Jakou RAMku? (a HW vubec :])

To Marcus: Ty plácáš kraviny.Prej tipuju.S tim di nějam do sázkový kanceláře.

To OndraSter:Za prvé na nějakým linuxsoftu je jasný že se budou snažit očernit windows co nejvíc.Navíc GF4 a 128MB je hodně low-edn takže nevím co je problém...Lol linux...kdybys byl nějake hacker tak neřeknu.
za druhé s čím přijde Win podom se nech překvapit.To samý říkali lidi o XP a dneska si to nemůžou vinachválit.Jestli někdo řekne že je WinVista sračka tak se jesnou stane senilním dětkem co nejde s dobou (já vim všechno to zní trapně ,ale zamyslete se)
<HTML>Dexter nauč se česky prosím...

jinak, necháme ještě chvíli hořet flame a pak mažeme.. ;]</HTML>
Dexter: pokud tu je nekdo [b]senilni dětek[/b] tak to ses [b]maximalne [b][b][b]TY![/b][/b][/b][/b].. Sice je GF4 low-end, ale vetsina lidi nema moznosti bejt porad high-end. 19ti lety mladik, ktery neudela maturitu. KDe ma kua sehnat prachy na novej komp? Mu je snad darujes kdyz mas tolik kecu? A ted ja-13ti letej debil, vul, voloblbec aj-kterej [b][i]nemuzre[/i] [b]legalne[/b] na ani blbou brigadu?[/b] To mi taky das love?
hacker nejsem. Sice sem objevil diru ve skole pri prihlasovani (da se jednoduse prihlasit jako admin), ale to je to nejvetsi, co sem kdy udelal.. (nepocitam ruzny cykly ktery chtely zablokovat VZAuv apach).. Ja se spis hrabu v hardwaru.
Linux na desktop NIKDY.. Proto jestli bratr sezene nejakou brigadu/worka a budou prachy na upgrade, polepsim si o fous na GF4 128MB (ted tady mam GF2 MX 400 s 64MB), CPU z celera 633 na P III 650(na overclockable desce) a budu mit sestrinnyho celera 300MHz, kteryho sem dneska prehodil na 450(66fsb->100fsb, nikdo ale o nicem nevi, tak psst)
Uz me [b]chapes?!?[/b]
Pro jistotu sem vynechal zminku o RAMce (mam 160, polepsim si na 256 mozna vic, ale to uz radsi nebudu rozvadet, pac nechci stravit celej vecer psanim prispevku pro nejakyho [i]detka[/i]..)


PS vim ze tu nejdou BBcodes, ale ja to musel nejak zvyraznit.. jakmile nejde neco zvyraznit, neni to pak ono
Dexter:
myslim, že s tebou se nema cenu bavit na alespoň normální úrovni, protože tam jsi ještě zdaleka nedospěl a asi jentak nedospěješ. to nemá cenu.
btw, je to clanek tenhle:
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1263

to, ze to je [b]linux[/b]soft jeste neznamena, ze pro ne MS sux..
>> "jinak, necháme ještě chvíli hořet flame a pak mažeme.. ;]"

Opravdu nechápu přístup moderátorů (těch dvou nových) k tomuto fóru. Teď kontrétně skaff - můžeš mi skaffe vysvětlit smysl toho cos napsal? Pokud to je flame a navíc offtopic a ty jsi ho viděl, tak ho snad smažu hned ne? Pokud jsi ho nesmazal s tím "ať se ještě chvíli požerou a PAK to smažu", tak se opravdu zamysli, jestli plníš svou roli dobře.
<HTML>No protože to bylo na hranici :) Pořád je to o RAMkách a bylo to jenom upozornění že když se začnou hádat o kravinách tak to mažu... Kapišto?</HTML>
Kapišto.
"tam budou opravdu potřeba dvoujádrové procesory -> jedno jádro bude vykreslovat grafiku, druhé bude třeba pracovat s wordem"

Tak tohle je naprostý nesmysl, a jestli to měl být vtip, tak opravdu není vtipný.

Kouzlo Win Vista je v hardwarové akceleraci UI, což v praxi znamená, že okýnka a grafiku počítá grafická karta a procesor se stará JEN o spuštěné aplikace. Takže v konečném výsledku bude mít Vista menší nároky na procesor než XP.
<HTML>A především vykreslení GUI bude mnohem rychlejší, neboť dnešní (a klidně i o něco starší) grafické karty to v pohodě zvládnou.

Nadávat na Visty může jen ten, co je nevyzkoušel (betaverze existuje), nebo jenom četl články jedné strany. Aero nijak nepostrádám, dokážu bez něj být, protože vím, že můj komp je dva roky starý. Ale Visty zvládá úplně v pohodě.

Takže nějaký problém? Běžte si své linuxářské komplexy léčit jinam.</HTML>
>Běžte si své linuxářské komplexy léčit jinam.
sorry, ale tahle poznamka mi prijde ponekud zcestna. Asi trpis naivni predstavou, ze kdo nadava na Windows, je linuxar...
Zajímavý je že ste všichni tak chytrý ,ale nikdo nenapíše že 512 může být lepší než 1024 páč nejde jen o ty MB
To OndraSter : GF4 už bohužel není ani low-end ,to je ted 6600 GT (Nevim proč se bavíme o grafárnách ,ale doporučoval bych nějakou s G80 jádren nebo 7600.Je pravda že málokdo má high-end jenže dostat se k mainstreamu není tak těžký.Ceny dou dolů.
Jinak tu ramku bych doporučil 1Gb Corsair (KIT 2x 512) 400 MHz CL2 ale stojí 4200 tak nevím...
to:Marcus Flintus:Ach jo.Seš naivní dement tak se neozívej a nesnaž se dělat že máš nějakou inteligenci...¨
To Staff: Myslím že česky ještě umím.A sím větrákem je to kravina.Za 850 máš high-end větrák a nebo to chce vodní chlazení...
Ted mě tak napadá k Marcus Flintusovi jak říkal to o těch dvoujádrech.Seš dement.Protože pokud budeš mít AMD (K8L) tak by ti Visty nešly!Samozřejmě vím že ty o počítačích nic nevíš ,ale pokusím se ti to vysvětlit.23 července budou na trh uvedeny nepvý procesory od Intelu na architektuře core (pro stolní kompy to bude označení Exxxx např E630 pak bude Meron pro Notebooky a Woodcrest proservery)Protože solovo core (core duo) iž tady bylo u více jádrových procesorý Intel M Bude označení Core 2 Duo nebo core 2 extreme nebo core 2 solo (pre jednorázový procesory) tím se ostává intel před AMD které se snaží držet se starého vývoje a nebude dělat více jáder a bude se snažit snížit spotřebu a přehřívání. (podle odhadů z roku 2000 sme měli být na 10GHz) takže AMD bude vytvářet jednovláknový aplikace a bude optimalizovat výkon.Jinak Intel využívá více jáder s paralesimem k optimalizaci výkonu...
<HTML>>>Kouzlo Win Vista je v hardwarové akceleraci UI, což v praxi znamená, že okýnka a grafiku počítá grafická karta a procesor se stará JEN o spuštěné aplikace.

IMHO to by bylo 99% programu nekompatibilnich, protoze Win32API s GUI pracuje ponekud jinak nez treba Direct2D (coz by nejspis bylo pouzito jak rikas) Navic dnesni karty jsou predevsim 3D akceleratory ne 2D (ani ma 7800GTX neni v 2D zadny zazrak) to by byl navrat do doby kamene.
Abych take nezapomel kdyz neco pocita graf. karta, tak pouziva double (popr. triple) buffer tzn. ze v jednom bufferu pocita a druhy vykresluje (obraz tedy neustale pocita cely a preklesuje) coz je zasadni rozdil oproti API.
Osobne si to nedokazu moc predstavit</HTML>
Richard: Pokud vím, tak hadrwarově má být akcelerováno hlavně 3D GUI Aero
Dexter: 6600 GT je low-end? Kdes na to prosimtě přišel? To by mě fakt zajímalo. S žádnou hrou na 1024 x 768 s plnými detaily (NFS: MW, Doom 3, Quake IV, Commandos: Strike Force, Call of Duty II, Fear, Prey) jsem nikdy neměl problém
2kozakr: Bohuzel uz je low-end. I kdyz jeste ne do srotu. Pro herni maniaky (jakym je zrejme Dexter) uz je tato karta k nicemu. Pro bezne je to jeste pouzitelna karta.
Ja sam rikam, ze 6600 mi jeste staci. A jeste jednu vec si uvedom. V dnesni dobe uz leti LCD monitory a ty maji minimalne 1280x1024 a na tomto rozliseni uz grafarna pomalu pokulhava.
Jen pro doplnění - na LCD monitoru funguje i nižší rozlišení než 1280x1024, za cenu ztráty ostrosti obrazu, což ovšem např. ve 3D akčních hrách (o kterých se tu mluví) až tak moc nevadí. Dá se s tím žít i ve Windows, natož ve 3D hře.
Tom: Ja vim. Mam notak, na kterym jedu na 1400x1050 a grafarnu GF 6600 NGo. Ve hrach vsak pouzivam vetsinou nizsi rozliseni. Bud 1280, nebo 1024. U her ci videi to nevadi (ale je to videt), ale v samotne Windows uz je to extremne znat. Je to proste nepouzitelny. Jde vsak o to, ze jsou i maniaci, co se nezpokoji nizssim rozliseni, ale pouze tim maximalnim.
>> "Jde vsak o to, ze jsou i maniaci, co se nezpokoji nizssim rozliseni, ale pouze tim maximalnim."

Spíš jde o to, že jsi uvedl používání LCDček s minimálním rozlišením 1280x1024 jako důvod pro nutné zakoupení silnější grafiky ;)


Jinak já s LCD moc zkušeností nemám, osobně LCD nemám a co se týká změny rozlišení viděl jsem pouze 15" LCD s 1024x768 používané stále 800x600, tedy i ve Windows, a zas taková pohroma to nebyla.

Hm ale to moc s tématem "Jakou RAMku" už nesouvisí že? :D
jj. Stejne tu uz vsichni mluvi o cemkoli, jen ne o RAMkach ;)
To kozakr: call of duty 2? Můžu pochybovat?Je pravda že jsi neřek na jaký detaily a tak a je pravda že na DX7 by mi to šlo asi taky ,ale taková mainstreamová karta MSI 7900GT (5.800 což je výborná cena za výkon) má na plné detaily a DX9 v rozlišení 1024x768 u CoD2 je 28.21 FPS. Low - endové karty (6600 je už na tomto poli nahrazená) u CoD2 dává kolem 9 FPS! a to už máš jak slide show. Takže když de o grafárnu a musí to bejt ted tak je nějaká karta s jádrěm 7600 cool!Jinak časem bych si vybral nějakou s jádrem G80 (nVidia) nebo R600 (ATI) které budou mít již zabudované PPU karty a to se u moderních her bude vyplácet.
BTW nejsem herní maniak ,ale rád se zajímám o počítače a vůbec elektroniku takže PS3 , Hry bla bla bla.
Dexter: Víš co by mě zajímalo? Kolik ti je? Připadáš mi jako puberťák, co si nikdy nevidělal ani korunu a bezmála 6000 mu připadá jako perfektní cena, vlastně skoro zadarmo. Ne neber to...

Já mam asi rok a půl starou grafiku FX5200 a taky žiju...

A PS3, Hra a bla bla bla má s elektronikou hodně málo společnýho.

Ovšem tohle už určitě s původní tématem nesouvisí...
<HTML>Dexter: to 28 FPS u COD2 si vzal kde? Ja ho hraju na 7600GT na rozliseni 1280x1024 na full detaily s 120 FPS</HTML>