Vymazaná data

Prosím nechtěně jsem si vymazal data a ani se mi neulozili do kose, prosím je nějaka moznost je vrátit? děkuji moc je to docela dulezite :-(
Obnov si je ze zálohy.
=ignor=
Většina filesystemu nemaže přímo data, ale pouze jejich hlavičky.. takže pokud jsi s diskem ještě moc "netočil" od ztráty, s pomocí některých programů se ti může podařit data vrátit zpět ;)

Přikláněl bych se však k obnovení dat ze zálohy.. každý uživatel PC přece zálohuje ;)

___
O tom, že mimochodem ignorance.wz.cz porušuje podmínky wz už ti taky jednou někdo říkal :)
Jo jo to já vše vím, ale nemůžu najít žádný program :-( ja taky zalohuju ale tajto jsem jeste nestačil :-(
Není ignorance jako ignorance. Ale ignorance - to je ignorance!
Pokud sis něco smázl tady na webu a nemáš vlastní zálohu, tak ti nepomůže ani svěcená...
ja jsem myslel z disku.
My neumíme číst myšlenky.

Když už z disku, tak bys měl alespoň uvést typ souborového systému. Ale stejně si myslím, že stále platí má první rada, aby sis je obnovil ze zálohy. Pokud zálohu nemáš, je asi čas udělat datům pápá. Zřejmě nebyla zas tak důležitá.
Tohle vypadá jako zajímavý odkaz: http://www.google.com/search?hl=cs&num=20&q=data+disk+recovery&btnG=Hledat&lr=lang_cs
Je fakt, že se mi jednou podařilo smazaný soubor obnovit. Jeden z programů ho měl ještě stále otevřený a zapisoval do něj. Našel jsem si ho tedy v seznamu spuštěných úloh a vyhledal v seznamu otevřených souborů. Pak jen stačilo zkopírovat data do nového souboru a bylo to.

Předpokládám však, že tento případ to nebude.
Jak říká Freeze. Data se fyzicky nevymažou. Pouze se ztratí hlavička. Nenávratně se ztratí až se na tom místě zapíšou jiná data.

Pokud došlo ke ztrátě před pár hodinami, pak se dá použít program Restoration. Není to ale všelék. Někdy najde, jindy už ne. Na hlubší hledání už se používají speciální programy, které už nejsou zdarma.
<HTML>Ale dají se sehnat bez placení, k čemuž samozřejmě nenabádám.</HTML>
Jak uz bylo psano...
Obnova dat na disku je mozna, pokud data nebyla prepsana. Ten disk proste okamzite odpojit a pripojit az k jinemu Pc, kde uz mas nahrany program na obnotu. Hlavni vec, aby na disku nenabehli win nebo cokoliv, co zapisuje. Idealne ve tvem druhem disku pypnout docasne automaticke vytvareni slozek s kosem na jinych discich.

Jak se program jmenuje? Hledej v google obnova dat na disku. A jeste typ partition bych pripojil, nebo zmenil text podle situace, smazani ne do kose...
Lenosti se meze nekladou, klidne se ptej na jmena programu, ale tyhle veci dneska uz dela malokdo, takze spis bez google nic :)

Mazani - pravidlo pro mazani je:
1) 3x SI TO ROZMYSLET! Zadna jina akce neni tolik bolestiva jako uplne smazani. Ja vim, prislovi rik 2x mer, jednou rez, ale u pc to nestaci.
2) Vzdy mazat do kose. Nikdy ne jinak. Je to sice moc klikani, kdyz to pak z kose mazes (a to provadim, az kdyz neni misto nebo se system zpomali pri mazani a vubec), ale je to prave ten mezikrok, ktery te muze zachranit.

Podobne pravidlo plati pro prejmenovani, tam staci 2x si to rozmyslet nez zbrkle neco prejmenovat a treba pri spatne prepnute klavesnici cz/en na hatmatilku.