako na OS.. ;)

___
* S file:// se kupodivu poperou všechny prohlížeče úspěšně :)
peta::: Jestliže má (nebo měl) takto zapsané odkazy, směřující do C:/Documents%20and%20Settings/atd. - tak mu to na webu nebude fungovat (pokud takto náhodou nepojmenoval složky na webu (což asi neudělal, protože to stále nefunguje). O čem se mě to snažíš přesvědčit?
diky za CSS - ten prikaz nebude pouzit na strance toyou, ale jinde
(php-pohadky.unas.cz) .

stranka "toyou" je pouhy vytazek z meho PC pro par znamych, tudiz jsem se na prepisovani tech odkazu vy...kaslal.
Lama (lama.webzdarma.cz)
To je odzkousene. Proste to nekde nekdy funguje, ze si to sam dokoduje do spravneho tvaru a nekde zase ne. Nereknu ti ted z hlavy podminky, kdy zrovna ano.
Zrejme to souvisi s tim, jak jsem kdesi na jakpsatweb neustale psal, ze odkaz s cestinou nebude fungovat, tak to precetli lide, co muzou kecat do prohlizecu a uz to v nekterych pripadech funguje. Ale trvalo to asi 3 roky od te doby :)

Takhle, shodneme se na tom, ze ten tvar neni spravna URL adresa a nemel by ten odkaz fungovat. Pokud to nahodou dokaze prohlizec prekousat, je to spis nahoda a rozhodne bych na to nesazel.
to peta: tak to by mě fakt zajímaly podmínky, za kterých ti bude na webu fungovat odkaz na lokální disk - když pominu podmínku, že sedím u toho PC s tím lokálním diskem...
a jo, lokalni disk. Ja myslel tu cestinu s url cestinou dokupy. To je jina, to mu samozrejme nepujde :)
Tak třeba je to web pro jeho známé, kteří od něj mají povinně všichni na svém počítači v dané složce daný sobor...;-))) Až mě z toho napadlo to nějak využít (uvážíme-li pouze jeden vybraný OS)¨, mohlo by to být hezké :-)
rd2.cz nejak podobne resi nacitani obrazku z disku (aby usporilo datovy tok uzivateli). Bohuzel to myslim dovoluje jen IE. FF to spravne blokuje, aby neslo pres web zjistovat, jake mas soubory na disku a posilat treba ajaxem.
IE to implicitně dovoluje (tahle informace je ale asi půl roku stará, možná to nějaká aktualizace IE7 zablokovala). Ve FF stačí upravit kousek javascriptového kódu a pro vybrané servery to potom funguje. V Opeře je potřeba taky nějaký kousek config souboru upravit.

Ostatní (Chrome, Konqueror, Safari, IE8) nevím - u nich jsem toto nezkoušel :)
FF - aha, asi to treba pridat mezi duveryhodne servery kdesi v nastaveni. To mi mohlo taky dojit, kdyz jsem to zkousel :) Treba si priste vzpomenu :)