web vs opava

http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/web-docu/stranky/fakulta-uvodni4.htm
potreboval bych to zjednodusit a doladit vzhledove.
pripadne najit dalsi chybky. Co vas tak napada?
<HTML>Zdravím. Není to špatné. Drobný detail: Skryt převeď na Skrýt.

A k věci (nějak jsem to neřadil, je to prostě proud mých připomínek, jak mě napadaly):

Je tam moc menu, chce to konsolidovat, zjednodušit.

Rozklik... myšlenka fajn, bohužel bez odlišení to se zbytkem stránky dělá trochu bordel. Podle okruhů je divné (to bych zrušil nebo přesul jinam), podle cílové skupiny fajn. Doporučuju inspirovat se např. stránkami <a href="http://fel.cvut.cz">FEL ČVUT</a> nebo <a href="http://fit.cvut.cz">FIT ČVUT</a>, kde je v obou případech dělení podle cílové skupiny primární a "léty prověřené". Udělal bych tedy z toho nějaké hlavní menu v horní části stránky.

Pravý info box je moc velký a zbytečně zužuje stránku. Buď zrušit, zmenšit (spolu s menu vlevo), nebo přesunout jinam, třeba do začátku obsahové části stránky (pokud bude ten infobox obsahovat jen malý počet věcí). Opět doporučuju výše zmíněné weby k inspiraci (jsou i jiné, já uvádím ty, které znám a se kterými mám pozitivní čtenářskou zkušenost).

Levé menu: super, i když zužuje stránku. Ale klidně nechat (ale malé zúžení neuškodí) a možná do něj zapracovat věci z rozkliku.

Barevné schéma: skoro všude používají modrou. Neuškodilo by trochu se odlišit. Když člověk slyší "přírodovědecká", cítí v tom "přírodu". Co zkusit zelenou barvu?</HTML>
Plně se shodnu s Nípalem, že prostřední část s obsahem vypadá moc úzká. Zkusil bych zvážit přesun pravého infoboxu nahoru například pod menu (podobně nako mají např. na http://aktualne.centrum.cz/) s tím, že by zůstal zavírací (ať neprodlužuje stránku, pokud uživatel nechce).

Hover efekt v horizontálním menu mi připadá málo výrazný.

Jednotlivé články (když vyhodím pravý infobox) jsou možná moc nalepené na sobě.

A levé menu super. Jeho zakončení (přechod do nadtržené patičky) působí trochu nesourodě.

Poslední, co na mě působí trochu zvlášně jsou fonty v nadpise/jméně fakulty -- odsazení písmen zvětšené o 0.01em působí až moc velkými mezerami. Zkusil bych spíš 18px velikost s letter-spacing: -1px a pro podnadpis 12px s letter i word-spacing:0em. Ale to je na tobě..

A ke zjednodušování.. ono se řekne zjednodušit, ale asi není moc co. Veškerý text, který se na stránce vyskytuje, by tam měl být. Nenapadá mě nic, co by šlo přesunout někam bokem :)
Jsem to predelal uplne jinak, zkuste zkouknout ted.
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/web-docu/stranky/fakulta-uvodni5.htm
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/web-docu/stranky/fakulta-uvodni6.htm

Modra vychazi z grafickeho manualu uni, kde jsou stanoveny barvy pro kazdou fakultu uni. Stejne se bojim, ze mi to zdupou za svetle barvy :)

Tlacitko skryt tam melo jediny ucel. Ukazat stranku s a bez sloupce. Ono, rikat jim, ze to bude moc uzke je uplne na nic, dokud jim to neukazes :)

Menu - menicka jsou tak bohata, protoze jsem chtel usporit klikani lidem. Ale proste to asi nepujde tak, jak je to ted na fakulte, protoze puvodni navrh fakulty ted byl obohacen o dalsi odkazy v sekcich.