Proxy

Dobrý den,
chtěl jsem si změnit ip adresu a tak jsem si stáhl program ProxyShell. Všechno krásně fungovalo a tak když už jsem program nepotřeboval, tak jsem ho odinstaloval. Když jsem pak spustil prohlížeč, načetla se mi normálně domovská stránka(seznam.cz) a všechny stránky normálně fungovali, ale zjistil jsem, že mi nefunguje vyhledávání na seznamu a na google, na ostatních vyhledávačích to jde normálně. Nastavil jsem tedy znovu ip adresy, všechno restartoval, ale stále nic. Ve firefoxu sem nastavil, nepoužívat proxy, ale také bez výsledku. Vůbec už nevim co dál? Díky všem.
Načo si zmeniť IP? - chceš niečo hacknuť? Inak stejne ti v protokole ostane ozajstna IP adresa, dá sa to dosť šikovne zistiť.
Lopi (gadcrew.xf.cz)
'vyhledávání na seznamu a na google, na ostatních vyhledávačích to jde normálně'
Zajimave, nesmysl.

Tvuj popis je prakticky nepouzitelny.
obecne jsi rekl, ze v nejakem systemu jsi spustil konkretni program, ktery zmenil neco konkretni z hodnoty blize neurcene na blize neurcenou a ted mas nastaveni blize neurcene
Zakladem spravneho popisu u pc s SW je:
- system, verze
- souvisejici nastaveni
- pouzity program, verze
...
V tomhle pripade mne zajima:
system - mac_os? os2? linux? palm_os? win?
verze sytemu?
nastaveni - u win tabulka hosts --- seznam presmerovani adres, muze tam byt pridane presmerovani pro google a seznam
u win nastaveni ip v sitich --- zobrazi uzivatelem nastavene ip
u win ipconfig (cmd) --- zobrazi prave nastavenou ip

Po pravde, ten program mne v podstate nezajima. A dobre ti tak, spoustet neovereny program :) Minimalne bych si precetl dokumentaci k programu, kdyz si myslis, ze za to muze prave on. Je totiz mozne, ze mas spis vir, pokud se zmenila tabulka v souboru hosts.
Takže... než se příště na něco zeptáš, musíš se nejdříve stát IT machrem :-)) a pak k jednoduché otázce: "Proč mi nejde vyhledávání v některých vyhledávačích?" - jednoduše připíšeš svoji verzi systému a jeho nastavení :-)
Ale (můj odhad) - on ti stejně nikdo rozumně neporadí - musíš na to přijít sám.
Lama (lama.webzdarma.cz)
kdyz myslis...
podle mne tomu asi prilis nerozumis, tim min bych si stezoval
On totiz problem nemusi vubec souviset s tim programem, lae muze. Ja osobne ten program neznam a nevim, co kde dela. Bez doporuceni bych jej na svem PC ani nespoustel. Leda bych neco takove shanel, pak bych to riskl.

Neuvedl system. Programy se jinak chovaji pod linuxe, jinak na macu, jinak na win. To je zaklad.
Neuvedl programy, ktere spoustel a jejich verze.
atd..

A propo, kdyz jsi teda takovy IT machr, proc jsi mu poradil tak malo? :)
Ja aspon poradil, ze bych si zkontroloval soubor hosts. Ktery je v kazdem systemu ulozen jinak a v kazdem linuxu tez. Neminim tu jmenovat priklad 5ti systemu a on mi pak napise, ze to v dane ceste neni, protoze ma zrovna sesty. Tak at pouzije vyhledavani souboru rovnou.
Jak jsi přišel na to, že jsem "takový IT machr"? Řekl bych, že špatně čteš, co je napsané... a komu.
O souboru hosts drtivá většina lidí ani neví, že něco takového existuje. Navíc jej 99,99% lidí má v podstatě prázdný :-) A chtít po někom, aby ti sem psal nastavení svého systému je sadismus :-)
Takže asi přece jen platí, co jsem psal výše: "...on ti stejně nikdo rozumně neporadí - musíš na to přijít sám".
"Navíc jej 99,99% lidí má v podstatě prázdný :-)"
tak já patřím k těm 0.01%, jejichž /etc/hosts má 15KB

A abych nebyl OT: to, že dvě stránky nejsou a zbytek ano je celkem "strašidelná" záležitost a takhle na dálku moc lidí neporadí.