Chyba - virt. rozdělění disku

Zdravím, na začátek chci říct že si su vědom toho, že virtuální rozdělování disků je dost na nic, ale bohužel když jsem nebyl u instalace a rozdělování tohoto disku.

Mám HDD 250 Gb rozdělěnej na C:(20 Gb - s Win Xp) a D: (data). V Pc sem měl 3 HDD z toho jeden je výše zmíněnej (rozdělěnej na dva), potom jeden disk (říkejme mu E:), na kterém je mimojiné Win 2000 a ještě třetí HDD (F:) na kterém byly pouze data.

Začalo to takhle: potřeboval jsem odpojit datovej disk F ....tak jsem ho odpojil a po zapnutí mi automaticky naběhly Win 2000 z disku E:. To jsem samozřejmě nechtěl a tak jsem dočastně odpojil i tento disk E: ...takže teď už mám v pc jen disk (C:,D:) Win XP naběhly bez problémů, ale při spouštění mi naběhla chyba: " do indexu $0 souboru 25 se vkládá položka " a od té doby mi funguje jen ta část disku C: (tak kde je Win XP) a vůbec se nemůžu dostat do datové části disku D: (D: není přístupný - parametr není správný)

Vím že sem si to nejspíš způsobil svou blbostí, ale pokud někdo tuší co s tím (např. jestli jsem nepřehlédl něco v BIOSech, tak opravdu prosím o radu).
<HTML>Doporučil bych podívat se do správce disků (Tento počítač - pravý klik - Spravovat - Správa disků), co u příslušného pevného disku systém vidí.</HTML>
zobrazuje to jak disk C: tak D: a u D: je napsáno 100 % volného místo...což doufám že není pravda. ...třeba i proto že se na tento dik nedá nic nakopírovat, vložit etc.
Můžeš doufat... Já bych zkusil znovu popřipojovat ty disky tak, jak byly původně. Po startu PC by ti měla naskočit možnost výběru mezi operačními systémy (XP a 2000). Ono je taky možné, že data, o kterých si myslíš, že byla na D: - byla třeba na jiném fyzickém disku.
To, co popisujes by nemelo nic zpusobit. Problem je, ze nepopisujes to, co se skutecne stalo, ale nejaky fiktivni pripad. Rikejme mu F :)

V prvni rade je treba vedet, ze co se partisnu tyce a startovani systemu, windows jsou smejd. Takze, pokud je to jen trosku mozne, nikdy neodpojuj bootovaci disk. On si do tohoto disku zapisuje aktualni bootovani nekde na prvni sektory.
Kdyby se ti stalo, ze to odpojis a na bootovani se chyti jiny win, predpokladam, ze je mozne, ze bude chtit do teto casti zapisovat. Pripadne je mozne, ze se zmeni nastaveni disku a disk oznaceny treba u mne jako F se stava C a tim padem vsechny cesty jsou neplatne. Co se ted stane, kdyz bude zapisovat do prvnich sektoru? Najde si prislusny disk C (nove precislovane F) a prepise zacatek platne partition (v pripade, ze tam boot cast neni vytvorena, tj system nebyl instalovan s predpokladem, ze je to boot disk), cimz ji uplne zrusi. Pripadne i vsechny dalsi na stejnem disku.
V pripade 2 disku mam pocit, zapisuje boot na prvni.
Podle mne by k bootovani nemelo vubec dojit, kdyz nenajde boot-partition ale mozne je vsechno, u win. A kdyz uz ji nenajde a zkusi se startovat, tak se logicky predpoklada, ze nez si zacne neco vytvaret, ze si to proveri a nedela to naslepo.
Co s tim? Zkusit nejaky program na opravu partition, ale muze to trvat hodiny. Idealne preformatovat, resp zrusit a znovu alokovat danou partition by mohlo zachranit cast disku bez slozitych procesu opravy. V pripade noveho alokovani ale uz asi nemusi chtit spustit opravny program.

To je pouze tip a dohad, mozna se ve vsem pletu.
Ale od jiste doby mam v PC pouze 1 system a 2-3 partition.

Tez mne napadlo, pokud na druhem disku je system, ktery nebyl instalovany pro dany Pc, tak je logicke, ze jeho bootovani zkolabuje a muze zpusobit tezko vratne skody na danem disku.

Jinak se mohlo stat spoustu jinych veci, treba virus.
tak už je to v pořádku ....jak sem popisoval tak na začátku vždycky jela kontrola konzistence (nebo podobně) ....vypadalo to že se nic neopravuje, ale asi se opravovalo ....jednou sem to tak nechal jet 1 a půl hodiny a pořád nic ....potom sem se někde dočetl že to chce trpělivost a nechat to třeba celou noc .....moc sem tomu nevěřil, protože to nebývalo dojmu že je to zamrzlé, ale nechal sem to tak přes noc, a když sem se ráno podíval, tak bylo všechno jako dřív .....byla to moje blbost, že sem to nenechal projet, ale fakt to vypadalo, že to nešrotuje, tak dík.