Jakou RAMku? (a HW vubec :])

To Staff:Lol!Zakalkulocal jsi taky DX 9? Dobře tak porovnáme další věci z mého a tvého "zdroje" ok? Co třeba F.E.A.R nebo Quake4 ? První má 40,11 druhý 73,20 a třeba u 3D Marku 05 je hodnota 5578.
(Jinak testováno na: AMD Athlon 64 4000+ , Mainboard > MSI K8N Neo4 a 1024 MB pamět corsair. Testy probíhaly v syntetickém benchmarku od Futermarku (3D Mark 05) Rozlišení 1024x768 FSAA 4x a AF 8x)

to Quinix: De o to z jakýho pohledu to bereš.Uvedu příklad: Pokud někdo hraje hokej má tréninky 4x tejdně + 2 zápasy , bere jako standart hokejku za 5 tisíc zatímo někdo kdo si de hrát na rybník ma hokejku za pár stovek a tamta hokejka se mu zdá neuvěřitelně drahá. Přeneseno na počítače to znamená že já (coby progamer) a chci svůj život orientovat převážně na práci s počítačem (Ať už programátor nebo podnikatel - vždy v tom bude počítač ) A proto se mi 6000 za GPU nezdá tak moc.Když ty třeba převážně pouze serfuješ po internetu je mi jasný že ti může stačit cokoli.Rozuměno?
Jinak u karty ATi (Saphire) Radeon X850XT kerá je lepší (Stojí 6200) má sice mnohem lepší výsledky na FEAR a Q4 ale na CoS2 má pouze (!) 13,41 FPS!
Chvalne se pripojuji k Quinixovi. Kolik ti je?
V pocitacovem svete je 6000 Kc normalni skoro levna cena. Ale v realu se tato cena odviji podle tveho platu. Pokud na to mas, tak si ji klidne kup. Pokud mas mizerny plat a sotva stacis platit najem, elektriku, plyn, jidlo, ci co ja vim, tak ti je 6000 moc drahe. Nezalezi na tom jestli jsi pocitacovy fanda, nebo obycejny uzivatel, co bere pocitac jen jako nastroj. Ja jsem fanda a kdybych mel penize, tak bych si klidne koupil ten nejvykonejsi komp, nebo jen kvalitni grafarnu. Jenze nejsou penize, tak si musim vystacit s tim co mam ted.
Dexter: Možná se budeš divit, ale s tím co mám se dají taky hrát nové hry. A i když si progamer, řekni, dá se hrajím her uživit? Asi ne co...
A pokud chceš být programátor, věř nebo ne, na to nepotřebuješ nejnovější GPU. A myslím, že ani tomu hokejistovi se 5000 nezdá jako malá suma.


Tomík: Tak to jsme na tom stejně ;-)
To Quinix:Rozhodně bych řekl že se dá hraním živit pokud opravdu bereš progaming jako práci.Je prvda že v čechách to příliš nejde páč nenajdeš sponzory páč česká republika není zrovna absolutně moderní národ a moc lidí furt říká že počítač je jenom na "kradení času" a podobně. Ovšem jinde to jde (viz ,Johnatan "Fatal1ty" Wendel) Protože si na WCG můžeš vydělat 150 000 dolarů a de to stále výš a sponzoři dávaj víc peněz a navíc pak můžeš využít slavnýho jména na podnikání. Dále k mému přirovnání: Hrál jsi někdy hokej? (Nic ve zlým neber to tím tónem jakým je to napsaný) Pak už jenom že PC si může koupit na splátky nebo si půjčit ,ale to už deme do extrémů páč základ je v tom že se hádáme kvůli mému názoru ,že mainstreme GPU 7600GT je dobrá grafika v poměru cena / výkon a to my nerozmluvíš.
To Tomík: Tvůj názor je samozřejmě správný ,ale prostě de o to čemu dáváš v životě přednost.Někdo si radši místo PC koupí PVC to je prostě fakt...
<HTML>Dexter: FEAR a QUAKE nemam moznost porovnat, ale muj config a vysledek v D Mark 05 na stejne nastaveni

CPU
- Intel Pentium D 3.2GHz dualcore 64bit, Socket LGA 775, L2 cache 2MB
RAM
- 2 × Kingmax 512 MB DDR II 667MHz dualchannel PC4300
MB
- ASUS P5LD2
VGA
- nVidia GeForce 7600GT 256MB DDR III PCI-Ex, 590 MHz core / 1600 MHz RAM

3D Mark 05 score: 6252</HTML>
Dexter: Já neřikám, že je to špatná GPU, jenom mě zarazil tvůj názor, že 6 klacků je perfektní cena. Nějakou dobu se v prodeji komponent pohybuju, a tak vím, co lidi od počítače chtějí. Jsou snad něčim zblblí, valná většina si myslí, že výkon záleží jenom na CPU a ostatní je jenom na parádu. Nabídni někomu takovýmu grafiku za 6000 a uvidíš, kam tě pošle.... ;-)

A co se týče progamingu, můj názor je pořád stejný, uživit se s tím imo nedá. Vyžaduje to nemalé investice a těch x tisíc dolarů co občas vyhraješ.... Myslíš, že ti na to pak nějaká banka dá třeba hypotéku? Asi stěží.
To Staff: Ješte jsi mi neodpověděl na to CoD2 (FPS) jestli to máš (určitě!) na DX 9.Hodně lidí mi tvrdilo jak jim to de na plný detaily na sestavách až se to nechce věřit a pak sem se dozvěděl že ani neví co to DX je a že mají asi 7.

To Quinix:Věc názoru.
<HTML>Neverici Tomasi :]

<div><img src="http://nakashi.gigaserver.cz/up/img/dx.gif"></div></HTML>
<HTML>a abych predesel dalsi otazce, ANO i v COD2 mam nastaveno DX9</HTML>
To skaff:A opravu máš DX 9? Ne to je (ha ha) legrace...Je to nějaký divný...
Už to tady nějak umřelo...Škoda...
Díkybohu....
proboha kde si vzal ze AMD nedela dvoujadra?