Vícenásobná mezera

Ahoj, mohl by mi prosím někdo poradit, jak udělat vícenásobnou mezeru v textu? Pokud napíšu např. "AAA BBB", text se zkrátí na "AAA BBB". Požadovaný text se nachází v tabulce. Zkusil jsem tedy několik možností, které jsem našel. <td nowrap="nowrap"> ani <style>td {white-space: nowrap;}</style>

Použil jsem to špatně, nebo je potřeba použít úplně jiný způsob? Děkuji za případnou pomoc :)
Nejlépe použít úplně jiný způsob. Jde sice použít sada pevných mezer, ale to zavrhuji. Většinou je totiž chyba v uvažování.

Nejsprávnější je použití CSS. Na prostrkávání se používá vlastnost letter-spacing, ale to vloží mezery mezi všechny znaky. Někdy se hodí margin-left, který následující text posune doprava.

Pokud se to nachází v tabulce, tak je na zvážení, zda by to místo jednoho sloupce neměly být dva. Možná bys chtěl ten druhý zarovnat k pravému okraji, to ale bez uvedení nějakého příkladu netuším.
A co takhle   ? Jednoduché a validní i v XHTML 1.0 Strict. 1   = 1 mezera..
&
nbsp;

Patří to dohromady ...
Spíše používáš špatnou hodnotu.

white-space: nowrap; způsobí pouze to, že se text nebude zalamovat. Neovlivňuje však už mezery.

Pokud chceš vypsat text v přesné podobě včetně mezer, pak se používá hodnota white-space: pre;
Zajímavé. O white-space:pre jsem zatím neslyšel, viz
http://www.jakpsatweb.cz/css/white-space.html

Vícenásobným mezerám se zatím úspěšně vyhýbám. Nenapadá mě, k čemu by to mohlo být dobré. Pevné mezery jsou náhražkou nezlomitelných mezer a k jinému účelu by se neměly používat.

Je to stejně paradoxní. Název nbsp je odvozen od non-break-space, tedy nezlomitelná mezera a přitom se při zarovnání do bloku chová jako pevná mezera (a zároveň nezlomitelná).
Kit: Jak jsi jistě četl, tak white-space:pre je vlastně náhrada za <pre>. A pokud v kódu nechceš nebo nemůžeš <pre> použít, tak je od toho white-space: pre.
Jinak použití z mého pohledu jsou dvě. První je od samé podstaty - zobrazení zdrojového kódu. Druhý pak tzv. konzolové výpisy. To znamená logy, textové statistiky, obsah nápovědy příkazu apod. Výhodné jsou tam, kde se používají i příkazy var_dump(), print_r() apod.
Koukám, že by se to dalo použít na výpis zdrojáku proporcionálním písmem (i když tag <pre> by se k tomu také nechal ukecat).

Zvykl jsem si už na <pre> a nevím o prohlížeči, který by ho neznal. Tedy kromě jednoho mého vlastního. Ten ho neumí a neumí ani CSS. Pro někoho však CSS vlastnost white-space:pre může mít uplatnění.
Děkuji, white-space: pre; pomohlo v kombinaci font-family: monospace. Abych objasnil, proč jsem to potřeboval: píšu program v javě, který zapisuje přesně zformátované stringy do tabulky v html.
Aha, takže správná odpověď na původní otázku měla asi znít:
CSS:
td {white-space:pre;}

a po doplnění:
td {white-space:pre;font-family:monospace;}

Vlastně ji už napsal Tomík.
Anebo po Kitovsku ;)

<td><pre>AAA několik mezer BBB</pre></td>