reklama

Zdravim, na mych strankach skatecool.wz.cz se mi reklama zobrazuje za uvodnim logem stranek a nejde mi nikam posunout nebo dat jinam. Můžete mi prosím říct jak na to? aby třeba byla dole? nebo jestli ji jde posunou do rohu? Děkuji
Před </body> vlož toto: <!--WZ-REKLAMA.1.0-IK-->, nebo pro XHTML 1.0 Strict validní <!--WZ-REKLAMA-1.0-STRICT-->
no parada, ted mam tu reklamu pred mym logem :D ja chcu tu reklamu jinam nez do hlavicky stranky! mam ji jen na prvni strane, kdybych posunula celou stranku az pod logo, tak by to na dalsich podstrankach vypadalo blbe mit tam nahore tolik mezery :(
Tak zkus tohle:

<body>
<div>
...
.
.
.
.
</div>
<!--WZ-REKLAMA-1.0-IK-->
</body>
nejde, porad ji mam tak blbe nahore :(
Grelek: Kde jsi vzal ten tvar reklamního kódu?

Když už, tak správný tvar je <!--WZ-REKLAMA-1.0-->
tak jsem dala na kazdou stranku tu reklamu do head ale v zalozce "kontakty" se mi to zobrazuje az za textem... :( a pritom to mam vsude stejne....
Tomík: Mě funguje <!--WZ-REKLAMA-1.0-IK-->
Je nějaký důvod, proč musí mít obrázky absolutní pozicování?

Absolutní pozicování je pro začátečníky absolutní zlo, protože pokud ho použiješ špatně, tak se ti zobrazí špatně a způsobí to pak šílené trable.
Což je i případ zde. Použití absolutní pozice ovlivňuje i zobrazení reklamy.
Nejlepší je, zbavit se toho position:absolute.
Grelek: O tom bych pochyboval. <!--WZ-REKLAMA-1.0-IK--> je automaticky vkládána značka pro konec reklamy. Nemá žádnou detekční vlastnost, které by si robot všiml a nahradil ji reklamou.
Klidně se podívej do zdrojáku na jeho webu. Použil ten tvůj kód a u něho je to bez efektu. Jen to tam straší.
tak nejak sme se to v zakladech tvoření stranek učili a ja už tam pomalu neumím dávat věci tak aby byly na spravnem miste a nemeli v sobe pozicovani :/
Jestli umíš tak dobře position:absolute, tak si napozicuj i reklamu. Stačí ji dát dovnitř DIVu a ten napozicovat dle potřeby.

Ale jinak ti doporučuji, aby ses místo absolutního pozicování naučila plovoucí design. Každý uživatel může mít jinou šířku monitoru, okna nebo mobilu a bylo by dobré, aby se tomu stránka vhodně přizpůsobila.
Tomík (tom.czweb.org) "Absolutní pozicování je pro začátečníky absolutní zlo"
Kit (ekobrikety.vyrobce.cz) "plovoucí design"
Ten urcite taky ne, to je dalsi zlo :) Zacatecnik, at pouzije radeji tabulku nebo tabulkovy desing (css display:table), ktery funguje snad uz ve vsech prohlizecich.

Co se tyce reklamy, suohlasim s tim, co bylo receno, obalit to divem.
Soucasne doporucuji vsechny prvky layoutu pojmenovat class nebo id jedinecnym nazvem (hlavicka, paticka, levy sloupec, pravy sloupec, obsah...). Vsechny bloky prvku obalit divem nejlepe s jedinecnym id nevo class. Od tohoto id nebo class pak muzes odvijet dalsi nedulezite prvky.

Pr.:
<div class=menu>
<ul>
<li>aaa<a href="?">bbb
<li>aaa<a href="?">bbb
<li>aaa<a href="?">bbb
</ul>
</div>

.menu ul {}
.menu ul li {}
.menu ul a {}
.menu ul ul a {}

Takto prestylujes pouze to, co je uvnitr toho menu a nepozicujes nic jineho.
Koukám, že peta nám zase perlí. Jako kdyby bylo jedno, jestli použiji class nebo id. To je jako kdybych tvrdil, že objekt a třída je to samé. U prototypů je to sice podobné, ale je patrná jistá sémantická odlišnost. Zrovna menu je objekt a proto je pro něj vhodnější označení pomocí id. Lépe se pak adresuje v DOMu při dalším zpracování.

Také by bylo dobré ukončovat tagy, aby nám začátečníci nezvlčili.
id - ano, i ne. Id ma vyznam pro javascript a pokud s tim budes dal pracovat. Pro css bych pouzil class, kterou je mozne pouzit vicenasobne.
id je označení objektu. Ten se smí na stránce vyskytnout pouze 1x. Typickými objekty jsou záhlaví, postranní menu, drobenkové menu, hlavní textové pole, patička. V těchto případech bych použití class neuvažoval a rovnou použil id. Obvykle tyto objekty mají na stránce své pevné místo. V HTML5 dokonce mnohé z nich obdržely i své tagy.

Naopak pro class hovoří případy u kterých chceme, aby se objekty určité třídy chovaly nějakým definovaným způsobem a přitom vlastně ani nevíme, kolikrát a kde se na stránce vyskytnou.

Je dobré se od počátku naučit rozlišovat mezi objektem a třídou. Později při použití Javascriptu je tento rozdíl znát a předělávání je pak nepraktické.
No, ale ja se snazim rici, ze to od zacatku mela byt class a nikoliv objekt, protoze v tom sloupci chci ten styl pro vice podobnych menu :)
Peta- absolutní pozicování není pro nikoho je to nejvíc blbý dá se to použít jen na málokteré věci... :D
mxvsatv.xf.cz - Absolutni pozicovani se chova shodne v ruznych prohlizecich. Float proti tomu ma nestabilni chovani. Zacatecnikovi radim vzdy pro layout pouzit tabulky (<table>) nebo css tabulkovy layout (display:table). Na tom muze nejmene zkazit.
Absolutní pozicování se chová shodně blbě ve všech prohlížečích. Stačí si jen zvětšit písmo a stránku to totálně rozhodí. Float se proti tomu chová pohodově, alespoň se texty na stránce nepřekrývají.
To nema smysl vest s vami diskuzi :) Jednak moderni prohlizec, napr FF zvetsuje stranku kompletne. A druhak, zvetseni pisma nema s pozicovanim nic spolecneho, ale se spatnym navrhem layoutu ano. Podobne se ti to rozhodi i u floatu, kdyz mas chybne reseny layout.
Jako priklad muzu uvest vlastni stranku. V IE9 ani FF7 to nema jediny problem. http://peter-mlich.wz.cz/