Aktivní připojení: FTP

Zdravím,
mám takový problém s aktivním připoejním na FTP. Používám Total Commander, a když se zkusím s ním připojit aktivně na nějaké FTP, výpis se zasekne na nápisu "LIST" a po chvíli se to připojí ale naskočí jen prázdné okno bez souborů. Jelikož sem instaloval router tak to bude tím, protože předtím to jelo v pořádku.

Takže bych rád věděl jaké porty musím přesměrovat aby mě jelo i aktivní připojení? (pasivní jede v pořádku i přes router)
zatím mám přesměrované proty 20 a 21
případně co jiného pro to ještě musím udělat?

díky
Hlavní je, aby Aktivní připojení podporoval i server, protože jinak můžeš chtít sebevíc ale výsledku se nedočkáš.
No a těch aktivních serverů zrovna dvakrát moc není, takže si zkontroluj, zda server aktivní spojení umí.
server to umí 100% před routerem sem se na něj snad ani jinak než aktivně nikdy nepřipojoval
uz si to moc nepamatuju, ale mam pocit, ze to je nejak takhle:
problem nastava, kdyz ten router pouzivas jako nat
v prikazech ftp se totiz prenasi port a ip adresa, na kterou ma server posilat klientovi data - samozrejme pruchodem pres nat se tyto infomace stavaji neplatnym nesmyslem. proto nemuzes pouzivat aktivni rezim ftp, kdyz jsi za natem. musel bys bud napevno v ftp klientovi urcit porty a pro ty pak nastavit presmerovani na routeru nebo pouzit na routeru neco, co prohlizi pruchozi ftp pakety a upravuje v nich adresy a porty


osobne se mi jako nejjednodussi reseni jevi pouzivat pasivni rezim ftp. nebo mas neco proti tomu? je v tom nejakej rozdil (krome toho, ktera strana otevira spojeni)?
Nevím sice proč ale passivní režim dost zlobí, třeba když tahám film tak to často třeba co 3 minuty vytuhne a musim to navazovat ručně, nebo listování jede pomalu, v aktivnim mi zatim vššchno vždycky jelo naprosto bez problému

zkusim nastavit v totalu ty porty
Tak nezabralo nastavil sem v total commanderu v portech rozsah ten si pak přesměroval na routeru ale zas to vytuhává na LIST a pak prázdnej výpis..
Reg: "třeba když tahám film tak to často třeba co 3 minuty vytuhne a musim to navazovat ručně" Tak od toho jsou zde progamy, které navazují samy ;)

"zkusim nastavit v totalu ty porty", ... "Tak nezabralo"
Jak očekávaný výsledek. Jestli jsi Toníka ještě nepochopil, tak to zkusím já:
To, co to blokuje je pravděpodobně router s překladem nat, tudíž si u sebe na počítači můžeš nastavit co chceš ale problém nevyřešíš ani kdyby jsi se postavil na hlavu ==> Nastavit musíš ten router (jenom doufám, že teď nepíšu kravinu protože nevlastním router s NATem a tudíž tyto problémy nemám :) .
No ale co konkrétně na tom routeru mám nastavit? Zatím všechny moje testy se týkaly jen routování portů (ty porty co sem nastavoval v totalu sem samozřejmě nastavil i v routeru jestli si myslel tohle), nerad bych apeloval až na DMZ jen proto že nedokážu rozjet usmrkaný aktivní mod :)
Tak ještě mě napadá: máš veřejnou IP adresu nebo ne?
veřejnou mam pevně nastavenou na routeru, kterej mi přiděluje klasickou 192.168.0.x