Nej Webzdarmí Web 2006

Každopádně, pokud byste dělali nový ročník, mohl by mě někdo upozornit mailem nebo na stránkách v diskusi, abych to opět nezaspala? Ráda bych se zúčastnila... :)
kdyby to slo, prihlaste taky nebo mi poslete mail
http://vampierka.wz.cz (mracek@xko.cz)
Jinak asi taky zkusim udelat podobnou anketu, ale nepretrzitou. Jako ta stranka je dobra, s tim hlasovanim, jen je to proste jednou za cas... pritom neni problem ukladat vysledky kazdy mesic.
peta: Těžko ale provedeš všechna kola během měsíce...

Spíš přemýšlím o stylu hlasování v podobném stylu, jako byl u Křišťálové Lupy. Rozdělení do skupin todle tématu a hlasování pro všechny najednou...
to by ale chtelo aby se prihlasilo hodne webu, tezko to budes delit do kategorii kdyz se ti prihlasi 50 webu, to me se zda malo ..
<HTML>V tom by se soutěž mohla taky držet Křišťálové Lupy - probíhala tam nominace veřejností (<a href="http://kristalova.lupa.cz">Křišťálová Lupa</a>). Pak by těch nominovaných snad bylo víc.</HTML>
Mne spise napadlo
- vytahnout vsechny weby wz.cz
- nechat 2-6 lidi (nebo libovolny pocet ochotniku, ale kdo bude koukat na 10.000 webu? :) ) je prohlednout a protridit tak 100 nej, pripadne kolik zvoli
- a z toho nakonec ocesat 100, ktere dostali nej bodu od tech tridicu

A k tem 100 bych vyhotovil anketu, kde by se hodnotila treba grafika, velikost stranek, usporadani a pod.
Trideni kategorii podle zamereni, to mne nenapadlo, to je dobry napad. Tim padem bych tam dal jeste hodnoceni, do jake miry to splnuje obsah kategorie.
Vsechno bych peclive popsal v "Co se hodnoti"
K tomu bych pridal moznost komentare, neco na zpusob kritika.

Druhy typ ankety by byl jen hodnoceni 1-10, pro ty, kterym nesejde na detailech.

Mam prave dokonceny CMS, konecne se mi povedlo implementovat FCK editor, takze v podstate ten web muzu postavit hned. Az na modul anketa a hodnoceni. ten bych musel promyslet, aby tam neslo spamovat. Treba zakazat hlasovat z IP wz.cz, anti robot spam :)
<HTML>Jsem zvědavá, kde vytáhneš všechny weby wz...

A dopředu ti říkám, že nikoho na základní výběr z tak velkého množství neseženeš, mně stačilo v prvním kole NWW vybírat ze 140, už to bylo dost. A pak udělat anketu se sto weby? Imho též neuskutečnitelné.

Když už, tak bych se klonila k systému z lupy. Nechat nominovat veřejnost do kategorií, z každé kategorie vzít určitý počet nejnominovanějších a na těch pak udělat anketu.</HTML>
= Thalia (moderátor) =
"kde vytáhneš všechny weby wz..."
Normalne pozadam adminy o vypis z databaze web+kategorie v katalogu, pripadne nej nazvy webu.
To bych tam dal jen proto, aby si kazdy nemusel web prihlasovat, jak male dite.
Samozrejme moznost prihlaseni bych dal take, treba i kategorii web odjinud nez wz.

Prvni faze by byla trizeni. Jako tridic by se nekdo musel prihlasit a dostal by login.
Tridic udela to, ze projde weby a jestli ho nejak zaujmou, da jim ANO, ostatnim NE. Na strance se mu zobrazi vzdycky treba 50 odkazu, on zaskrtne nejake, jine ne. 0 nehodnoceno 1 ano 2 ne.
Takovymto nahledovym zpusobem nevidim problem proji do hodiny nekolik i tisic webu. (Ten datovy tok tridice nechci videt :) )

Druha faze, kdy tridic provede vyrazovaci kolo a bude mit k dispozici jen tabulku se 100 (a jestli se ti to zda moc, tak jen 50) volnymi kolonkami, kde si da jen 50 nejzajimavejsich webu (nejaka jednoducha akce, klikacka pres JS, treba). Mozna jen 20.
Kdyz se mu bude zdat, ze ma seznam hotovy, posle vse moderatorum, kteri rozhodnou, zda neni seznam podvrzeny a weby si projdou a zaradi do anket.

Nevidim v tom nic tak drastickeho. Lupu jsem dlouho neprohlizel, pro inspiraci omrknu, asi.
<HTML>>>Normalne pozadam adminy o vypis z databaze web+kategorie v katalogu, pripadne nej nazvy webu.
Tak s tím bych třeba já nesouhlasila. A navíc v katalogu nejsou všechny weby.

>>Takovymto nahledovym zpusobem nevidim problem proji do hodiny nekolik i tisic webu.
To jakože na každej web klikne, skoukne úvodní stranu a zase odejde? Tak na tu tisícovku zapomeň, říkala jsem ti, že jsem dělala 140 a to mi to zabralo možná i víc času, pokud jsem na to neměla jen mrknout a zas jít dál.

>>Nevidim v tom nic tak drastickeho.
Tak ten výběr udělej ty, ne?</HTML>
peta: Takhle jak to popisuješ je to imho neproveditelný... Chci fakt vidět toho vola, co to třídění bude dělat...

Až bude NWW07 promyšlený a vymyšlený, tak se všechno dozvíte.


Jinak v posledním kole, co běží teďka se nezobrazují počty hlasů ani hlasy samotné, ale započítávají se ;) Aby to bylo trochu napínavější. (-;
<HTML>2Quinix: á, to už je poslední kolo! :-) akorát se mi po hlasování bývalo mohlo zobrazit Hlasování proběhlo úspěšně, hlas byl přidělen. Takhle nevím ;-)</HTML>
= Thalia (moderátor) =
"Tak s tím bych třeba já nesouhlasila. A navíc v katalogu nejsou všechny weby."
Mame jiny nazor. Kazdopadne seznam webu se da ziskat i z katalogu, kdyz ho vzpominas. tim padem bych teda zapomnel na weby nezarazene v katalogu a vypis by mi dat mohli. Nebo si mam postavit script a prochazet katalog?

Ano, v prvnim kole by se jednalo o nahled. Zaujal/nezaujal. by si tak vytridil treba 1/5 Ano a zbytek ne a pak by si to prohlidl nejakym jinym zpusobem.
Rozhodne nema smysl hodnotit web, kde na prvni pohled nic zajimaveho neni.
Kuprikladu na prvni pohled quinix.wz.cz - zajimavy obrazek, citelne, jde to. Tim padem si to necham k posouzeni na pozdeji a projdu treba 2-3 odkazy. A hned podle prvniho vidim, ze tam ma lorem isum fotogalerii a tim padem jasne ne, protoze tam bude asi vic takovych odkazu nikam a u stranky rozhodne na lorem isum nejsem zvedavy. Pak bych se zameril na obsah, kod a treba ten odkaz na nww, ktery preteka, Reklama adFOX - kde to neni citelne... Ale to bych si to musel zaradit mezi ano.
Ja nevim, kde vidis problem.

Kuprikladu v tom odkazu, co jsi dala na brno jsem se koukl na jedny stranky jedne slecny a ty bych tam mozna nechal, kdyz by se nenasli lepsi.

"Chci fakt vidět toho -pip-"
dej mi vedet, az dospejes
Asi nejaky preklep, nebo nevim. jsinteriery.wz.cz jsou uz na 4. miste, a zaroven se pro ne hlasuje?
To je ovšem geniální nápad, co tady předkládá peta! Jen bych se nezastavoval na tisícovkách vytříděných webů za hodinu, ale v rámci mentálního rozvoje našeho přeochotného "třídiče" bych dal kvótu na deset tisíc webů / hod.... Vždyť je to pro dobrou věc ;).

V druhém kole vyřazování (tedy druhý den) by je mohl prohlédnout znovu, jestli náhodou nebyl málo objektivní a dbal na všechny kategorie. No a třetí den by nějakou tu stovku dvě vybraných přetáhl do nového CMS s FCK (otázka minutky - js klikačka).. zív.

Ten Quinix je ale nedospělý, když nevidí zřetelnou jednoduchost tohoto postupu... pch, styď se, prcku!
<HTML>2filo: na čtvrtém místě jsou zatím uvedeny weby, které se nakonec umístí na 1.-4. místě. Toto pořadí se ale objeví až po skončení finále.</HTML>
tak jsinteriery.wz.cz na 4tem miste? wau? vzdy menu je sotva rozeznatelne od pozadi :)
<HTML>peta: někdo řekl, že jsinteriery jsou na 4. místě? Vzhledem k tomu, že jsou ve finále a tím pádem nejhůř na druhým místě, tak nevím o co ti jde. Jestli chceš hlasovat, tak si počkej na další ročník..</HTML>
peta: Jak vidíš, jednoduchost tvého řešení tu nikdo nechápe. Nehledě k tomu, že od adminů žádný seznam vebů nikdy nedostaneš (proč by ti ho taky měli dávat). A tvůj styl hodnocení je dost naivní. I nijak stylově nevýrazný web může být obsahově velmi kvalitní a web-omalovánky aopak úplně k ničemu. Jenže u tebe by neostylovaný web nepostoupil ani do druhého kola, zato omalovánky ano.

A pokud letošní nww nerozumíš, tak se o ni nestarej!


DeeX: :-D
<HTML>peta je trosku mentalne mimo, to je snad zrejme z kazdeho jeho prispevku v kterekoliv diskuzi.</HTML>
<HTML>ja na WZ nejvic navstevuju http://lama-tym.unas.cz/
vzdycky me to pobavi :D</HTML>
= Thalia (moderátor) = Nejde o poradi. Pro mne je dulezite, ze je menu neviditelne, tim padem vicemene nepouzitelne. Kazdopadne to jen dokazuje uroven toho anketniho webu.
= Quinix (nww.webzdarma.cz) = Jak uz jsem rikal, tak si napisi script, ktery mi projde cely katalog wz.cz a mam to to same. A nebo si to stahnu pres FTP wgetem. Zdroj neni v tuto chvili podstatny, zatim jeste pracuji na teoreticke urovni, ikdyz jsem zalozil dalsi tema.
= Richard (moderátor) = Peta je programator. A ti musi byt tak trochu mimo. :)
Mne osobne vzdy pobavi, jak se tu zobrazi 150 zprav :) Chci se prihlasit, a opet 150 zprav refresh :) No rekni, znas lepsi zabavu?
Kdyz mi to zacne vadit, zkusim jim navrhnout, ze jim to preprogramuji.
<HTML>>>Kazdopadne to jen dokazuje uroven toho anketniho webu.
Nelíbí se ti úroveň? Tak tu anketu nesleduj. To není anketa, kde by weby hodnotili odborníci, hodnotí běžní uživatelé a těm se web zřejmě líbí, když se dostal až do finále. Já osobně s tím menu problém nemám, pro mě je viditelné dostatečně.

>>zkusim jim navrhnout, ze jim to preprogramuji.
Ano, prosím, navrhni jim to, na tebe jsme tu čekali.

>>ikdyz jsem zalozil dalsi tema
...tak pokračuj v rozvíjení svých teorií tam. Toto je téma o anketě Nej Webzdarmí Web a já osobně tuto debatu považuju za OT, takže pokud bude pokračovat, tak taky jako OT skončí.</HTML>
= Thalia (moderátor) =
Ja vim, o co ti jde. Ty mi proste chces rici, ze se dopoustim zlocinu, kdyz chci hodnotit cizi web bez jeho souhlasu. Ja na tom nevidim nic spatneho.
Ale oki, tak to proste udelam systemem prihlasovani. Jen to bude odlisne od toho nnw tak, ze bude web prihlasen az do odvolani.
Snad te to uspokoji...

= Quinix (nww.webzdarma.cz) =
Tys dostal bobky, kdyz jsi precetl, co vsechno bych hodnotil, ze by ses neumistil :) Chlapce, to jsou kategorie. K tomu vsemu pribyde celkove hodnoceni. Kdezto v obsahu a grafice muzes propadnout, muzes se celkove umistit dost solidne.
Jinak teda mysli si, co chces, ale prvni dojem rozhoduje o vsem. A kdyz tam na prvni dojem nezahlidnu nic, co by mne zaujalo, v tamtom pripade obrazek, jinde treba obsah, zajimavou polozku menu, tak si vygoogluji jiny web.
jen sem si prolit posledni prispevky a taky si myslim, ze inovace nww je nutna. ovsem jakym smerem se dat, asi neporadim. nicmene me na nww asi nejvic irituje ta dlouha doba trvani souteze(coz by slo vyresit vice soubojema za jedno kolo, nejenom dvema, coz je jako vzdy max.). sice uz si napamatuju jak dlouho tenhle rocnik trva, ale mam pocit, ze celej zimni semestr...

2Quinix: asi sem necet pozorne, ale odhalis potom jak jsme hlasovali ve finale? rad bych vedel, jestli jsem se neuklik, coz je ted klidne mozne:(
= spook (vesmir.unas.cz) = Tak inovaci nech si provedou sami. Pro mne je jednodussi to postavit cely. Ale zatim nemam CMS staveni na pluginy typu anketa, takze to nejaky ten den potrva.
Rikas to pekne, 2-3 souteze najednou, ja planuji treba to, ze to pobezi neustale, protoze celkove skore se stejne odviji od prumeru a nove stranky necham zobrazovat v hodnoceni, az ziskaji treba 20 hlasu, protoze jinak by by tam letali z hora dolu :)
A jako kdyz mas stranku a ted ti zacne do ni nekdo kecat, ze to mas cele predelat a jak, udelas to? Jen velice pozvolna jsi ochoten venovat hotovemu svuj cas pro zmeny. Takze ta nej cesta, postavit si vlastni.