Výmena php a iných hotových vecí

goodstyle.sk: Tak ten eshop rozhodně neni tvoje práce, ty linky mi jeden eshop připomíná, bohužel si nevzpomenu jaký. Za rok se tohle rozhodně nenaučíš. Já s PHP si hraju už 3 (4?) roky, weby dělám necelý rok. Mám za sebou eshop, reklamní lišty apod a rozhodně to není nic, co by se dalo vytvořit po roce rádobyučení rádobyzačátků PHP.
DeedX: vies, tym "ja aspon nepisem arogantne" som narazal na to ze keby som ich chcel pisat, tak to napisem do kazdej temy, ako niektory, ale ked uz tipek zacal, tak som mu to vratil. ok? a to som sa krotil...

OndraSter : a co ta tika toho eshopu, tak ten som si dal urobit na zakazku, a podielalo sa na tom casom viac ludi, a nakoniec to tak odflakli, ze som sa musel koli tomu naucit mySQL a dopilovat PHP a komplet to cele prerobit a z povodneho Eshopu tak zostali len formulare a trocha struktura mySQL tabuliek a nelutujem toho, lebo som zistil ze je to velmi lahke a dost mi to teraz ulahcuje pracu (mySQL).

Momentalna struktura toho E-shopu je uz tak odlisna ze na ten povodny sa z programoveho hladiska uz vobec nepodoba a napriklad povodny bol postaveny na tabulkach a teraz je na css, niektore casti kodu boli taky bordel ze bolo jednoduchsie ich naprogramovat odznova, takze mozem kludne povedat ze je to moje dielo.

a myslim ze neni problem sa naucit PHP od uplnych zakladov az po "neexistuje neda sa" za jeden rok.

ked som zacinal vobec nieco programovat, ako prve som sa naucit flash a to zaklady a jednu knihu aj uviest do praxe za vikend. teda 3 dni po 12 hodin, aj s actionscript, a tie ostatne jazyky sa uz na seba dost podobaju.

A to hovorim len preto lebo ma vytaca arogantnost niektorych ludi tu! a ked obcas pridem za skusenejsimi, ktory sa v tom pohybuju dlhsie a spytam sa nieco, tak ma nepekne odjebu.


vsetkym:
A este nieco! je jednoduchsie a rychlejsie spytat sa, ako niekolko hodin hladat bezcielne na nete. napriklad ked som tomikovu arogantnost odrazil, tak sa mozno trocha uvedomil a nakoniec mi dal odkazy ,ktore som predca len vyuzil!

Tomik a netrep mi hovadiny ze vies moju ipcku keby som ti nenapisal do fora, alebo knihy navstev. nemal by si ma potom ako identifikovat a spojit si to s konkretnou IP adresou.
goodstyle.sk:
a proč by Tomik nemohl zjistit tvojí IP adresu, nebo alespoň s velkou pravděpodobností ji vytipovat...
V prvé řadě se nebudem hádat. To bysme zase zbytečně zaplňovali forum. Vyříkali jsme si to. A rozhodně jsem nepolevil. To já jen, abych ti dokázal, že nejsem arogant.

>> A este nieco! je jednoduchsie a rychlejsie spytat sa, ako niekolko hodin hladat bezcielne na nete.
No to je sice pravda, ale nadruhou stranu si uvědom, že takhle se nenaučíš využívat internet. Což bys jako tvůrce PHP měl umět. Pokud neumíš vyhledat informace, které chceš, tak by ses měl zamyslet nad tím, kde dělaš chybu.

Mám vlastní počítadlo a je aplikován na všechny stránky. Takže stačí, že jsi na mé stránky jen přišel (i omylem) ;) Jinak samozřejmě nedokážu, že jsi to zrovna ty. Ale v těchto věcech se vyznám, takže stačí si dát dohromady indície a pak vím, že s velkou pravděpodobnosti jsi to byl ty.

A co že po měsíci taková odmlka? To ses potřeboval zase na někom vyřvat ;)
tomik:
CO SOM TA "SEŘVAL"? TAK NEBOL CAS... TO MI JE JASNE ZE TAM MAS NEJAKY LOG, TO MA KAZDY ALE BEZ MOJEJ INTERAKCIE NIEJE SANCA TIPNUT KTORA IP PATRI MNE. TAK SOM RÁD ZE SI TO PRIZNAL... a sorry za caps lock, nechce sa mi to prepisovat.

je pekne ze si myslis ze niesi arogant. ale druhykrat sa prosim nechvastaj ze si vies zistit IP a tak podobne na zaklade toho ze ti napisem prispevok do knihy a este sa aj pekne podpisem - ide mi len o princip, a ani neviem teraz ci to neni protizakonne zverenovat aky mam operacny system a tak podobne, nieze by mi to vadilo, ale ide len o princip
googdstyle: pripojuješ se pomocí TOR?
=goodstyle.sk=
Zverejnit jaky kdo pouziva OS protizakonne neni a ani byt nemuze. Jak by mohlo byt zakazano zverejnit neco, co sam zverejnujes? ;)

Ale ona by byla sance tu ip priradit i bez tve interakce - treba podle domenoveho hostname a geoip urcite zjisti, odkud priblizne je tva adresa;) a protoze navstevnost se urcite nepohybuje nad 15lidi online, tak by prirazeni k tobe nebylo tak problematicke ;)

"Co som ta "seřval"? Tak nebol cas..."
Takze kdyz nemas cas, tak se lidi snazis popohnat tim, ze do nich budes rýt? Zvlíštní .. :)
Jasně, že jde o princip. Logování má samozřejmě jistá pravidla. Nesmí být poskytována třetím osobám. A když už, tak jedině statistika veřejně dostupných informací (prohlížeč, os, apod.). Prostě tak, aby nenastala újma ze strany klienta. Za citlivé informace se dá považovat vlastně jen IP a DNS adresa. Pomoci něj se na netu fyzicky identifikuješ. A tato hodnota je taky jediná, která se dá zneužít. IP adresa je vstupní bránou pro hackéry. Ostatní informace jsou už jen informační a vypovídají jen o tvém charakteru. Pomocí těchto informací nelze jednoznačně klienta identifikovat, pokud není zrovna extrém. Údaje, které jsem uvedl, je něco jako, že máš modré džiny, červenou košili. Jenže podle tohoto popisu to může být kdokoliv. Takže já sám nic neporušuji a beru ohled na bezpečí klienta. To nelze řící třeba o Hulánovi, který ve svých komentářích krom jména uvádí veřejně plnou DNS adresu. Vždycky jsem si to rozmyslel tam nereagovat, protože nechci, aby někdo věděl moji IP adresu a pokoušel se do mého počítače nabourat.

Podle logu jsi na mé stránky už nevlezl. A pokud ano, tak jsi od poslední návštěvy pravděpodobně změnil některý z parametrů. Takže tě teď neidentifikuji.
Jen pro zajimavost. Jedna z identifikačních vlastnosti je referer. Takže na 60% stačí, že slovák přišel odsud. ;)
Tomik: Tak nevim, jestli tvoje kniha neni až moc zabezpečená :) Protože sedim u počítače uprostřed Prahy a IP má český DNS záznam... opravdu si nepřipadám jako na území "NN" :-)
Quinix: No jo. Nějak zapomínám aktualizovat seznam GeoIPeček. Teď už je to OKi.
no já nevím, sedím uprostřed Brna a IP mám taky z prahy a žádná aktualizace na to nepomůže ;-)
goodstyle.sk (promotion.wz.cz)
Na zacatku kazda druha veta rika, ze jsou tu vsichni desni. Staci jednou. Proste se jen neradi deli o dobre veci a mysli si, ze je to neco spatneho davat to nekomu zadarmo.

Dobra rada nad zlato, pouzivej google pro hledani kodu. Osobne o vymene kodu nevim, vzdy neco zajimaveho najdu v google nebo nektere algoritmy primo na wiki, optimalizovane serazovani a tak.
Sbirka zajimavych stranek:
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm

Freeze
'Nejcastejsi argument pro standardy je, ze "stranka se zobrazi vsude stejne"'
tak to je hodne chabi argument a presne, jak jsi zminit, ruzny prohlizec zobrazuje ruzne.
Spravnejsi argument je, ze ma stranka shodnou strukturu. Treba nekdo pouziva pravidla, ktere neukoncuji tagy, jiny zas ukoncuje, dalsi to micha vsechno dohromady. Pak michaji blokove tagy s inline. Docela spatne se takova stranka pak upravuje, jelikoz obvykle jeden ji udela a druhy dostane za ukola pozmenit :)
Osobne ze standardu pouzivam prave tohle, v podstate mam HTML validni podle validatoru ve FF. Ale nektere veci proste validne resit nelze. Precejen jsou ta pravidla zastarala.

Autor: MzM (markovo.wz.cz)
'Internetový obchod za rok učení? Asi něco jednoduchého nebo okopčeného.'
:))) Myslim, ze jsem zvladl za rok uceni funkcni inet obchod pro realitku vcetne registrace uzivatelu, zasilani objednavky na mail, nejaky antispam...
Pravda, ted bych to resil asi jinak. Tusim 1-2 tydny programovani. Ale mel jsem tehda tolik volneho casu.

DeedX (sps2003b.xf.cz)
Mno, tak u nas plati, podle sebe soudim tebe, coz v prekladu znamena, ze pokud pise o jinych, ze jsou arogantni, tak ma predevsim problem on. Ale tak nad tim nema smysl se pozastavovat, jeste prikladet pod kotel.
peta (peter-mlich.wz.cz):

DIKY ZA TEN ODKAZ... SLUSNA ZBIERKA...
goodstyle.sk ak si dobre pamatam tak spamovanie je protizakonne.. cize myslim ze aj spambot je protizakonny ;)
Kuromaru: takže..

a) Proč vytahuješ skoro rook staré vlákna, když k nim nemáš co říct?

b) Téma spamu padl jen tak mimochodem. K tomu poznamenám, že autorovi oné věty nevěřím ani slovo o spamrobotovi. (A to přesto, že když nebude vyplňovat captchu a louskat opisování obrázku, tak je z hlediska programování relativně jednoduchý.)

c) Jestli je spam protizákonný nechej na jiných. Spam jako samotný totiž ilegální není, dokud není adresován přímo (např. e-mail). Takže spam ve veřejné diskusi je sice nevyžádaný, ale legální (maximálně poruší pravidla diskuse).

d) konec OT, doufám, že Nípal/Thalii zamkne.