Background image vs. rychlost načítání

Navrhla jsem si nový skin obsahující jpg (na pozadí) o velikosti 1281x649 a datové velikosti po kompresi 405kb. Myslíte, že je to v dnešní době snesitelné? Nic dalšího datově velkého na tom webu nebude...
Pokud to je opravdu 405kb, tak ano.

Pokud to je 405kB, tak by to možná ještě trochu komprese sneslo (protože je to dost při porovnání s velikostí obrázku), ale ne nutně :)
Mozna by to chtelo link na obrazek. Treba by nekdo prisel s napadem, co by se s nim dalo provest. Rozdelit na vic a vetsi stejne plochy ulozit jako 4barevne gifiky, treba.
Lámání obrázků se dnes už nenosí, spíš naopak - spojují se všechny grafické prvky do jednoho souboru, aby se stránka rychleji načetla.

405KB obrázek je na titulní stránku hodně. Určitě by se dal stáhnout na 20 KB. Stránky by měly být rychlé.
Kit (ekobrikety.vyrobce.cz)
Dneska je mozne zapsat obrazek do css pres base64 kod. Tim je mozne cele graficke prvky vlozit do jedineho souboru a zrychlit tak nacitani cele stranky mnohonasobne. Zakladem je mit ty graficke prvky co nejmensi, protoze prekodovani na base64 zvetsuje velikost v pomeru 256/64
Tak záleží i na vytíženosti serveru. Třeba na www.sgtt.tk je pozadí 2000x1331 s 377kB a načítá se docela rychle.

Ale jinak bych řekl, že na ty rozměry by se to dalo ještě více srazit. Záleží co je to za obrázek.
A pokud jde o rychlost nebo velikost, tak bych se zamyslel pro koho to bude a odhadnout co za připojení používá. Jestli taková kapacita nebude moc velká a nenačítalo se to dlouho.
peta: 4:3 - ze 3 bytů se stanou 4. Ovšem hodí se to spíše pro malé obrázky kvůli přehlednosti CSS, resp. takové CSS je lepší generovat až před odesláním na server.

Víc se mi však líbí http://www.google.cz/images/nav_logo8.png - je úspornější zejména v případě opakování obrázků.
Je to barevná fotka, nejde to už zkomprimovat víc, aby to nebylo odporný, už jsem to zkoušela (photoshop). Ptám se právě proto, že je na tom postavenej celej design, takže se to bez toho jaksi neobejde... Je to asi jako na tom www.sgtt.tk, až na to, že tohle má víc barev plus ještě je přes to vzorek, proto je to datově větší.
Tak nejlepší je to vyzkoušet a zjistit jak se to bude chovat. Obvolat pár pokusných oveček a pak se rozhodnout, zda to nechat nebo jít jiným směrem.
Jak už jsem psal, záleží jaká bude cílová skupina a zda snesou takovou zátěž. Pokud by to byla skupina, která má k dispozici dvoumegabitovou linku a výš, pak to můžeš nechat. Kdyby se ve skupině objevili wifinisté nebo mobilisté, tak pro ně to může představovat zdržení a vysokou kapacitu.

BTW: Dlouho jsem tě tu neviděl. :)
Dej to na web, dej link. Obecne fotka do stranky jako podklad neni dobra, spatne se na tom cte text. vetsinou se hodne zvysuje jas.
Pripadne, jak pise Tomik, dej link na celou tu stranku se vsemi prvky, ktere tam tak planujes. Je mozne, ze tam pres to davas svetle nebo polopruhledne boxy a to je duvod, proc chces kompletni fotku.
Takhle je to jen takove povidani.
Tak se mi to podařilo stáhnout na 270kb a to už mi připadá ok... Kdyžtak si lidi počkaj - obsah se jim načte hned, pozadí se objeví po chvilce.
Tomík: Nj, práce a tak :)
Já to sem nechci zatím linkovat, páč vy mi začnete kafrat do celýho toho layoutu a do všeho :)
Jo, mám tam poloprůhlednej box.
Laura (athos.xf.cz) - No, to je jasny, to z lasky, prvni maj a tak :)