Aký HTML editor použiť?

Cez aký HTML editor je najlepšie pracovať? Alebo aký používaťe vy?
<HTML>Jany: Předem ti radím, abys odfiltroval(a) frajery, kteří ti budou tvrdit, že dělají v Poznámkovém bloku (Notepad) - v tom se velice rychle ztratíš. Já osobně používám PSPad, i když vím, že existují jistě i lepší editory. PSPad je však univerzálnější, není to jenom HTML editor.

Jiná věc je, pokud toužíš po nějaké What-You-See-Is-What-You-(Maybe-If-There-Are-No-Sun-Spots)-Get. Tam bych se já osobně raději naučil to HTML.</HTML>
Osobně se postavím za Nípala..

PSPad - obsahuje i docela velké množství věcí navíc (+ údajně skvělé (osobně je nepoužívám) klávesové zkratky pro rychlé psaní HTML tagů :))

VIm - (případně GVim) - výborný unixový editor - pro začátečníky možná težší ovládání, ale ostatní uživatelé na něj nedají dopustit ;)

A z WYSIWYG editorů moc neznám - ale prý je docela dobré NVU.
(V této kategorii mám spíše pár nedoporučení(!) - Microsoft Frontpage (+nevím,jak se jmenuje ta nová verze..), Word (včetně OO.o Writer),..a další software k tomu primárně neurčený..)
Ono je těch editoru hodně. V podstatě jen záleží, ve kterém se uživatel nakonec usadí. Prostě si to odzkoušet, a který bude pasovat, tak ten použít.

Mezi čisté editory kupodivu vede PSPad, který je idealní jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé. Ale nesmí se opomenout i na Notepad++, EasyPad, UltraEdit, Vim, FAR a mnoho dalších, kteří v základu nabízejí totéž. Pro otrlé stačí i ten poznámkový blok ve Windows. Jen se odlišuji v použitých funkcí. Kromě těchto typů existuji i komplexní nástroje, které jsou už spíše určeny pro náročné použití. Příkladem PDT Eclipse, NetBeans a další.

Jestli se nechce uživatel učit čistý kód, pak lze využít WYSIWYG editorů. ty maji výhodu, že stránku jen napíšete a nastylujete. Nešťastnými krály na tomto poli jsou FrontPage a Word. Ale existují i konkurenti jako třeba NVU, Adobe Dreamweaver. Nevýhodou WYSIWYG editorů je, kromě prasackého kódu, i licence, kde tyto programy jsou většinou placené. Až na NVU, který je zdarma.

Takže je pouze na Vás co si vyberete.

Já sám osobně používám PSPad na menší úpravy. A na práci PDT Eclipse. Akorát uvažuji na přesedlání na NetBeans.
PSPad používám furt na všechno a nestěžuju si :-)

Slyšel jsem že celkem dobrej wysiwyg je FirstPage, ale neznám ho osobně.
Prostě http://www.jakpsatweb.cz/editory.html

- NVU jsem zkoušel, trochu mě zaskočila podivná podpora češtiny
- neplést FrontPage a FrontPage Express - prvně jmenovaný je prý použitelný
- nevidím zmínku o 1st Page

Osobně používám VIM. Pro začátečníka poněkud obtížné ovládání, ale po vybudování sady maker velmi schopný editor.

Zajímavým programem je Tidy. Dokáže zvalidnit i dost nesmyslný HTML. Záleží na tom, jak dokáže pochopit, co tím zápisem autor mínil.
OK, asi jsem chtěl napsat "1st Page" - jak jsem psal, SLYŠEL jsem o něm :-)))
R.U.R.: Přiznám se, že jsem to přehlédl. Sorry.
Nejlepší je naučit se alespoň částečně html - pak je jedno, co anebo jaký editor použiješ. Doporučuji naučit se html + Microsoft Espression Web (není zadarmo :). Námitky proti mají ti, kteří jej nezkusili anebo se s ním nenaučili pracovat. :-))
JEdit, ZEND studio.
Celkem zajímavě vypadá Amaya, kombinace (X)HTML, XML a SVG prohlížeče a editoru. Je zdarma (info pro pravověrné, Amaya je Open Source), pro Windows i Linux, koncem minulého měsíce vyšla nová verze. Mezi jazyky je slovenština.

NVU (a "nový" Kompozer) češtinu zvládnou bez problému, ale holt se to musí ručně naklikat v nastavení, program není tak pokročilý, aby se nastavil sám podle jazykové verze OS.
Patřím sice k těm odfiltrovatelným frajerům, ale přesto si dovolím zareagovat. Mají-li stránky k něčemu vypadat a přitom být obsáhlé, přehledné, editovatelné a kdeco ještě, jednoznačně doporučuju psát zdrojový kód v „Notepadu”. Samozřejmě to nemusí být doslova on, přeci jen nějaká ta barevně odlišená varianta je podstatně příjemnější. Já osobně používám prapraprastarou verzi Homesitu. Umí navíc dokonale hromadné záměny textových řetězců (to velmi oceňuji a využívám), ale absolutně nic si do kódu nepřidává. Žádné z jeho WYSIWYG funkcí nepoužívám. Na „jednoduchosti” ho ale ani neotvírám a jedu fakt v Notepadu (nejrychlejc se mi otevře). A to se například starám o stránky, které mají momentálně asi 8000 fajlů.
Osobně se přiznávám, že www psát neumím, takže jedu přes Wordpress a spokojenost... :) Kdo nechce stránkám věnovat víc než je nezbytně nutné pro jejich funkčnost, pak doporučuji, ikdyž i WP má svá úskalí...
Heh, tak na svym starym notebooku taky používám pro rychlost notepad, ale pokud je ta úprava větší než přepsání pár slov, tak na normálním počítači použiju raděj (vypůjčím si hezký způsob označení) nějakou obarvovací variantu (např. PSPad mi nastartuje během 3 sekund) - jednak je to výrazně přehlednější, a jednak nebývají problémy s kódováním a konci řádků...