Kolik Vám je ???

Škola, mrcha jedna... neni čas (ani na stránky, a to mě pěkně štve!)...
<HTML>Grelek: Ani na IRC, co? ;)</HTML>
Když tak z nudy pročítám staré hlášky, tak pokud jde o hlášení výročí, tak já si své už odbyl s hlášením prvního výročí. Třeba si vzpomenu a budu hlásit desítku. Pokud do té doby ještě budu žít ;)
<HTML>Škola, to je ale hloupá výmluva, když výročí bylo o prázdninách ;-).

Na IRC nám chodí někdo nový? No škoda, že už jsem deopicovaná, bez korunky se mi tam nějak nechce :-)).</HTML>
Thalio, já o prázdninách probírám školu HTML5, CSS3 a PHP5 :D a navíc jsem se připravoval na školní rok. Tento rok jsem v osmičce a celé todle vysvědčení + 1. pololetí z deváté třídy je důležité pro zápis na střední školy.

Vždycky sem "juknu" na večer když mam čas. A jen taková malá otázečka.. nemáte někdo doporučení na nějakou školu, kde se učí přímo HTML, PHP, SQL atd.. ? Jestli teda vůbec přímo takové zaměření existuje. Doteď jsem to neřešil a školu začínáme vybírat až později ale já bych chtěl mít přehled už teď :-).. jsem od Chomutova, takže nepotřebuju někam do tramtárie :-).

Nípal: IRC jsem našel ve volném čase ;-).
Pokud jde o střední školu, tak tam zrovna moc nevím. Ovšem webová aplikace je pouze drobek, který lze vyučit za jedno pololetí, takže jako hlavní obor je to nevýhodné. Jako součást celku jsou pak obory informatika, výpočetní technika, počítačové systémy apod. Tyto se nachází na elektro průmyslovkách, obchodní akademie, stavebkách, strojařině a dalších.
Grelek: tak to si važ svého volného času. V osmnácti (v ideálním případě) ještě navíc začněš chlastat, takže toho času ještě ubude ;)

Sice existují školy, kde se html, php a sql učí, ale není jich moc. Většinou jde o střední školy se "zaměřením" na informatiku. A pokud mám být upřímný, tak pokud se chceš čemukoliv na webu někdy věnovat, tak se jim vyhni. -- Ono je totiž úplně super, když se naučíš na střední programovat v céčku a javě, ale když se zapomene na matiku (děti matiku nerady, děti by si nejradši celé dny hrály a školy se jim v tom přízpůsobují), tak budeš v pozdějším studiu (i samotném programování) v háji. Na většině středních škol je matika jedinou možností, jak procvičovat logické myšlění a představivost, které jsou pro programování důležité (nemyslím tím tupé "dělnické" programování, ale prakticky jakoukoliv invenci, vylepšení algoritmů, schopnost si navrhnout vlastní a vybrat nejlepší pro danou situaci :).

Za zmínku stojí i fakt, že spousta lidí pokládá php za jazyk vhodný pro začátečníky a považuje jej za jazyk bez faktické budoucnosti (ono na tom sice něco bude, když se ukončil vývoj php6, ale to ponechme stranou). Díky benevolenci php parseru se začátečník v php téměř nikdy nenaučí vhodné logické struktuře (nějaké konvence mezi návratovými hodnotami funkce apod.). A to jsou společně s faktem, že opravdu málo lidí php skutečně ovládá, hlavní důvody, proč se php prakticky nikde neučí..

Když to shrnu, vyber si školu podle sebe. Navíc mým tvrzením o školách bez matiky nemusíš samozřejmě vůbec veřit (přestože se domnívám, že jsem během vysokoškolských studijí potkal dost lidí z takových škol a vím, jak na tom byli), všechno si musíš přebrat sám ;) Škola tě stejně nenaučí všechno, může ti ale na začátku pomoct. Dál tě posune až PRAXE.

___
Když se vrátím k tématu, stále je mi tolik let, kolik mi bylo včera.
<HTML>Jé Freeze, už nějakou dobu obdivuji tvé dns :-P.

Co se týče školy, já hlasuji pro elektroprůmyslovku a samoučení.

K tématu - je mi 35.</HTML>
Thalia: A já jsem si myslel, že je ti 18.

K tématu: Stále se cítím na těch 1000 let.
OMG! Kdes prosím tě na té dovolený byla, žes tak rapidně zestárla? :) Já jsem žil v domnění, že ti je pořád 18. :)
Byl jsem minulý týden na besedě se smažkami. Byla tam jedna, která o sobě tvrdila, že je jí 32 a přitom vypadala tak na 50. Perník dělá divy.
<HTML>Dobrá, dobrá, chápu, chcete tu mít mladou kočičku a ne starou haluz. Je mi osmnáááááct!

To musela být zajímavá beseda, Kite. Já perník nesmažím, já ho peču. Tak doufám, že v 50 budu vypadat na 32 :-).</HTML>
Tak se mi líbíš.

Byla to skutečně zajímavá beseda. A také bylo zajímavé, jakým způsobem mluvili z cesty. I ten slovník byl zajímavý, i když poněkud jednoduchý.

Jednoho se tam ptali, jestli hraje WoW. Chudák nevěděl, co to je, zřejmě si myslel, že jsou to nějaké hrací automaty.
DNS netřeba obdivovat, zařiď si taky ;) Až časem si člověk uvědomí, že se takto dá až nepříjemně jednoduše vystopovat.

Na druhou stranu, už jste někdo zkoušel smažený perník? Jestli bude chutnat líp než smažená cibulka, tak už péct netřeba :)
Mně bylo nedávno 15 let. PHP dělám cca 1 rok.
<HTML>Freeze - já mám nejradši vídeňskou cibulku. Nejdřív jsem si na ní pochutnávala jen v restauračních zařízeních, ale pak mi to nedalo, našla jsem postup a teď si ji dopřeju i doma. Je to hotová mňamka! :-D Takže rači smažit cibulku, než perník.</HTML>
<HTML>Tak se mi snad poprvné stalo, že jsem poslala příspěvek a on se tu objevil hned dvakrát.

(Výše zmíněné navíc píšu podruhý, protože po prvním odeslání se naopak příspěvek vůbec neobjevil. Ale to se mi nestalo poprvní.)</HTML>
hele, mrtvolka se po půl roce zase probírá k životu. Zombáci, OTOvé a jiné zrůdy vylézají z hrobů a snaží se nahnat hrůzu okolnímu, nic netušícímu světu. Někteří ze zoufalství hlásí svůj věk, doufaje, že tak odvedou pozornost zrůd. Ne. Dostanou vás všechny.....

(mě políbila ... ta .... zombácká můza)

nic no.

Thalia (nebo Thalio?), s tím věkem sis to zařídila sama. Pořád si tvrdila jedno, pak najednou hrc a divíš se, že se všichni diví. To se pak nediv.

Ještě jsem cosi chtěl, ale už jsem to zapomněl. Třeba si vzpomenu...

í
<HTML>můza s kroužkem vypadá docela vesele :-)

Jen moje jméno pěkně skloňuj, sice není české, ale to snad nevadí. No a věk? Člověk jednou řekne pravdu :-D (haha) a tak to dopadá. No nic, budu se držet svých osmnácti a nebudu budit zbytečný rozruch.</HTML>
jako mě je 12 a mám už tři weby - návštěvnost za měsíc mám okolo 5000...
Jsem si vzpomněl:
Do Prahy je cesta dlouhá, kdo to neví ten je
troubili hasiči u Náchoda, že jim sapd velitel do
zachovejte klid hospodyně, že jste tlustá jak ta
sviť měsíčku za humna ať nešlápnu
dohovořil jsem tuto básničku a dostal jsem za ni velkou ruskou jedničku.

jinak í
f: 14447
Nebuďte tak zaražení, za chvíli jsou Vánoce!

í
<HTML>No vánoce jdou tak nějak mimo mě, nemám na nic čas, nestíhám co potřebuju dělat a to nemluvím o tom, že bych měla jít koupit nějaké dárky.

Nejhorší na tom je, že letos poprvé nebudu mít na vánoce volno dva týdny, ale jen týden :-(. Fuj, strašná představa. I když horší je, že mám takové tušení, že příští rok opět vyčerpám veškerou dovolenou do září, takže to dopadne stejně. Děs.</HTML>
:D vidíš to moc černě. :D
Na Vánoce stačí den. "Nestíhám" je relativní pojem. Dárky nosí Ježíšek, tak jaképak kupování.


í
<HTML>Příspěvek 1200, tak to by to mělo být něco spešl :-).

Dárky už mám, ale vánoční přelidněné Brno není zrovna moje gusto.

BTW co budete dělat na Štědrý den? Já asi budu sedět u pc, aby když spadne server se to mohlo rychle spravit a uživatelé tak mohli trávit klidné vánoce bez nucení psát na podporu. Probrat se před pár dny více než stovkou mailů (dobré jsou maily bez předmětu a textem "Nejede mi to"), abych náhodou nepřeskočila nějaký opravdový dotaz, bylo fakt něco. Jinak zítra ještě musím do práce, ale asi to nebudu hrotit :-). Takže tradiční vánoce s kaprem :-).

Ale líbilo by se mi, kdyby mrzlo. Už od loňska mám brusle a tak bych je ráda konečně vyzkoušela.</HTML>