Favicon

Dobrý den,
chtěla bych se jen zeptat, zda náhodou nevíte, co mám špatně, že mi nefunguje favicon na www.danida.wz.cz.
<link rel="icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon" />
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon" />

Mně se sice zobrazuje, ale jiné prohlížeče to potřebují jinak. Proto 2 řádky.
A ikonku mám mít uloženou přímo v kořenovým adresáři. Je to tak. Tak tak to mám a stejně mi to nejde. Holt to asi bude muset být zatím bez ní.

Děkuji moc za rychlou odpověď
Možná bude stačit jen počkat na vyprázdnění cache. Mně funguje.
Zdravím,

mám též problém s favicon-em.

Přečetl jsem o tom dost, a naprosto netuším co s tím je.
http://moje-testy.ic.cz/ - tady ani není zapsán a funguje
Já jsem si vybral zápis viz ve stránkách.
www.volny.cz - pro další stránky jsem zkusil zápis který má uvedený volny.cz

Mozilla krásně, ale IE ne a ne zobrazit, vůbec tomu nerozumím, nejdřív jsem to dělal že jsem jen přepsal koncovku, pak jsem zkoušil i toto http://favicon.htmlkit.com/favicon/ a stejně v IE se mi nikdy nezobrazila, nechápu.

Děkuju za pomoc, MIh
Je to tím, že ho máš ve formátu PNG, ale příponu máš ICO. Mozilla se na rozdíl od IE na přípony nespoléhá, dokáže rozpoznat a zobrazit PNG.
Jj vím, tam jsem to nechal.

Na jiné stránky jsem to ale předělal tímto nástrojem > http://favicon.htmlkit.com/favicon/ ... a u mě na PC se mi v IE nezobrazuje, na serveru se to ještě neobjevilo, ale mělo by se to snad projevit i u mě na PC, cache nic.
Aha ... tak na serveru se m to zobrazilo ... v PC ne ... a zápis je teda jedno jaký použijem? A pokud je to u index-u tak opravdu nemusí být žádný?
Některé prohlížeče automaticky hledají favicon.ico . Ovšem soubor musí být i ve formátu ICO, jinak to nemusí fungovat.

Je skutečně nezbytně nutné, aby favicon měl 26 KB? Obvykle se nedělají tvých 186×137 ale jen 16×16 nebo 32×32.
Máš pravdu, já mám tendle web teďka tak trochu odstaven na vedlejší koleji, občas v noci tam něco trochu dopíšu a ozkouším, jinak stojí ... ale jinde jsem ten favicon potřeboval mít 100% ...

Tak mě právě zarazilo že se mi z PC nezobrazoval a ze serveru ano, to bylo vše ...


Evidentně jsi na mnohem vyšší urovni, tak snad mi poradíš i s následujícím:

Mám nadpis h1 se stínem pro všechny prohlížeš text-shadow, OK. Ale pro IE je filter: shadow (blabla) ... nevím jak docílit aby se mi stín zobrazoval i v IE. Prý to musí být jakýsi element > tak jsem tam zkoušel k tomu připojit display: block a spoust dalších, nikdy nic.

#HEADER h1 { position:relative; margin:0; color: black; font-size: 18pt; font-weight: normal; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; text-shadow: #000 1px -1px 1px; }
IE neznám, snažím se používat jen prvky, které jsou dostupné všude. Ohledně CSS většinou použiji nějaké osvědčené řešení, jako např.
http://www.jakpsatweb.cz/css/box-shadow.html
a víc se o to nestarám. Osobně bych se na to pro IE vykašlal. Když to neumí, tak ať to nezobrazuje.
Přesně, velké procento uživatelů internetu používá IE, ale nikde se již nepíše jakou verzi.. obrovské množství lidí co používají IE mají např. ještě verzi 6!

A zrovna včera jsem odkaz http://www.jakpsatweb.cz/css/box-shadow.html, protože jsem to řešil a když jsem zjistil že to úračivě umí až IE9beta tak jsem se na to vykašlal... snad to jednou konečně ti lidé pochopí a přejdou na Firefox, Safari, Operu a nebo Chrome protože v těchto prohlížečích jsou to jen malinkaté úpravy..

Nebo že by Microsoft jednou udělal kvalitní IE?
Webmasteři si často hrají s prkotinami typu box-shadow a často jim unikají zásadní typografické chyby. Google se dostal na výsluní velmi primitivně vyhlížející stránkou. Všechny grafické prvky nacpal do jednoho obrázku a docílil tím velmi rychlé zobrazení svého webu. Ovšem tyhle vychytávky jinde moc často nevidím. Ostatní si hrají se stíny pod písmem...
Kit: Google je vyhledávač, tudíž nejdůležitější věc je ono klikatelné pole ... u mě jednoduší ten text-shadow designově obohacuje header, to je celé ...
Grelek: Microsoft si jaksi drží svoje standardy(tzn všechny ty pitomí nefunkční filtry) ... a podle mě je jen tak neopustí.
Podle mne je snaha o totožné zobrazení ve všech prohlížečích válkou s větrnými mlýny. Navíc majitelé mobilních zařízení o takové vychytávky ani nestojí. Rozšíření Readability do Firefoxu tyto vychytávky vcelku úspěšně likviduje. V dnešním přeplácaném a přeanimovaném světě čtenář hledá jednoduchost.

Google je hlavně úspěšný projekt. Když budeme své stránky dělat ve podobném stylu, můžeme být také úspěšní. Jasně, longtail musí být trochu odlišný, ale nemusí být příliš.

BTW: na mé stránky nekoukejte, to byl jen experiment, ve kterém už nepokračuji.
A máš nějakou aktualizovanou prezentaci?

MihhC: Strýček Bill by potřeboval přez hubu...
Kit: No úplně nesouhlasím, proč bych uživatele IE znevýhodňoval kvůli svojí neschopnosti ... pravda že IE je jedinej browser který prostě "se musí" chovat jinak - ale většině uživatelů je to šumák, mají to tam od instalace, vidí stránky, a pokud umí číst, tak mají vyhráno. A my čtenáře potřebujeme, tedy pro ty vážnější projekty :) ... o mobilních prohlížečích vím kulový, občas se kouknu na něco u známýho na mobilu a moje projekty tam vypadají jak mají, víc se tím zabývat nehodlám.

Grelek: Jak jsem se tak koukl na tu stránku, kterou tam máš uvedenu, tak si zabírám od Tebe kurz PHP s databází ... kdyžtak se mi koukněte prosím na script-ík(téma pod tímto) ... já rozumím JS jak koza petrželi.
MihhC: Chtěl jsem jen dát najevo, že stíny pod textem považuji za nepodstatnou vlastnost, kterou ani nepoužívám, a proto mě jejich nepodpora v IE netrápí. CSS není určeno pro DTP.
Kit: Já to chápu, také bych to nepoužíval ... nevím co máš na mysli DTB
MihhC: Tobě nefunguje Google?
http://lmgtfy.com/?q=DTP
Kit: Takovéto odkazy vídám poslední dobou často, nevím co k nim autory vede, asi se jim líbí, jak se to samo pohybuje ... jenom nevím na cos reagoval větou: "CSS není určeno pro DTP." ... žádná stránka nevypadá jako jen text.
Co autory vede k takové stránce? Jednoduše lenost uživatele vyhledat si informaci sám. Proč se blbě ptát, když si to jednoduše a rychle najdu na internetu. Zde konkrétně na Googlu.

>> "CSS není určeno pro DTP."
Heh. A k čemu pak CSS je? Dle definice je CSS svým způsobem DTP. Jen nedosahuje kvalit skutečných DTP. Zkrášlovaní webových prezentací je občas někde nutná. Třeba reklamní agentury, designeři, grafici, umělci apod, kde se vyžaduje určitá kreativita.
MihhC: Ten odkaz ber, že si z tebe tak trochu dělám legraci. Když to neumíš najít v Google, tak to v něm vyhledám za tebe. Od toho je odvozen i název domény. Když nějaký pojem neznám, tak se neptám v diskusním fóru, ale nejprve Googla.

Úkolem DTP je udělat stránku na milimetr přesně tak, jak to chce sazeč v tiskárně. Tedy něco, co třeba Word ani ooWriter neumí. Pomocí CSS to také nejde, proto jsou na to specializované programy, jejichž výstupem jsou soubory PS, EPS nebo PDF.

CSS má za cíl zobrazit stránku přehlednou formou s určitým designem, ale nemůže se spolehnout na to, jak široká bude obrazovka nebo jak velké bude písmo na stránce. Proto se v něm dělá gumový design, aby se stránka v každém prohlížeči zobrazila v nějaké rozumné formě. Když se stránka v různých prohlížečích zobrazuje různě, ale s přijatelným designem, není to problém.

Schválně si u své stránky zkus vypnout všechny prvky CSS. Stránka by měla vypadat stroze a přehledně. Měly by vypadnout všechny grafické prvky nesouvisející s tématem, tedy různé šipky, kulaté rohy a podobné vymoženosti. Zůstanou pouze obrázky k tématu, případně další multimédia. Členění stránky je zajištěno pomocí nadpisů, odstavců, seznamů, tabulek, definic atd.
Kit: DTP akceptuje i webovou stránku. Není nutně vázána na přesné rozměry. Ten platí pouze u papírových vazeb. U webových přesné rozměry nejsou nutné. I když CSS umožňuje i přesnou vazbu - position:absolute, rozměry v pixelech nebo v mm. Jen může být problém v použitém fontu, které se může odlišovat v každém počítači. A nesoulad s kombinací margin-border-padding. Proto CSS není dokonalý.
Tomík: Chtěl jsem tím vyjádřit, že snaha webmasterů vytvořit stránku na milimetr stejně jako na plakátu je cestou do pekel. Webové stránky mají svá specifika, proti kterým je nesmysl válčit, ale která je nutné využívat ve svůj prospěch a nechat klienta, ať si stránku zobrazí s takovou velikostí písma, která mu vyhovuje. Nesprávně použité position:absolute mu to často velmi komplikuje.