Teaser menu

Zdravim,
prosim Vas odkazte ma na nejake turoialy ohladom takeho to by som povedal "teaser menu" ako napriklad je na www.sector.sk . Myslim prave to kde sa zobrazuju novinky a Vy s pomocou mysi prechadzate medzi nimi. Podobne mozme najst na www.itnews.sk . Ide v podstate o to ze ked prejdem po nejakom malom obrazku mysou, zobrazi sa velky obrazok vedla toho. Vela stranok to ma riesene flashom ale ja by som to radsej chcel riesit javascriptom.
Dakujem.
Tenhle způsob menu mi pro většinu využití připadá tak nevhodný, že jsem nikdy neměl důvod se něco podobného pokoušet vytvořit.

Když už jsi sám vložil pár odkazů, kde takové menu používají, proč se neinspiruješ první u nich? Při nahlédnutí do zdrojáků zjistíš, jakým způsobem to řeší oni ;) O přímých tutoriálech nevím.

___
Při vhodném použití :hover css tříd a principů klasického rozbalovacího menu, by se dalo stejného výsledku imho docílit i bez použítí javascriptu :)
Nie som si isty ci som dobre vysvetlil o co sa snazim. Napriklad na sectore je to ten velky obrazok vlavo na stranke ktory sa dynamicky meni v zavislosti od toho na ktory odkaz napravo ukazujeme kurzorom. Posnazim sa skopirovat kod z ich stranky, islo mi len o to napisat nieco podobne viac menej sam.
uz som si to nasiel :) google > ajax tabs :) dik za odpoved
Javascript má hodně lidí vypnutý, stejně tak i Flash (většinou kvůli reklamám). Zkus raději na to jít přes CSS - to vypíná jen pár schizofrenních šílenců. :-)
Viz http://www.google.com/search?hl=cs&source=hp&q=css+horizontal+menu+hover
Viz též http://www.jakpsatweb.cz/cestina.html (doplň si znakovou sadu).
Vypínání CSS není kvůli schizofrenii (výstižnější by asi byl pojem paranoia), ale spíš kvůli přehlednosti. Zkus si to. Nekteré weby jsou prostě lepší bez CSS.

Také kvůli lenosti - když jsem si psal vlastní browser, tak jsem tam nedal ani Javascript, ani CSS, natož Flash.

Řesení přes CSS je však asi nejlepší - v podstatě funguje i při absenci CSS. Vyhledávací roboti si také nestěžují.