stranky o tvorbe webu

Mozna by nebylo spatne, kdyby melo wz.cz vlastni stranky o webu. Vim, vim, takovych stranek je more a dost dobre je jakpsatweb.cz a kdo by se o to staral... :)
Ja bych navrhoval, ze vsichni. Udelat to jako otevrenou docum-wiki, zabezpecit proti spamu.
Aktivitě se meze nekladou! Klidně si takovou stránku založ, udělej tam systém pro vkládání dalších kapitol a začni vkládat. Třeba se k tobě někdo přidá.
Hm, já si spíš řikal, že by nebylo špatné Jakpsátweb zwikipediovat. Jsou to výborné stránky, ale imho mají kapku problém s aktualizovaností...
Takže možná konvergovaným řešením by mohlo být, požádat Yuhůa o svolení, a informace na jeho webu vzít jako základ té wiki...
Jinak teda ne že bych se chtěl nějak moc angažovat - ale přispívat tam budu rád...
R.U.R. (jsrosa.wz.cz)
Zni to jako dobre reseni, ma to vsak jeden a vic hacek :) Jednak tam ma casto stare informace. Nektere aktualizoval, jine odmita. Druhak, musis se s nim domluvit, myslim, ze by pokecal s tymem a asi souhlasil. Treti takova vec, jak to zkloubit? Nevim, zda jsi si ty stranky nekdy prohlizel, ale on tam ma more stranek naprosto nezavisle rozhazenych. Chtelo by to vycistit jen na to nejnutnejsi a ty nekolikastrankove zasite pokecy nejspis vynechat.
Ono neco na wiki uz je, ale... podivej se sam http://cs.wikipedia.org/wiki/HTML
Hlavne je tam vlevo more prepinani jazyku, jednoduchy navod snad ani neni :) Ja vim, myslel jsi do vlastni wiki. Moc s tim zkusenosti nemam, jak to spravne nastavit, takze taby bych uvital pomoc. Mne se treba libila celkem docu-wiki . Ale chtelo by tam nejak nastavit menu a dalsi veci a to neumim :)
A co třeba http://cs.wikibooks.org/wiki/HTML ?
Prostor tam je, není třeba zakládat nic nového.
Mozna jsem moc narocny, ale podle mne je tam more bordelu :)

'Občas pro názornost používány již zastaralé tagy (např. b, u, i), které by se v současné době neměly už používat, nebo atributy, které by se měly nahradit některou z CSS vlastností.'

Osobne s tou vetou nesouhlasim, strong totiz funguje jinak a je pouzivano vyhledavaci. A jak to vidim ja, kdybych to prepsal, tak ji za chvilku zmeni zpet.
Cili to chce priznivne podobnych nazoru :)

Totez o framech. Tez si spousta lidi mysli, ze jsou zastarale. A sup, delas help, nejjednodussi pouzit framovou strukturu. Kdyz to nechces generovat pres php :) A takovych moznosti je vic.

... dale mi unika, kam se podel seznam html tagu? Jedna ze super veci na jakpsatweb.

Dik za tip, da se to zvazit. Zkusim o tom jeste popremyslet. Problem je v tom, ze neumim wiki spravne nastavovat a spoustu veci nahore a vlevo bych vypl uplne a nahradil jich necim jako seznam stranek v tomto adresari.
Ano, je mnoho veci, na ktere je vic nazoru. A nejsem se jist, jestli by se s Tebou a kupou dalsich chtel Yuhů na svem/nesvem webu o ne pretahovat. I to, co je a co neni balast, je veci nazoru.

Osobne bych na JPW nedoporucoval „sahat”. Udelej si vlastni a lepsi navody. A klidne je zwikni.


Cas ukaze, co je lepsi, co kdo bude pouzivat. Ja sam bych - v pripade, ze se Ti to povede - pouzival oboji...


Btw. seznam tagu vidim na http://www.jakpsatweb.cz/html/, odkaz k nim se jmenuje „HTML tagy”
Zdeněk (zdenek13.unas.cz)
seznam tagu vidim na http://www.jakpsatweb.cz/

bavil jsem se o jine strance
Autor: Kit (ekobrikety.vyrobce.cz) Datum: 10. 02. 2009 16:31
A co třeba http://cs.wikibooks.org/wiki/HTML ?

S ostatnim souhlasim. Jakpsatweb je v podstate nejlepsi, co na webu je. I stranky v anglictine jsou na tom daleko hur. Kdyz na ne kliknu, tak se to nacita pul hodiny, more reklam, pak se objevi 10 radku a to, co tam hledam, tam stejne neni :)
Opruzujících flashových reklam jsem se už dávno zbavil pluginem Flashblock. Tenkrát mě namíchlo, že mi procesor jel na 100% a na vině byla jedna pitomá reklama, jejíž tvůrce zapomněl do animace vložit čekací cykly. Takže opička běhala z jednoho rohu do druhého a žrala veškerý volný čas procesoru. Už doběhala stejně jako ostatní flashové reklamy.
Ale ono nejde jen o flash a „popapy”. Podstata je v tom, ze misto obsahu je to jen spousta reklamy a nicnerikajiciho obsahu. Proti tomu nepomuze flashblock, spis vypnuti pocitace;-)
Výborný seznam tagů je tady:
http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/html/tagy1.htm

Výborný seznam CSS vlastností je tady:
http://peter-mlich.wz.cz/x/ww/css/cssall.htm
Jen je škoda, že autor neumí ani odjinud seznam vlastností dobže zkopčit.
heh tak to by mě zajímalo jakej to má účel...
Takovy pokus, pak uz jsem se k tomu nedostal :)