Třísloupcový layout CSS

Dobrý den, nevíte proč to na tady téhle stránce http://interval.cz/clanky/trisloupcovy-layout-s-hlavickou-a-patickou/ mají udělané takhle

levý sloupec=float:left;-levé menu
pravý sloupec=float: right;- obsah=float: left; pravé menu=float: right;

namísto aby to udělaly jednoduše

levé menu=float:left;
obsah=float: left;
prave menu= float:left;

? Doufám, že jste mě pochopily a předem díky za odpověď... :)
Zřejmě je celý dotaz směřován na ženy (podle poslední věty), ale dovolím si přesto odpovedět. (A podobně ani odkazovaný článek na intervalu nepsala žena).

Tvé jednoduché řešení totiž (ne)funguje pouze ve specifické situaci -- vyžaduje fixní šířku prostředního (obsahového) sloupce. Jinak by se totiž (podle svého obsahu) roztáhl na celý zbytek šířky nadřazeného elementu a blok s pravým menu by byl až pod ním.

V případě, který sis našel na intervalu nastavuješ pouze šířky levého a pravého sloupce. Obsahový element se kvůli floatu už potom sám "narve" dovnitř mezi ně. Dvojité zanoření mělo zřejmě sloužit pro zamezení vytečení obsahu mimo sloupce -- pokud by totiž pravý sloupec skončil dříve, než obsah prostředního sloupce (toho, bez nastavené šířky), jeho šířka by se tak prakticky zvětšila na součet šířek pravého a prostředního sloupce. Tomu lze ale zabránit jenom s použitím margin a dvojité zanoření postrádá smysl.

Když se ale tak zpětně dívam na odkazovaný článek, odpovídá svému stáří a době, kdy byl tabulkový layout cool. Navíc ani nevyužívá možnosti nenastavit prostřednímu elementu šířku a svědčí spíš o autorově nepochopení všech možností atributu float.