Photoshop & web

Dobrý den,

Mám takovou otázku ohledně photoshopu, nevíte jak udělat když uložím něco přes photoshop a dám to na stránku tak mi ty barvy ikdyž jsou stejné nesedí. Určítě to zná ten kdo děla ve photoshopu... :) Mám ve verzi CS 2

Předem díky za odpověď
Řekl bych, že to záleží na kvalitě internetového prohlížeče. Zkus porovnat zobrazení v různých prohlížečích.

Týká se to obrázků v PNG, JPEG, GIF nebo jiném formátu?
Pokud používáš Firefox, koukni sem: http://kb.mozillazine.org/Gfx.color_management.mode
Taky je možné, že máš v PC změněné výchozí barevné schéma (nejedná se o vzhled) - třeba právě Photoshopem. A ještě další možnost je, že se obrázky 'upraví' při importu na webzdarma (někde se tady o tom psalo v souvislosti s blog systémem).
"Web je optimalizován pro rozlišení 1024x768 a je nutno mít Internet Explorer 5 a vyšší nebo Mozilla firefox."

Tuto větu můžeš s klidem vypustit, je zbytečná. Prohlížel jsem tu stránku v rozlišení 1280x1024, v prohlížečích SeaMonkey, Dillo, Lynx, Opera, Konqueror a dalších. Ve všech ta stránka jela.
Lama: Myslíš tou úpravou zmenšení obrázku a tím i případnou redukci barev? Tak to se bohužel netýká "náhledového" obrázku v pravém sloupci.

Také se občas stává, že si někdo v Photoshopu uloží obrázek v barvách CMYK a pak se diví. S Photoshopem jsem nikdy nedělal tak jen hádám (pro mé potřeby je příliš drahý).
Tak tady máte ukázku podívejte se na to v IE a potom v mozille ty barvy tam nesouhlasí i přesto, že jsou stejné... :) http://mxvsatv.xf.cz/wzcz/wzcz.html
Ve všech prohlížečích je to OK (vidím jen šedou plochu a nahoře reklamní lištu). MSIE jsem nezkoušel, neboť ho nemám.

O MSIE je známo, že neumí správně zpracovat PNG. Pokud máš méně než 256 barev, zkus použít GIF. Photoshop je v tom nevinně.
Já když si stránku zobrazím ve FF tak není patrný rozdíl mezi pozadím a obrázkem. V IE, který ve Windows mám, rozdíl patrný je. V IE se na obrazovce ukazuje obrázek jako #6a6a6a a pozadí jako #757575
Když ten obrázek koska.png načtu do GIMPu a uložím jako PNG (standartní nastavení, které GIMP pro uložení PNG používá) tak na svém webu rozdíly v barevnosti nevidím, viz
http://ds.mysteria.cz/kos.html
Podle GIMPu má ten můj obrázek notaci barvy #757575, což odpovídá pozadí
ds: Umí prosímtě gimp průhlednost jestli jo tak je to v cajku... :) Předem díky za odpověď
Na základě mých chatrných znalostí prohlašuji:

1.) GIMP průhlednost umí
2.) IE má s průhledností u PNG problémy
ds: Pochopil jsem to tak, že obrázek je možné do PNG uložit několika způsoby. MSIE však správně porozumí jen některým z nich.

Kostku jsem v GIMPu také zkusil otevřít se stejným výsledkem, ale nezkusil jsem ji znovu uložit.

Řešení:
- každý obrázek otevřít a uložit v GIMPu. Uloží to ve formátu, který pochopí i MSIE
- vyzkoušet v nastavení Photoshopu, zda se při ukládání PNG dá změnit nějaký zdánlivě bezvýznamný parametr (prokládání, barva pozadí, gama, posun vrstvy, hodnoty průhledných pixelů, úroveň komprese,...)
Kit: asi ano, detailní fungování je ovšem za mou rozlišovací schopností. Je ovšem otázka, co vlastně v kostka.png je. Takový png obrázek, který má jednu barvu ,lze vyrobit velký 120 bajtu, diskutovaný obrázek má bajtů skoro 3000
Vskutku, když tu kostku dám do GIFu, tak je mnohem menší. Ovšem Jefry podle všeho řeší obrázek http://mxvsatv.xf.cz/IMAGES/design/logo.png a kostku vyrobil jen jako příklad, na kterém je názorně vidět, jak to v MSIE nefunguje.

Zkusil jsem to logo uložit do GIFu. Je o 60 % menší a v zobrazení není patrný rozdíl. MSIE s tím nebude mít problémy, průhlednost také umí, takže doporučuji.