Frontpage + obrázek

Zdravím,

Určitě je to tady dokola jak kolovrátek, ale prošel jsem už hodně stran fora a pořád jsem nějak nepochopil řešení mého problému.

Potřebuji jednoduchý web, tudíž html nijak nestuduji, bylo by to pro mne zbytečné a stránku tvořím v MS frontpage 03, ale klasicky mi nejdou na webu zobrazovat obrázky.

Co jsem pochopil z dosud přečteného, tak ty obrázky jsou u mne ve špatném adresáři a na web se vůbec nedostanou, jelikož frontpage je blbě ukládá. Nicméně jsem stále nepochopil opatření, které musím udělat, aby to bylo vše OK.

Doufám, že mi někdo popmůže a podaří se problém vyřešit i pomocí tohoto popisu. Pokud by to nešlo, tak mohu odkázat i na konkrétní stránku, kde je nahrán obr., který se nezobrazí.

Děkuji mnohokrát!
Většinou je chyba ve špatně nastaveném Front Page (a nedostatečných znalostech v jeho používání). A taky je vhodné ho nastavit tak, aby odkazoval na soubory relativní cestou a NE absolutní. Pak se na webu objevují odkazy na obrázky např. <img src="C:\Documents and setins\složka\obrázek.jpg"> a podobně. Nehledě na to, že se v cestě k souborů nedoporučuje používat diakritiku a mezery v názvech souborů i složek. Velikost písmen v názvu a přípony hraje taky podstatnou roli. Všechno o tvorbě najdeš na http://jakpsatweb.cz - k uploadu na server používej raději FTP klienta (třeba Total Commander) - viz http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?33
Pokud se absolutně nechceš zabývat html - použij webzdarmí blogový systém http://blog.webzdarma.cz/
Díky za odpověď,

Můj problém je asi přesně v tom, co popisuješ, tudíž že na webu jsou obrázky s cestou "C:\Documents and setins\složka\obrázek.jpg"

Jak se tedy prosím ve frontpage nastaví správná cesta k souborům?

Mezery jiné věci samozřejmě nepoužívám, všude malá písmena apod...
Front Page už nějaký pátek nepoužívám a skleróza už taky pokročila k vyššímu stadiu... Určitě to bude v nějaké Nápovědě pro Front Page. I na zmíněném webu je část, věnovaná FP: http://www.jakpsatweb.cz/frontpage/ Jistotu dostaneš, když to nastavení prolezeš (nebudu psát, že bez práce nejsou koláče). :-)

Princip asi bude v tom, že si v projektu vytvoříš složku (třeba images) a do ní si budeš dávat všechny obrázky. Pak na ně můžeš z FP odkazovat (ukázat cestu ke složce a souboru) a FP pak zapisuje do zdrojáku relativní cestu.
Takže jsem všechno pročetl, jak změnit relativní cestu jsem se ovšem nedozvěděl...

Nicméně co jsem se dozvěděl je, že se musí vytvořit složka web, ze které si frontpage bere a ukládá všechny soubory, tudíž by měly být odkázány relativní cestou.

avšak ať dělám co dělám, tak se mi ty obrázky stále nezobrazují. A už jsem vyzkoušel fakt hodně různých cest a řešení...

zajímavé je, že pokud si rozkliknu html soubor index.html jakožto soubor, který front page vyhodí (přepíše) po editaci toho, co chci na stránkách mít a zobrazím ho v prohlížeči, tak se obrázek zobrazí relevantně...

Dále je mi divné také to, že soubor index.html má pouze 300b, kdyžto obrázek má velikost 8kb. stejnou velikost, tj. 300b nahraji i na zdejší publikační systém, jak tam ten obrázek tedy může být, že?

Stránky, které se pokouším udělat jsou www.maturitasolutiontesty.wz.cz

Hilfe bitte:-)
Doporučil bych jednoduchý postup:

Celý web spravovat v jedné složce. Uvnitř si vytvořit složku img, kde budeš skladovat všechny obrázky, které budeš chctít na webu zobrazit. Potom už stačí ve frontpage nastavit relativní cestu k obrázkum a zbývá poslední krok -- zkopírovat přes ftp celou složku včetně podsložek na web.

K relativní cestě doporučím výsledek hledání googlu:
http://www.uwec.edu/help/Fpage03/imp-hotspot.htm#setting
Já jsem debil debilní a omlouvám se Vám oběma, že jsem marnil váš čas...

Já jsem na server nahrál vždy jen index.htm, ale už ne ten obrázek...

tudíž nyní už to fachá...

Docvaklo mi to v ten moment, kdy bylo řečeno "zkopírovat přes ftp celou složku včetně podsložek na web"

omluvte, prosím, mou nezkušenost:)