Problém s PC

Ahoj lidi, mám problém s PC:

Včera mi nějak zatuhl, tak jsem dal restart, místo scandisku (win 98) se ale náhle objevile - probíhá obnova systémových souborů... atd a po naběhnutí - Program (Explorer) provedl neplatnou operaci..... A toho se doteď nemůžu zbavit, když dám zavřít nebo ladit, tak hláška zmizí objeví se pár dalších a když ty taky odklepnu, mám jen kurzor na ploše bez ikon a nabídky start. Když si hlášky nevšímám, je ale počítač o hodně zpomalený. V hlášce se dál píše, něco o tom, že Kernel32.dll je poškozený, ale on tam vůbec není, a když jsem ho stáhnul a nahrál tam, vůbec to nepomohlo, nevíte někdo prosím co s tím, kromě přeinstalace? Děkuju
Jestli někdo přijde na něco jiného než reinstalace, rád se poučím.
Kdybych tohle dostal na stůl v servisu, tak bude výsledkem jedinné - reinstall.
To je nějaké poškození syst. souborů, a to se opravdu už opravit jinak nedá (pokud dá, poučím se, ale pochybuju...)
Zkusil bych to projet scandiskem.
Jednou jsem opravoval kompa a nevim proc jsem pouzil scandisk a ono to nejak najelo.
Sice to neni tento problem. Ten muj byl ve Windows XP, kdy neslo nacist startovaci soubory a tim padem cely system. Ale za zkousku to stoji.
Nacpat na disk správné systémové soubory z HD kde funguje stejná verze OS(+stejné záplaty), projet antimalware a zkusit boot.
Na W98 SE občas stačí reinsal bez formátu.
Tam co si pamatuju snad vzdycky stacil reinstall bez formatu, i kdyz asi by bylo lepsi smazat win.com a registry. Popravde ale mnohem radsi vzpominam na Win95 OSR2, tam instalace celyho systemu vcetne driveru (zvuk, grafika, 3Dfx a buhvico jeste) zabrala asi tak 12min... kde jsou ty casy... Jinak afaik neni mozne, aby kernel32.dll _nebyl_ vubec pritomen, to bys zadny okynko nevidel. Jinak doporucuju scandisk (kvuli chybnym sektorum, to se pak pekne ztracej soubory-i systemove) a samozrejme antivirak.
Mne se jednou stalo, ze si tak pracuju a pracuju, a najednou cela obrazovka seda (takova ta klasicka barva Win - jako tohle forum), a jenom bilej kurzor mysi - jako v defaultnim poinstalacnim nastaveni pri VGA rozliseni. Po chvili patrani jsem zjistil, ze disk je vadny a ze se poskodil zacatek (FAT tabulky atd.), takze znicehonic zmizely vsechny soubory... reakce systemu byla tedy uchvatna, i kdyz ja jsem tehdy prisel o neskutecne 3 GB dat (tehdy bych nikomu neveril, kdyby mi rekl,ze za par let ten samy objem bude mit -jen- muj adresar Trash)...