Kritika webu psychogames.wz.cz

Ahoj všem..mohl bych vás poprosit o názor na můj web? V php jsem začátečník a html je rychlovka stylu frontpage.. Za každou radu a připomínku budu moc rád děkuji:-)... http://psychogames.wz.cz
<HTML>Nazdar, rád ti vyhovím. Vyšetřil jsem si chvilku času, abych si tvůj výtvor prohlédl.

Úvodem - když ses ohodnotil sám, na jaké číslo od 0 (odpad) do 10 (boží, nebo jaké slovo to dnes vy, mladá generace, používáte) si připadáš? Já to podle popisu vidím na 1 z 10.

A teď k faktické části.

<strong style="color:red;">Porušování pravidel hostingu.</strong> Tuto partii hodnotím 10 body z 10 a to není něco, nač bys měl být hrdý. Jakékoliv automatické přesměrování na úvodní stránce je zakázané. Máš-li potřebu hostovat stránky u konkurenční firmy Internet Centrum, tak s tím nelez sem, resp. nedělej si tady účet jen kvůli tomu. A radím ti, nehněvej si místní božstvo...

Vzhled - tipuju, že jde o nějakou šablonu, kterou používá velké množství CS klanů. Zelené a bílé na černém, existuje vůbec něco předvídatelnějšího? V tomhle směru chybí jakákoliv invence, prostě je to tuctové. Další věc - jak proboha s hrami tohoto žánru souvisejí zelené čáry lomené v 45stupňových úhlech? Prostě vzhled by seděl možná na nějaký populární web o hackingu, ale ne na tohle. Ale protože to není vyloženě odporné, tak v této části dávám 2 body z 10.

Kód. Hrůza. Tabulkový layout. Hrůza. Mixování stylopisů (link src... css), přímých stylů (style=) a diluviálního formátování (font color, bgcolor atd.). Jaká je pointa extra nbsp kousků obklopených tagem font? Zdroják je prý XHTML 1 Strict, ale podle validátoru s 575 chybami na úvodní stránce! Proč je tam více doctypů? Předělat, tohle je -5/10!

Přístupnost. Asi u klanových webů nemá smysl. Ale i tak - tabulkové uspořádání tomu nepomáhá a obrázkům chybí alty. Hromady nbsp. Žádný nadpis. 0/10

No mohl bych zpyskovat ještě kde co. Ale tohle mi stačilo.

<big>-2 / 10</big> (horší než odpad)</HTML>
přesměrování je dočasné kvůli kvalitě wz...A o šablonu opravdu nejde;-) ale dík za kritiku...jinak nbsp píše frontpage místo mezery a na css se zatím pracuje:-)...validátor hlásí chyby protože asi nemá rád < nebo > :-D
Validátor hází chyby proto, že tam ty chyby jsou. Například dvě deklarace doctype jsou úplným vrcholem. Být prohlížeče striktní, tak ti nezobrazí ani nadpis. Stejně tak duplicitní tagy title. Mimo to úplny bordel ve stylování, ale to už všechno zmínil Nípal.

Když ale vyjmu z hodnocení věci, které nejsou hotové nebo se na nich pracuje, tak není co hodnotit. A to de facto vůbec nic. Kvalita zdrojového kódu tradičně odpovída kvalitě editoru, tedy děs.

___
Mimochodem, aktuálně je půl sedmé večer. Stránku se mi podařilo z IC zobrazit až napotřetí. Zdrojový kód napodruhé. Ono to slavné IC není taky žádná spása.

Na závěr rýpnutí.. all rights reserver, hm cool. Takže obrázek toho vojáka ve vrchní části stránky jsi kreslil taky ty? Pokud ne, zmíněná věta tam nemá co dělat. Stějně jako ten obrázek vojáka.
o právech mě poučovat nemusíš...ty má tento webvpořádku a podle zákona..;-)
http://psychogames.ic.cz/
HTML kod katastrofa. Dneska se web resi jako co nejcistsi html + externi css. Ve tvem kodu je spousta takovych vecicek jako
<font face="Tahoma">
<span style="font-weight: 400;"><font color="#ffffff" size="2">-
</font>
<span style="text-decoration: none;"><font color="#ffffff" size="2">
<a target="_top" href="member.php">
<span style="text-decoration: none;"><font color="#ffffff">Moje stránka<br></font></span></a>
Uplne stejnou funkci ma
<style>
.menu a
{color:#fff; text-decoration:none; font-family:Tahoma}
.menu a
{text-decoration:underline;}
</style>
<div class=menu>
<ul>
<li><a target="_top" href="member.php">Moje stránka</a></li>
<li><a target="_top" href="member.php">Moje stránka</a></li>
<li><a target="_top" href="member.php">Moje stránka</a></li>
</ul>
</div>
Pokud tam chces jinou odrazku, zmenist list-style-type (v pripade minus asi za obrazek), viz jakpsatweb.cz/css (seznam vlastnosti)
Menu rozbalena polozka, bud to das tuzne nebo class=open a opet pres css prestylujes.
Podobne seznam map na strance games - download - mapy

A takovych drobnosti tam mas more, vcetne toho nelegalniho obrazku. To je dnesni problem, ze tohle lidi ve tvem veku neresi a pak prijde zaloba na cely server. (viz nelegalni filmy, hudba a pod)
který nelegální obrázek máš na mysli?a nevím proč mluvíš o věku když nemůžeš mít ponětí jak dlouho po tomhle světě lítám:-)
Fyaskostyler: Ano, nemá ponětí, jak starý jsi. Ale dobře ví, že věkový (aritmetický) průměr (aktivních) hráčů CS je 12 až 15 let (Přičemž bych byl rád, kdybych se v tvém případě pletl ;)
Jsem rád že alespoň vím podle čeho soudíš:-). Ano pleteš se už jen v tom že hraju CS. Mít stránku a hrát je rozdíl a proto abych měl nějaký portál, ještě nemusím být samotný hráč
Fyaskostyler (psychogames.wz.cz) - jsem nerekl, kolik ti je, ale je mi jasne, ze ti neni vic nez 20. Tipoval bych do 17, protoze zaregistrovat si webku a udealt ji jakztakz slusne na pohled uz vyzaduje urcity vek a zkusenosti.
Obrazek - vpravo v logu ten vojak, to je urco z obrazku ze hry, pravdepodobne statickeho. Autorska prava na ten obrazek ma jeho tvurce. Neco jineho je, kdyby jsi pouzil realny screenshoot hrace, co tohle urcite neni.

Zapomen ale na tohle, vrat se k webce. Kdybych menu udelal ja pomoci ul-li-a a css, tak jeho velikost by byla tak 1/10.
Dokonce snad uplne min. verze by mohla vypadat
<link ...=style.css/> <!-- styl, vzhled externe -->
<base target=_top/> <!-- presmerovani odkazu parametr target -->
<div class=nav>
<ul>
<li><a href="member.php">Moje stránka</a></li>
<li><a href="member.php">Moje stránka</a></li>
<li><a href="member.php">Moje stránka</a></li>
</ul>
</div>
Kdyz to spocitas...
Je to zhruba 150 znaku na 3 odkazy, 50 na kazdy, pocet odkazu mas 44, 2k.
Tva verze ma po smazani mezer (pspad komprese) 16.5k, bez 21k.
Coz potvrzuje predpoklad uspory 9/10 a navic to mas krasne prehledne.
Super..:D...vzhledově udělat web neni problém. Vyhrál jsem mnoho grafických soutěží a nemám strach z dalších...Neni mi 17 ale 23...Jsem vyučený automechanik ale protože mím koníčkem je dělat design tak jsem dodělal jseště maturu jako grafik...html a php jsem začátečník a snažím se...Ale např   je a byla mezera v html...a když už jsme se bavili o tom obrázku...je stažený i s tzv. přenosnou licencí...mohu jí nazdílet jestli ve vašem věku nevíte co to je:D...takže práva jak už jsem řekl jsou vpořádku a psát web se učím proto jsem založil tento topic...
Asi je řeč o stránkách, umístěných na ic.cz. Proč máš na stránce 2x tagy <head> a </head>, dále 2x <body> a </body>? Také s tagem html na stránce několikrát "laškuješ". Žeby to byla součást nějakého "psycho" zdrojového kódu?
http://psychogames.ic.cz/
obrazek, mi je to fuk, ale kdosi remcal.
grafika, maturu jako grafik - inet snese vsechno, ale o grafickem sladeni stranky bych nemluvil. Tak sleduj, jak ti grafiku rozcupuji na kousky. V tom jsem expert, v niceni :) Ale nechtel jsem ti to uplne zdupat.

Co dopadlo nejlepe, jsou zpravy uprostred. Ty budu povazovat za zaklad a vuci nim odvodim ostatni. (ZZZ)

Menu nadpisy jsou na mem monitoru necitelne, tmave.
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/js-color.htm
Kdyz zadas barvu 000000 a 008000 do toho programku, tak ti vzdy dava bile pismo. Kdyz si prectes odstin bw nebo jiny, a ten zadas, take dava bile pismo. Cili ta barva je prilis tmava na takove pozadi.
Sipka u nadpisu s nicim kolem nesouvisi.
Navic ty nadpisy mas zarovnane na stred, takze -> Counter Strike 1.6 a -> Call of Duty 4 nevypadaji, ze maji stejnou uroven. Pokud se zarovnava nadpis na stred, tak se mu meni barva pozadi, vuci ktere je uprostred.

Menu polozky ve srovnani se ZZZ je to uplne jina grafika, marginy.
Pulka tech polozek tam nemusi byt, idealne skoro vsechny schovat na podstranky.

Logo nahore stranky je prilis velke. Treba mi prvni pismeno stredoveho textu zacina az po odrolovani o 1,5 obrazovky. Byt uzivatel, tak mylne povazuji stranku za pradnou nebo jako uvodni obrazek, ve kterem mam na neco kliknout.

Nadnadpisy MENU, GAMES ... tyto nadpisy maji odlisny font nez je font v logu. A prave cele to logo nzapada mezi ten nadpis a plny obrazek. Mi by se libil text v logu tim bilym fontem, treba v te zelene barve. Nebo bys musel obrazek udelat taky aspon castecne teckovane. Pokud na to nemas nastroj, tak win tapeta (zobrazeni - vzhled stranky - pozadi) kdysi prevadela jpg na bmp a udelalo ho prave takove teckovane a pak to ulozil kdesi do win adresare, tusim hned do windows/.

Damn Mód - stahuj
AMX Mod X Base - stahuj
CS 1.6 Hud editor - stahuj
SK player v1.1 - stahuj
HL model viewer v1.25
tenhle text bych zarovnal graficky doleva.

Podpis pod spravou v obsahu.
Fyasko Styler /
tenhle text bych dal vetsi nebo jinym fontem (arial, verdana) a zmenil mu barvu na svetlejsi, aby byl citelny.
/20. 4. 2010 03:29/

Odkaz na banner, Na vaše stránky vložte tento kód:
ten kod bych dal do PRE a pre nastavil nejake svetle pozadi.

Stred celkove, podklad bych vubec dal neco svetleho. bud DDDDDD a tmave pismo nebo aspon #444444 a pismo to bile, mozna stahnout na EEEEEE nebo F7F7F7. Ale v celku mi ta bila nevadi na pohled.

funkce, je zajimave, ze kdyz kliknes na moje stranka, musis byt prihlasen. Tak vse, nac musi byt uzivatel prihlasen bech bez prihlaseni skryl nebo to dal do zvlast menu.

opet grafika, kdyz zkouknes velikosti obrazku, co na webu pouzivas, tak jsou dost velke, datove. U webu se snazim ridit pravidlem, ze cela stranka, vcetne css, html, obrazku se musi vejit do 40k. obvykle css 1-4k, 4-12k stranka 1-30k obrazky.
Super:-)..zamyslím se nad tím a poupravím;-)děkuji za rady:-)
Fyaskostyler (psychogames.wz.cz):
Koukám, že sis požádal o recenzi a první se ozvaly zdejší známé firmy :-) Je správné, že se snažíš a pracuješ na sobě, že tě zajímá názor druhých a že své dílko bráníš. Přeju ti hodně úspěchů a chválím pěkné stránky! Love