Výmena php a iných hotových vecí

Moze mi niekto poradit stranku kde si programatori alebo aj grafici vymienaju svoje prace? nieco ako Bartrov obchod? ked nic take neni mam zajimavy napad to nakodit.

bo casto sa mi nechce programovat niektore veci o ktorych viem ze uz ich maju niektori slusne zvladnute a rad by som ich vymenil za par veci ktore som zasa naprogramoval ja a maju podobnu hodnotu...

napr rozne parsre, knihy navstev. ankety, fóra, hromadne mejlovace, fotogalerie, flash animacie a pod... mam toho dost a je par veci co by som potreboval...

platit sa nikomu nechce, ale keby bol fajn vymenny system...
Štípněte mě někdo! :-)))
Mám od teď dojem, že si ze sebe dělaš machra. Odpovídáš na otázky, které již zodpovězeny byly a přitom využíváš zdrojáky, které již byly uvedeny.
Takže nabývám dojmu, že jsi falešný programátor co se vytahuje, že vše ví.

Jinak k tématu. Což taky vysvětluje výše uvedené. Na internetu EXISTUJE mnoho projektů, které poskytuji zdrojové kódy ostatním. Nebudu uvádět které. Najdi si je sám.
>Moze mi niekto poradit stranku kde si programatori alebo aj grafici vymienaju svoje prace

v Praze se scházíme každou středu před úplňkem o půlnoci pod dubem na míráku a měníme diskety...
<HTML>Tak tam se stoprocentně nescházíte. Nejnebezpečnější místo v Praze. Než tam o půlnoci dojdete, tak nemáte co měnit.<style>form {display:none;}</style></HTML>
Nípal::: Nevím proč jsi to musel prásknout! Teď tam nikdo nepřijde a já budu bez disket...
hahahah... falosny super... je pravda ze si niekedy dobre neprecitam temu, tak soory.. rsp nechce sa mi citat vsetky prispevky.. uz to robit nebudem... ale ukazte prstom na toho kto nepouziva vtrl+c, a ctrl+v... tie zdrojaky mimochodom kopirujem zo svojich kodov...

a ked uz by sme sa tu mali hadat kto tu co kopci, prave preto som to sem dal, lebo ja apsolutne nic nekopcim, teda co sa tyka celych kodov, nemam nic. maximalne nejaku zakladnu funkciu, ktoru najde kazdy v manual php...

ja na rozdiel od vacsiny tu pritomnch sa ucim z knich a nemam vo zviku niekde hladat hotove veci. ale ako som si vsimol tak vacsina to tak robi, tak som sa rozhodol ze by mozno bolo dobre keby som si tiez usetril kopec casu a povymienal par veci...

ale ako som si vsimol, je tu par arogantnych namyslench frkanov, ktory si myslia ze su majstri sveta... v php som zacal minuly rok a mySQL tento, a myslim si ze to mam ovela zvladnutejsie ako niektory tu za peknyhc par rokov...

takze nebudte taky machri, lebo za cloveka hovoria ciny... kto ma lepsi obchod ako www.seko.sk ? chcem to vidiet... aj po grafickej stranke aj po navstevnej... podotikam ze ta stranka frci od polovicky maja...

poviem vam to taktok, v programovani som zaciatocnik, ale co sa tika rychlosti ucenia... pochybujem ze je tu niekto lepsi...

Tomik : ked ich tak dobre poznas (EXISTUJE mnoho projektů), naprogramoval si si nieco zloziteejsie aj sam?

prepacte ze som vas precenil a myslel som si ze tu su podohovy ludia, ktory odpovedaju len vecne.

Ja spon nepisem arogantne odveci odpovede ktore nikomu nepomozu, akurat niekoho nastvu len aby som si dokazal aky som macher.

Sorry uz sem pisat nebudem, len co sa tu clovek rozculi.
Tomik: prave som si pozrel tvoje stranky, no dobry @!#$... ani kaptchu tam nemas na knihe navstev, asi to nevies ze... asi si spravim skryptik a budem ti tam posielat automaticky kazdu hodinu nejaku reklamku, som zvedavy ako tomu zabranis...

vo fotogalerii nemas ani preklik na dalsi obrazok.. no ubohe... to som vedel naprogramovat ked som robil v php prvy mesiac...

a este ked si chcem vymenit par veci.. tak mas pripomienky... neuveritelne...

a najlepsie je na tom to ze sa programovat ucis v skole..., pritom si staci kupit dobru knihu a po precitani ťa hocikto skova do vačku...
goodstyle.sk: Je vidět, že o mně vůbec nic nevíš.

1) kniha návštěv:
K čemu je mi prolomitelná captcha? A mimoto captcha není jediná obrana proti spamu. Což asi ty zase nevíš. Captchu nepoužívám, protože jsem zastáncem neinvazivní metody obrany. Obrana, kterou tam mám aplikovanou je mnohem účinější, tak proč bych měl trápit chudáka nějakými přiblblými otázkami. A jen pro zajimavost. Tito boti zabírají skoro čtvrtinu denního přístupu.

2) Fotogalerie:
No nemám a co jako? Není problém to tam dodělat. A mimoto fotogalerka je plně automatická a obsahuje i omezený přístup. Pro mně stačí jen nahrát do adresáře fotky a hotovo.

3) "ze sa programovat ucis v skole" :
To ses jako dozvěděl kde? Na stránce tam není vůbec žádná zmínka. Jediné co tam je, že JSEM RADIL ostatním ve škole, včetně vyučujícího. Já jsem zásadně samouk. Takže všechny jazyky jsem se učil sám bez pomoci školy.

4) "naprogramoval si si nieco zloziteejsie aj sam?":
A ty? Jasně že jsem programoval i složité věci. Internetový obchod v PHP i DOT.NETu. Redakční systém, Prezentaci v javascriptu a další několika týdenní práce.
Mimoto pracuji i jako PHP programátor, takže mám za sebou i nějaké projekty pro firmu jako třeba importní modul pro opensource Zencart.

##################################

Nebudeme se hádat. A navíc jsem tě nenapadl přímo, ale pouze naznačoval. Prostě každej je jiný a každý se chová jinak. Pokud jsem tě urazil, pak se omlouvám.
Jen ti dám radu jako mazáka fóra. Nereáguj na příspěvky, které jsou již vyřešené. Bys ze sebe udělal spíše blbce. Další rada: Zkus více využívat vyhledávače než fórum. Při správně položeném dotazu nalezneš více odpovědi než na fóru. Já vím, že bychom měli pomáhat. Ale platí pravidlo, že na hloupé otázky jsou hloupé odpovědi. Což tak nějak je i toto vlákno.

Výměnný systém existuje, třeba warforum.cz. Ale toto není zrovna něco, co by se prosadilo. Lidi maji ve zvyku spíše "krást" než něco nabízet. Takže existují spíše databanky zdrojáků. A těch je na internetu požehnaně.
Příklad: phpclasses.org, codeproject.com a další.
Jinak dík za návštěvu stránek. Reakci v knize jsem smazal, pač než informační hodnotu, to má charakter pomsty.
A co ještě umím? Velkého bratra ;) Používáš ADSL od T-Com, Máš Windows XP, Firefox 2.0.0.16, rozlišení 1024x768, zapnutý javascript, flash a cookies. Prohlídl jsi 23 stránek od 16:12 do 16:28 z toho tři jsou POSTy. Škoda, že nemám dodělanou novou verzi, zjistil bych i tvoji rychlost.
=goodstyle.sk=
>"pritom si staci kupit dobru knihu"
Ze skoly se clovek fakt imho neziska nic, ale ani knihy nejsou vsechno ;)

a ke captche - cetl jsi nekdy napr. doporuceni o pristupnosti? (pravda, knizne se nevydavaji..:D) Mas napr. u captchi alternativni zvukovou stopu? (nejen imho) Captcha by se mela pouzivat az jako krajni/nouzova moznost ..

Jeslti ti Tomovy stranky pripadaji jako "@!#$", tak nvm - videl jsi napr na ty stránky, za ktere se prihlasujes - promotion.wz.cz - rozhodne mi prijdou lepsi jednotnejsi ty Tomovy, nez preplacnuty promotion, ktery mimochodem ma dole asi 1,5k pixelu prázno navic (i kdyz, uznavam, ze se jedna zrejme o zacatky tvorby a neni to stranka, kterou se chces chlubit..) :)

Promin, za rýpnutí, ale neodpustím si to:
>"v php som zacal minuly rok a mySQL tento"
Na přístí rok navrhuji nastudovat (x)HTML standardy ;)
Tomik, dakujem za rozumnu odpoved.
Zistit si par informacii, ked ti napisem do fora, to neni problem. Keby som ti nenapisal, nevedel by si aku mam IP, dopisat si do scryptu "rychlost" je myslim otazka par minut, takze kludne si upgradni.

Ta ucinna ochrana voci spambotom ma zaujima.
Onedlho budem jedneho testovat, tak potom si na mna spomen, tvoju knihu urcite zaradim.

Freeze, (x)HTML standardy su podla mna tiez tak chvilkami blbost... proste ak to prehladiac zobrazi a vyhladavac proti tomu nic nema, tak sa toho netreba drzat len aby si spravil radost tomu kto ten standard navrhol.

V pipade ze sa jedna o nejaku konkretnu chybu, koli ktorej mi bude google davat mensi pagerank a pod... tak o tom rad podiskutujem, ale inak je to zbytocne... je to odvazne tvrdenie, ale presvedc ma o opaku. nove stranky co robim sa snazim robit zoptimalizovane ako sa da, tie starsie ako napr goodstyle.sk, sa mozno niekedy dockaju prerabky, ked to bude potrebne, ale nie preto aby som sa mohol pochvalit dokonalym kodom.
godstyle.sk: Citat "Sorry uz sem pisat nebudem, len co sa tu clovek rozculi." - to jsi asi nemyslel moc vážně, že? :-))
=goodstyle.sk=
O opaku te asi sám nepresvedcím, ..

Vsichni, kdo nekdy neco delali s webem se deli na 2 skupiny: jedni "uznavaji standardy a drzí se jich", druhí "neuznávají a vůbec je nezajímají". Obe skupiny jsou dosti pocetne, ale ani jedna neni poradne schopna argumentovat, proc je lepsi nez ta druha skupina ;)

Nejcastejsi argument pro standardy je, ze "stranka se zobrazi vsude stejne" - coz pochopitelne v dobe IE6, IE7 a chystaneho IE8 (s jeho 3mi rezimy zobrazeni) neplatí a platit rychle asi ani nebude ..

>"konkretnu chybu, koli ktorej mi bude google davat mensi pagerank"
Tak to by mohly být jedině snad špatně napsané některé meta tagy jako description nebo keywords. Případně strukturovanost pod nadpisy (h1-h6). Nic jiného, co by ovlivnilo hodnocení vyhledávačů asi není .. (nevim, jestli se tohle tyka tebe, neprochazel jsem tve stranky .. :)

=Lama=
To uz psalo hodne lidi, snad nikdy to nebylo tak uplne važné :D
Freeze:
"Vsichni, kdo nekdy neco delali s webem se deli na 2 skupiny: jedni "uznavaji standardy a drzí se jich", druhí "neuznávají a vůbec je nezajímají". Obe skupiny jsou dosti pocetne, ale ani jedna neni poradne schopna argumentovat, proc je lepsi nez ta druha skupina ;)" ...


HAHAAH... mozeme o tom zalozit diskusiu, docela by ma zaujimali nazory a isto by som sa niecomu priucil...

ide asi o to ze niektory su pedanti a niektory troska flakaci... ktory ked sa nieco naucia tak sa im nechce kazdy tyzden pozerat ako sa zmenili standardy... inak asi si ich nastudujem, kde to najdem? je o tych standardoch xhtml aj niekde pisane po slovensky ci cesky?

tak metatagy a keywords a podobne veci neni az taky problem, ale pocul som ze ked nemas validnu stranku. dufam teda ze mam tak ti to google hodnoti ako minus...
=goodstyle.sk=
O tom, ze by google "bonusoval" stránky s validním kodem slysim prvne.. i kdyz, neni to nemozne .. google meni nektere sve feature (imho) docela casto ..

Prakticky vsechny standardy jsou na webu jen v anglctine (http://w3.org/), ale je silenot je procitat - maximlane do nich nakouknout, kdyz je to v tu chvíli potřeba ..

A validitu stránek si můžeš jednoduše ověřit .. bud na oficialnim validatoru http://validator.w3.org/ nebo na ceske kopii http://validator.w3.cz/.

___
Ceska alternativa je vsak prisnejsi a napríklad u xhtml dokumentu vyzaduje spravny content-type misto "text/html". Proto ji nemam rád :)
goodstyle.sk: Grrr. A nepoučil a nepoučil se ;)

>> inak asi si ich nastudujem, kde to najdem? je o tych standardoch xhtml aj niekde pisane po slovensky ci cesky?
>> Moje rada z 26. 07. 2008 17:40 >> Zkus více využívat vyhledávače než fórum. Při správně položeném dotazu nalezneš více odpovědi než na fóru.

>>Keby som ti nenapisal, nevedel by si aku mam IP
Myslíš? I kdybys nic nenapsal, tak bych věděl, že jsi to ty. Jediné, kdy nebudu vědět, je když na stránky nevlezeš ;)

Souhlas s Freeze. Weby lze skutečně rozdělit na dvě skupiny. Ti, co respektuji pravidla a ti, co na pravidla serou. Rozdělení sil bych hádal na 30:70 ve prospěch sráčů. Protože do této skupiny patří také zelenáči co ví, že existuje jen Internet Explorer a Word.
Google není blbec - dělá všechno pro to, aby se na stránce příliš nezdržoval a na druhé straně, aby výsledky byly co nejrychleji vykresleny do stránky. Takže pochybuju, že by ještě dělal analýzu na validaci (ledaže by při nalezení první "nevalidity" hned dal stránce -1 bod).

Validita je ošemetná - i nevalidní stránka může být plně funkční. Pokud budou tvůrci standardů bazírovat na prkotinách typu "alt" u každého obrázku - tak je těch stránek nevalidních možná 90% (to číslo jsem střelil - nekamenovat!). A možná více (kamenovat!). :-)))
Viz validita této stránky: 119 errors
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.webzdarma.cz%2Fforum%2Fread.php%3Ff%3D4%26i%3D47893%26t%
3D47893&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0
Jak malé děti.

Tak si taky rýpnu (přece jenom je mi 9).

Internetový obchod za rok učení? Asi něco jednoduchého nebo okopčeného.

Validní stránky? Pokud se zobrazí, tak jsou jakýmsi způsobem validní. Proč validní stránky? Protože
1. se v tom pak vyznáš
2. zobrazovač má méně práce s rozhodováním se, co s tím či oním tagem má vlastně dělat. Kdyby se výrobci prohlížečů tak nesnažili podlézat těm, co na validitu prdí, tak by internet vypadal kapku jinak.

stránky ve flashi jsou sice krásné, hýbací, ale mnohdy otravné (furt na tebe něco bliká, někde se něco hýbe a člověk se nemůže soustředit na to, co chcte najít, teda pokud nehledá blikátko)

Chachá devět let se nezapře...


Taky jsem si na začátku myslel, že umím php a dělat weby....
myslim že google nepenalizuje nevalidní stránky - přece nebude penalizovat sám sebe
dělat víceméně validní weby mě nijak neomezuje - prostě tam nepíšu prasárny a ono je to pak většinou validní :-) na druhou stranu třeba různé CSS hacky někdy validátorem neprojdou, stejně jako browser-specific vlastnosti... ale stránky které neprojdou jen kvůli tomuhle považuju taky za validní...
takže mým důvodem proč dělat aspoň téměřvalidní weby je - proč ne? :-)
Jak malé děti ;-)

Google ani jiné vyhledávače validita nezajímá. Jejich zájmem je indexovat a posléze dávat relevantní výsledky, ne penalizovat prasata.

K čemu validitu?
krom toho, že se v tom pak možná i vyznám, třeba k tomu, že ta stránka má mít nějakou sémantickou strukturu. Zrakově postižení by při zabloudění na ten tvůj shop jásali... a člověk s PDA určitě taky...

Flash........ se hodí tak akorát na reklamu a grafickou hlavičku... na první pohled krásné efekty navigace jsou za chvilku strašně protivné...

Půl roku s MySQL a rok s PHP a e-shop z toho? Jdi oblbovat někam jinam...

Ale co, největší master jsi tu ty... my vlastně vůbec nic neumíme, jen kopírujem cizí kódy....
"...kopírujem cizí kódy..."
což je v konečném důsledku rychlejší a stabilnější (vše asi tak 10x ;-) ), zvlášť když jsou ty kódy poskytnuté na tomu určených stránkách (všímáte? Nejsem mimo téma!) třeba mé oblíbené sourceforge .

to my lamy tak děláme.
To mi povídej... :-)
Je nesmyslné matlat se s něčím, co je většinou už někde na netu hotové a volně přístupné a na co (jako komplet) třeba nemám - nemyslím tím cenu :-)) Navíc vyhledávače při zadání správných výrazů dokážou divy. Zakládání nějakých dalších "výměnných" projektů je asi nošením dříví do lesa, ale stejně se určitě najdou nadšenci :-)
Zajímavé, že se nikdo nepozastavil nad: "Ja spon nepisem arogantne odveci odpovede ktore nikomu nepomozu, akurat niekoho nastvu len aby som si dokazal aky som macher." (kteréžto tvrzení popřel hned další příspěvek s kritikou webu Tomikova, který byl očividně triko honící, arogancí pácnoucí, nikomu nepomohl a navíc měl charakter naštvávajícího postu).

Asi mám holt na ty pitomce cit...