Rozbalovací text

Dobrý den, potřebovala bych se zeptat na nějaký kód rozbalovacího textu, který by se po kliknutí např. na nějaké slovo odkryl a opět na to samé skryl, pokud by se někdo obětoval mi ho napsat :-). Zkoušela jsem jich pár, ale bohužel jsem si s nimi nevěděla moc rady a moc jsme jich nenašla.

Předem moc děkuji za každou radu.
(chtěla bych ho použít na to když napíšu dlouhý článek, tak aby se zobrazilo jen něco a pod tím by byl odkaz např. "Celý článek" a po kliknutí by se ostatní text rozbalil.)
a co:
http://interval.cz/clanky/odkaz-vice/
?
Staré témata se vrací? http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=3&i=58952&t=58952 Posledně to vypadalo, že už je problém vyřešen :)

Osobně bych odkázal na google - ten jich najde tisíce - jistě i právě takové, jaké si představuješ.
Freeze - Dobře, dobře, nejsem v tom mega profík. Prostě jsem totálně stoho vedle, tak se vřele omlouvám. To před tím jsem myslela, že už vím protože nejdříve to šlo a potom to rozhodilo nějak stránku. A potom jsem to už nechtěla dál rozvádět, protože by si každý hned řekl, že nepochopím pro některé ani tak primitivní věc :). Pro mě je to jako nějaká šifra, se kterou se trápím už dlouho.

ds- děkuji přesně tohle hledám :-)
Lanci: Nemusíš se omlouvat, nemáš důvod. Pokud si přečetla některé jiné vlákna, tak ti jistě neušlo, že začátečníků (i těch, kterým se všechno říká vícekrát) se na fóru vyskytuje velké množství ;)

Jedna poznámka z praxe: u delších článků se většinou nevyplatí "skrývat" obsah, ale buď jej natahovat až při požadavku (ajax - pro začátečníky ne zrovna ideální) nebo jej nechat jako samostatnou stránku (tedy, že "více/zobraz zbytek" bude klasický odkaz).

Poznámka k řešení, na které odkázal ds: S oblibou používám scrollování v prohlížeči pomocí clickzu prostředního myšítka (kolečka). V odkazovaném řešení tento prostřední click způsobí zavření "více" sekce -- takže pokud je delší, musím nudně kolečkem točit :) Před nasazením podobného skriptu bych proto navrhoval takovou malou úpravu, že "více" sekci nebude zavírat jakýkoliv click ve stránce, ale pouze click na odkaz "zavřít/méně" :)
Přečetla :-). Ale ve většině případů to nebyl můj problém. Ano, ale když budu mít na každý delší článek jiný odkaz tak to bude zabírat hodně místa. Řešení toho rolovacího textu z interval.cz se mi zdá v některých případech lepší asi budu používat ten, ale jaksi mi nefunguje v mozille. Budu se s tím muset potrápit :).
Ještě jednou moc děkuji za rady snad jsem je správně pochopila a nebudu tady psát opět s tím samým problémem jako je u mě bohužel zvykem, že když mi něco nejde nepustím se toho dokud na to neznám odpověď.
Lanci - tvoříš webové stránky, ne webovou stránku - nemusí a dokonce ani nemá být všechno v jednom souboru - klidně udělej ve stránce anotace a celý článek zobraz na nové stránce
ds - No jo a cokdyž jsem na free hostingu, který umožňuje na ftp účtu jen 250 MB. Podle mě to zabere hodně místa, ne?
<HTML><strong>Co</strong> zabere hodně místa?

Jedna stránka (A4) textu je cca 50 řádek textu, na každé řadce je cca 100 znaků, což dělá 5 kB textu na stránku A4.

Pokud každý den napíšeš 10 stránek A4, vyprodukuješ za 1 rok 3652 stránek textu. Násobeno 5 kB to dělá 18 MB.

250 MB nevypotřebuješ psaním textu ani za 10 let. A to ještě předpokládám, že každý den napíšeš 10 stránek textu, což je silně nepravděpodobné. Tolik napíše jen Henryk Lahola a i ten se na WebZdarma vejde.

Více zaberou obrázky, ale všeho s mírou. Kde WZ nestačí, jsou rozsáhlé tisícifotkové galerie a úložiště objemných souborů (ale k tomu WZ není určen).</HTML>
tuším, že jsem někde četl, že Vojna a Mír od Tolstoje má jako prostý ASCII text asi 2MB. Opisovat bych ji věru nechtěl.
No to je pravda :D. Já jen tak orientačně..
<HTML>Jen tak orientačně mimo. Je mi to jasný ;)</HTML>
Jo jo, jinak jsem ale úplně normální ;)