Vyhledávače

Chtěla bych se zeptat jak to udělat tak, aby mé stránky našel i ten co nezná přesnou adresu, tedy, aby to našel vyhledavač např. Seznam a Google, při zadání nějakých klíčových slov. Děkuji
Především je potřeba, aby na stránce byl nějaký text, ten je zdrojem klíčových slov pro vyhledávače. Například na titulní straně ani není uvedeno, ve kterém městě se cukrárna Mája nachází. Když tedy někdo do Googla napíše "cukrárna Dlouhá Třebová", tak to v nejlepším případě najde podstránku Kontakt.

Třeba podstránka Nabídka by mohla být klidně titulní. Ovšem ten seznam působí velmi stroze. Zkus se inspirovat třeba písničkou http://www.velkyzpevnik.cz/zpevnik/suchy-slitr-semafor/co-jsem-mel-dnes-k-obedu a udělat z toho odkazy na další podstránky s fotkami vašich výrobků.

Až budeš hotova, použij http://www.google.cz/addurl/
Děkuji za odpověď, i když nevím zdali zrovna ona písnička má být inspirací pro cukrárnu.
Byl to jen momentální nápad, jak nudné stránce dodat vtip. Představil jsem si, jak se cpu roládami, rakvičkami, zmrzlinou, dortíky a zapíjím to pivem :-) Zvedlo mi to náladu a tak jsem se o to podělil.

Je jen na tobě, co s tím uděláš, ale hlavně na tu stránku dej nějaký text, ať mají vyhledávače co indexovat.
Ještě jednou děkuji za radu, ale bohužel to stále nenajde ani jeden vyhledávač, i když jsem tam dodala text a použila odkaz.

Zdali máte rád zmrzlinu, rakvičky, rolády, dortíky a rád byste to zapil pivečkem, tak vás rádi uvidíme v naší cukrárně.
<HTML>To je moc rychlé, web je pár dnů starý, počkej tak měsíc, dva. Mezitím web zaregistruj do nějakých katalogů, do vhodné sekce. To přivede na tvůj web roboty vyhledávačů.

http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?60

Ješte koukám, že by bylo dobré udělat něco s názvy souborů - např. "Kde nás najdete.htm" není moc vhodný název. Vyhni se používání diakritiky, mezer a jiných speciálních znaků v názvech souborů (lepsi je kde-nas-najdete.htm).</HTML>
třeba ty obrázky na titulní straně:
http://cukrarnamaja.unas.cz/img/indi%C3%A1n.jpg
http://cukrarnamaja.unas.cz/img/dort.jpg a další

mají jako alternativní text uvedeno "Mája" - což je možná dobře dobře vzhledem k názvu cukrárny, ale celkem špatně z hlediska vyhledávačů a toho jak by měl být atribut alt u obrázků použit - měl by reprezentovat to, co je na obrázků - tedy třeba: "Indián - delikatesa cukrárny Mája" - rozhodně by však všechny obrázky na stránce neměly být popsány stejným alternativním textem. A ii ten s tím hmyzem by se měl popsat třeba "Cukrárna Mája"
REKLAMA
Chystaná akce LANGOŠE se uskuteční 8.května 2011, začínáme ve 14:00. Langoše, pivečko a zaměstnanci cukrárny se na vás moc těší.

PS:
Když se už dnes všichni těší, budou ty langoše 8. května ještě k jídlu?
Děkuji všem za odpovědi.

Budu se snažit vše vylepšit, ale jak zde bylo řečeno stránky jsou staré jen pár dní, takže nelze očekávat, že budou perfektní.

PS: Jinak jestli budou langoše 8. května k jídlu se přijeďte přesvědčit sami.