Intro ohledně webu

Dobré poledne, chci se vás zeptat, zda je to intro v pořádku jak jste mi psali v minulých tématech.. www.snupacitabak.xf.cz
Pokud je reklama na všech stránkách dole - tak je to v pořádku.
Dodatek: "...vše spadá pod zákon 618/2003 Policie ČR" - policie si u nás dělá svoje vlastní zákony? Odpověď je NE (i když asi nebudeš sám, kdo si to myslí).
OMG! To snad nemyslíš vážně.

Za prvé je to hodně matoucí a za druhé natolik strašíš návštěvníky, že s chutí odejdou pryč.

Proč je proboha strašíš nějakým autorským zákonem? Návštěvník chodí na stránky, aby si přečetl informaci, ne aby šel porušovat autorský zákon! Nebo jim snad zakazuješ, aby si tvé stránky i přečetli?

Navíc znění vět je citováno takovým způsobem, že veškerou vinu házíš na návštěvníky a sebe žádným způsobem neviníš. Což je naprosto mylné.

Za veškerý obsah je zodpovědný autor, tedy ty. Takže rozsah zavinění je pak na soudu. Nečekej tedy, že těmito větami se vyhneš nějakých potyček se zákony.


A rozbor vět:
>> Nejsme zodpovědni za jakékoli vaše problémy způsobené webovými stránkami.
To máš pravdu. Co je nám po tom, jak se člověk cítí. Ale zde nemá vůbec žádnou právní hodnotu.

>> 1.Zakazujeme kopirování jakého-koli obsahu z webu bez dotazu vlatníka webu.
Pravda, ale opět o ničem. Toto se většinou objevuje v patičce. Navíc jsem to psal nahoře. Normálnímu návštěvníkovi tato hláška nemusí nezajímat.

>> 2.Tento web je o tabákovém výrobku tudíž je vstup od 18 let a nezodpovídame za vaše porušení pravidel.
Toto jediné je zde správné. Musí být upozornění, že jde stránku nepřístupné mladších 18 let. Druhé souvětí je o ničem. Že neuposlechne je sice jeho problém, ale má snadný přístup k obsahu, takže jistá míra zodpovědnosti je i na tebe.

>> 3.Prosíme nezaťěžovat vlastníka zbytečnými otázky ..
Máme tu svobodu slova, takže si může dělat co chce. Ale když nechceš, tak prosba pomůže, ale nelze zakázat.

>> 4.Kdo kvůli našemu webu bude mít zdravotni potíže, vše spadá pod zákon 618/2003 Policie ČR
NAPROSTÝ NESMYSL! Co má autorský zákon společného se zdravotními potížemi? Opět výše. Pokud se u někoho objeví potíže způsobené těmito stránkami, tak rozsah zavinění je na soudu. Zodpovědnost na tebe jde už je tím, že tyto informace zveřejňuješ.


Jediné, co je tam správně, je druhý bod. Na úvodní stránku stačí pouze napsat něco jako:

Prohlašuji, že jsem starší 18 let a jsem si vědom, že tyto stránky obsahují informace o tabákových výrobcích.

Nic víc, nic miň.

Jinak z pohledu WZ je to v pořádku. Úvodní stránka je sice zakázána, ale zde je výjimka, protože je to potřeba.
Navíc zákon 618/2003 neexistuje! Aspoň ne v české legislativě. Tento zákon existuje na Slovensku.
Stránky jsou v češtině, ty jsi český občan a stránky jsou pro českou většinu, tak se stránka musí řídit českými zákony. Případně evropskými zákony.
No, to je teda čtení, ten zákon asi musim zmenit..
To kopirovani davam do zakonu proto, ze to dalo velkou fusku a nechci to videt na blogu ze nekdo dal CTRL+C a CTRL+V toto se parkrat stalo na osobnim webu, jinak kdyz nekdo zacne snupat okem a oslepne tak pisu ze tam mam navody a kdyz nekdo chce stoupit at si uvedomi ze to ma na vlastni riziko vsechno je spravne popsane a kdyz nejaky hnup to blbe pochopi tak ja za to neberu riziko..
Kopírování webu je věčné téma. Každý kopíruje jak se mu chce a nějaký zákon je mu ukradený. Je to prostě riziko publikování vlastních děl na internetu. Pokud zjistíš, že někdo něco od tebe šlohl, tak máš plné právo se bránit. Můžeš dotyčnou osobu/skupinu napomenut nebo podat ne ně trestní oznámení.
Té hlášky o zákazu kopírování v tomto nemusí zrovna pomáhat. Jen to straší/obtěžuje ty hodné.

A pokud jde o zdravotní rizika, tak to chápu. Klidně to do úvodní stránky napiš, ale nepiš tam, že za to neneseš zodpovědnost. Jistou míru zodpovědnosti neseš, protože jsi daný návod zveřejnil. A že to nepochopí? Kdyby tam návod nebyl, tak by to nechápal vůbec a nedělal to ;)
Než to psát do úvodní stránky, tak nejlepší by bylo to napsat přímo do návodu, že šňupání, ať už při správném použití nebo špatném, může vyvolat zdravotní komplikace a šňupat pouze na vlastní riziko.
ok diky za rady, zitra se na to vrhnu..
Hehe, před rokem a půl jsem přestal kouřit. Víte co jsem za tu dobu našetřil peněz? Teď si můžu konečně dovolit koks... :-D
ttj, ja myslim logicky ja si radsi ubalim z tabaku a dutinek a mam karton a pul za 400 kc nez karton startek za 700 kc
Stejně si myslím, že koks je výhřevnější... :-)