prekodovanie html dokumentu u webhosting

prosim vas, je nejake riesenie, preco mi html stranky prepistuje po transfere na server ? uz som z toho zufaly. doma to ukladam pod kodmi ako Ansi, UTF-8, Unicode, no ked to transferujem, tak mi to prekoduje do neznameho formatu s vselijakymi cinskymi znakmi a velkost suboru sa zvacsi hadam aj 3nasobne (napr. index.html u mna ma 400 kB, na serveri 1600 kb). vdaka
<HTML>Jak a čím to přenášíte na server? A mohu vidět konkrétní odkaz na Vámi popsaným způsobem zkažený dokument?</HTML>
pouzivam Filezillu. nerobi mi vsak vzdy. momentalne to robi len ciastocne, teda v spominanom index.html mi po downloadovani dokumentu popisalo hromadu kodov, bez cinskych znakov. ked mate pristup k nasim datam, skuste na to pozriet: zdruzeniesofia.xf.cz / index
je mozne, ze dokument bud nespravne kodujem doma, alebo mi to filezilla prekoduva pocas transferu.
moc dakujem,
Není to 1600 kb, ale 1636 B. Zvětšení je v pořádku, vkládá se do něj reklama.

Ovšem není v pořádku, že se vkládá do index.html místo do uvod.htm. V administraci si dej vkládání reklamy nahoru do souboru uvod.htm

S rámci bývají jen potíže, je lepší se jich zbavit.
Koukám, že ty stránky nemáš uloženy v Unicode, ale ve Windows-1250. V hlavičce máš napsáno, že je to ve Windows-1252. Sjednoť si to.
vacsina by mala byt v Unicode, aspon tie z poslednych 3 - 4 mesiacov. ked mam ale problemy, tak streckujem, stiahnem to spat, ulozim v ANSI, potom mi cinske znaky zmeni do otaznikov, tie nasledne hromadne odstranim a az potom ukladam do Unicode. ale moze to byt aj vistou, ktora mi obcas hlasi nejaky nesulad;
este raz vdaka;
Je nutné, aby charset v hlavičce HTML odpovídal kódování dokumentu. Potom je skoro jedno, které použiješ. Hlavně změň to Windows-1252 (je pro západní Evropu), jinak se s tím nedomluvíš.
ok. mockrát dík.
a tu reklamu mám nastavenú do "uvod.htm", no nezobrazuje sa vám momentálne tam. čau
lubomir cerina: já ji tam vidím
Stránka http://zdruzeniesofia.xf.cz/uvod.htm sice obsahuje reklamu, ale neobsahuje všechny náležitosti stránky (tag html, hlavička stránky), včetně zmíněného charsetu. Pak se nediv, že ti to prohlížeče překládají do 'čínštiny'.
Lama:

hlavně jim však asi vadí ten mix windows-1250 v hlavičce a tak nějaké "uni" v včetně znaků BOM na začátku, viz třeba:
http://zdruzeniesofia.xf.cz/fotografie.htm

PS:
úplně si mi vykouřilo z hlavy, co BOM na začátku souboru s prohlížeči dělají
Pokud je na začátku BOM, tak by se měl prohlížeč nastavit do odpovídajícího Unicode a ignorovat charset v meta. Firefox to však očividně nedělá a řídí se primárně podle hlavičky HTTP a sekundárně podle hlavičky v tagu meta.

Zmíněná stránka http://zdruzeniesofia.xf.cz/fotografie.htm je v UTF-8, charset v HTTP chybí a charset v meta je Windows-1250.

Ideální je mít celý web v jednom kódování. V úvahu přichází Windows-1250, ISO-8859-2 nebo UTF-8. Míchání kódování na jednom webu je vhodné možná pro kandidáty do klubu Sofia, ale praktické to není.
jo, chapu.
ak sa chcem teda dostat z klubu Sofie von, tak si to musim zosynchronizovat. v hlave, i pri kodovani htm stranok.

vcera som zo stranky odchadzal bez problemov, dnes mi pise, ze server je nedostupny. vie sa mi na to niekto pozriet, prosim ?
<HTML>Na serveru je výpadek, viz http://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=6&i=63229&t=63229.</HTML>
tak jo; dík