Jak editovat soubory?

Dobrýb den,
asi jako někdy každý ,jsem tu nová.Všechny tkzv. otázky a odpovědi jsem četla ,ale není mi stále jasná jedna věc:jak editovat soubory a vlastně je dávat na stránky? Vím že je musím vytvořit v počítači ,ale ostatní netuším :-)
Prosím poraďte.
Předem děkuji.
Na internetu existují webové stránky, které slouží jako univerzální "poradna", co se tvorby webových stránek týká, a to:

http://www.jakpsatweb.cz/

K tvorbě stránek je potřeba znát základy HTML, co je jazyk, který popisuje jako text obyčejný textový soubor doplnit o značky, které "způsobí", že webové prohlížeče zobrazí jejich obsah jako webovou stránku.

Webové stránky je tedy možné napsat nějakým textovým editorem, jakým je např. Poznámkový blok (Notepad) ve Windows, lepší je využít nějaký editor, který pracuje s HTML a zvýrazňuje jeho syntaxi

Existují také tzv. WYSIWYG editory, http://cs.wikipedia.org/wiki/WYSIWYG, např. NVU, http://www.czilla.cz/produkty/nvu/, kde není potřeba znát HTML, ale je potřeba naučit se ovládat zmíněné editory

Až se stránky na počítači vytvoří, tak se na web přenesou pomocí tzv. FTP klientů, viz třeba základní návod
http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?34

V tomto duchu hledej další infornace
PS: koukal jsem se na ten pokus na stránkách a k tomu je možno říci to, že zapsané tagy do Wordu ten převedl do HTML tak aby se zobrazil ten text, který byl zapsán do Wordu, tedy při uložení ty tvoje HTML tagy zrušil.
Pokud chceš vytvořit stránky ve Wordu, vytvoř stránku ve Wordu tak jak má stránka vypadat - to tučné vytvoříš tak, že použiješ tučné písmo ve Wordu.
Když pak uložís dokument ve Wordu jako HTML tak to Word převede do HTML

Pomocí Wordu je možno vytvořit jednu stránku, složitější stránky vyjadřují složitější zvládnutí práce s Wordem a nevím jestli to vůbec jde. Word si také vytvoří takový HTML kód, který dokáží použít i jiné programy Od MS, pro webový server je tam neskutečně moc zbytečností a pak se velmi těžko edituje jako HTML kód. Word se pro tvorbu webových stránek nehodí.
Pokud chceš HTML kód psát skutečně ve Wordu, je to možné, je potřeba pak ale uložit ten výsledný zápis jako "Prostý text" (a na ten Word není potřeba)
Díky moc