grafika a zvukovka do PCI či ISA

Prosím o radu s následujícím problémem. V práci mám dědečka PIII 450Mhz, 64MB RAM, který používám jako "psací stroj". Nicméně jsme si ještě s pěti kamarády udělali menší sít a občas hrajeme Half-life 1 po síti. Bohužel ale můj stroj nemá grafickou a zvukovou kartu. Na základní desce jsou 3 PCI sloty a 2 ISA sloty, v jednou PCI slotu je síťovka, ostatní jsou volné. A teď právě ta rada, jaké karty shánět. Grafika by byla ideální 8MB, zvukovka jakákoliv. Jen nevím jestli do PCI slotů či ISA. Děkuji za radu!
Urcite PCI.
no já právě nevěděl, hlavně u tý grafiky jestli se do pci dělaly, nikde v bazaru mi nebyli schopni poradit, tam znaj jen agp:-)
si děláš srandu ne,kde nakupuješ ?
no byl jsem v bazaru v Opletalce, tam na mě koukali jak z jara když sem mluvil o ISA slotu že mě skoro přesvědčili že neexistuje.....
Na grafiku rozhodne PCI. ISA je pomalejsi a grafarny pro nej najdes spise uz v muzeu.
Na netu nebo nekde v eteru se da sehnat PCI grafarna. Da se nekde sehnat, protoze PCI grafarna se prece jen jeste pouziva jako druha karta k druhemu monitoru vedle AGP.
U zvukovky je to prakticky jedno, ale kdyz uz, tak radeji taky PCI. Ta se da sehnat vsude a u tebe staci klidne i za par korun.

Ten bazar je mix, nebo tematicky jen na PC? Jestli na PC, tak nevim proc tam jsou amateri. ISA jeste neni do srotu. Nahodou mam suprovy hardwarovy modem do ISA. Slapal jak po masle a vubec nezatezoval procesor ;)
Rozhodně PCI. PCI slot ještě není minulost (pořád se dává i do nejnovějších desek, jeho úplná náhrada slotem PCIe příjde až postupně) takže zvukovky se do PCI dělají ještě pořád (sám jednu mám a používám) a to i nejnovější (takže sehnat levně nějakou SB Life či starší v bazaru nebude problém). Grafiky už sice od PCI vystřídaly další dva sloty (AGP éra a nyní PCIe éra), ale pořád je větší šance sehnat grafiku PCI než ISA, to už opravdu je historie ;)
heh, ISA slot na mb pro PIII? :))
Kajmajkl: Jsou věci mezi zemem a nebí :)

Jo, bejval tam ještě ;)
Jo, taky jsem mel 1 nebo 2 ISA na mb pro PII. ale to uz je taky docela melancholie, takovejch deset let zpatky :) clovek prece jenom obcas rad zavzpomina na stary zkratky ;)
no vidis, ja mam na svy desce(celeron 633) jeste jeden ISA slot (sdili pozici s jednim PCI, takze tam stejne nic nezapojim.. Holt mam jenom 3 PCI...)

A v hlavnim kompu sou dokonce 2 :)) (P III 650)
Kamajkl, jestli máš na boardu sériovku, tu std cannon 9, tak to má isa sběrnici, nezáleží na tom jestli je to 8086 nebo hyper super P8, že sběrnice není vytažená na desce, protože by zabírala místo je druhá věc.
Náhodou jsem měl ještě nedávno AMD 700 a tam jsem ISA slot měl, měl jsem do něj Rolanda, byl dokonce jenom 8bit, zatím jsem neslyšel nic lepšího. Po koupi nové desky jsem zamáčkl slzu a Rolanda odložil do šuplíku.
Ach ten pokrok - v jednom vláknu válčí s DOSem, tady zas v bazaru popírají existenci ISA.... Určitě ve sklepě nějakou ISA grafiku s úžasnými 512Kb paměti mám,běž se s nima vsadit o flašku :o))