tip na večer 21.12.2008

Jednou za sto let se stávám aktivistou a protože ta doba nyní nastala, tak Vám nabízím tip na prožití večera o poslední adventní neděli - připojte se k akci: "Pokus o blackout"
více na : http://dejme-najevo-nespokojenost.wz.cz/
Spíš bych to nazval "Užijte si romantickou půlhodinku při svíčkách". Větší efekt od toho neočekávám. V domě už mám všechny žárovky úsporné, ode mne by ten vliv byl mizivý.

Nebudu ani vypínat topení. Asi proto, že ho mám nezávislé na elektřině i plynu. V tomto směru bojkotuji elektrárny a plynárny celoročně.
Kit: romantika už je nuda, to je dneska na každém rohu, chtělo by to něco provokativnějšího, i když je jasné že o ten blackout se spíše postará počasí a vliv někde z EU - až nebudou vědět, co s elektřinou
Pro mne by to znamenalo vypnout kompl na půl hodiny. Dělá mi totiž asi 60% celkové spotřeby elektřiny v domácnosti.
Kit: já myslel, že máš to eee na kliku...
Ekologové by mohli podporovat výrobu např. rotopedů s generátorem. Solární články jsou drahé, větrné turbíny zase hlučné...

EEE na kliku by se hodilo třeba ve vlaku, ale vlakem moc nejezdím.
jo větrné turbíny, v zimě ještě k tomu hážou po lidech kusy ledu.
Takže - jak vyjádřit nespokojenost s ČEZem - už vím. Otázka je, jak mám vyjádřit spokojenost? :-)
Já těm ekoteroristům ukážu. Jdu do kamen přiložit další dvě pneumatiky a po cestě ty "úsporné" zářivky vyměním zpět za staré dobré 100W přímotopy... :)

Ehm... takže vážně: tahle sranda bohužel nebude mít žádný účinek. Řekl bych že těch pár desítek (stovek ať nejsem škrt) domácností ČEZ ani nezaznamená.
Je jasné, že Čezu se to netýká, pokud někoho tak společnosti, která tu elektřinu přepravuje, jak to zafunguje se můžeme přesvědčit:
http://www2.ceps.cz/grafonline/popup.aspx
Tom: Účinek to bude mít, jak jsem uvedl výše. Užiješ si půlhodinku romantiky při svíčkách.

Vše, co se ušetří svíčkami, stejně pohltí Dlouhé Stráně.
Kit:s těmi Dlouhými Stráněmi bych si nebyl tak jist, když se podíváš na ten online graf tak jejich doba nastává poněkud později a nepochybně pracují v nějakém pevně definovaném režimu, na tu půlhodinu by se ten režim jistě neměnil
Revez dělají i operativně a přechod trvá v řádu 2 minut. Kromě toho tuto neděli byla v tu dobu lokální špička, takže by ani nemuseli reverzovat.

Kromě toho na okamžité špičky mají bazény se slanou vodou. Stačí ponořit elektrody...
<HTML>Jepice proti velrybě, pánové. Reálný efekt by měly reálné akce.</HTML>
Ha! Už to chápu. Tohle určitě zorganizovala nějaká firma vyrábějící svíčky. Když na půl hoďky shodím jističe tak ušetřím 0,00nic vč DPH, ale za svíčky které propálím zaplatím daleko víc :)

"Reálný efekt by měly reálné akce."
To je aspoň sloveso! 21.12. večer každý povinně přeruší aspoň jedno vedení vysokého napětí. To určitě bude mít větší efekt... (pouze pro soudné osoby starší 18let ;)
Tom: ty máš nějaké podzřelé nápady, neříkej, že taky patříš k těm šílencům, kteří zkratují vedení vysokého napětí...
Darker = moje druhé já. Tom by mohl nějak podrobněji popsat, jak se dá shodit sloup VN. Mě nic chytrého nenapadá - autogen ani dynamit nevlastním.
A jestli si myslíš, že to budu pidlat plátkem na železo, tak tímto vystupuju z řad darkerů!
Lama: když víš, co je darker, tak taky musíš vědět, co darkeři dělají, pilku na železo do toho netahej...
Jsem teprve začínající darker. To víš, začínám od pilky...