Design

Prosím vás mohli by ste mi zhodnotit design web. Jen jsem neco zkousel.


http://wees.euweb.cz/flex/web.swf


pokud se nanacte tak zmacknete F5
a to vidím rudě já a nebo jsou to ty stránky?

Dle mého soudu: Děs a hrůza
Rudé jsou ty stránky takže myslíš méně výrazné barvy?
No když je vidím, tak stejně vidím rudě...

Barvy je potřeba především sladit

Nastuduj si něco o přístupnosti. Najdi si něco o tam jako vazby mají mít mezi sebou použité barvy. Najdi si něco o generování barevných schémat. Zkus se třeba inspirovat na:
http://www.sovavsiti.cz/kontrast/

PS:
Když už jako referenci nabízíš: web vlckovci.wz.cz, tak by bylo záhodno něco udělat s těmi obrázky. Tvor, který cpe na stránky 800 kB obrázky jako náhledy, viz:
http://www.vlckovci.wz.cz/foto/VlATkovci_po_hromadA%5B1%5D.jpg
nemá na webu co dělat a vůbec by už neměl tohle někomu nabízet.
Preloader ještě dobrej, ale jinak mám úplně stejnej názor jako ds

btw: úplně mi to připomnělo loňskou přednášku z is, kde nám garant vykládal o tom, že někteří lidé (převážně programátoři) by fakt webdesign dělat neměli... udělaj to celý červený, nevýrazný fonty a nebo zase úplný las vegas.. to jen tak naokraj :)
OT:
Navrhuji větu:
...že až se více zdokonalým
přeformulovat na:
...až se stanu více dokonalým
wees: Já vidím jen takovou malou lentilku s písmenem "f". Čím nás chceš ohromit?
No ono vymyslet barevnou kombinaci která by se líbila všem je taky celkem těžké.
Zkus http://colorschemedesigner.com/
wees: Ta červená je fakt děs. Modrý preloader je naopak barevně vyvážen.
Prostě přejít z pohody přímo do masakru.
Jestli chceš dělat web, tak bych se odprostil od flashe. Flash je pouze na dekoraci a efekty.

>> že někteří lidé (převážně programátoři) by fakt webdesign dělat neměli...
V podstatě je to pravda. Designer neumí kód, kóder zase grafiku. Ale jsou i výjimky, kdy člověk zvládne oboji.
=wees=
Vzhledem k rychlosti mého připojení k internetu ti nepochválím ani preloader - nestihne se mi totiž zobrazit :(

Červená je sice pěkná barva, ale pološedý text je naprosto nečitelný, jako pozadí pro text sis vybral tu nejostřejší barvu, kterou tam máš :)

Jinak odprosti se od flashe..jak už bylo zmíněno, flash je pro animace,.. už proto, že obsah flashových objektů většina vyhledáváčů neindexuje (nevím, jestli vůbec některý ano..), což způsobí, že o tvých nabídkách nikde nebude nic vědět ;) Veškerý obsah, který tam prozatím máš můžeš do (x)HTML předělat během hodiny :)

Z dalšího ohledu, když budeš chtít nabízet své služby jako webdesigner, který si za to nechá zaplatit (podle položky "ceník"), dej si bacha na způsob úhrady - normálně bys potřeboval živnostenský list.. Jediný způsob, jak ho nepotřebuješ je, když "tě zákazník zaměstná po dobu vytváření stránek" - pokud jsi student, tak to zákazníkovi vadit nebude, protože za tebe zdravotní a sociální platit nebude,.. ale až nebudeš student, tak by "zaměstnavatel" platil a tedy asi budeš potřebovat živnosťák ;)
Já jsem právě objevil kouzlo a moznosti flashe ale teprve se ucim. Takze to budu zkoušet dále. Zvolím spíše světlejší barvy.
Flash je pěkná věc, ale na tvorbu webu se jaksi nehodí. Zejména když to má hromada lidí vypnuté FlashBlockem.
Jen na obhajobu barev: kdyz najedu na http://colorschemedesigner.com/ zvolim tam cervenou basvu tak mi to ukaze podobnou kombinaci jako tam mam.
http://www.bonsaimuseum.cz - Taky delany ve flash
Však taky bez Flashe vidím prd.

Google říká:

Bonsaimuseum.cz - Get Flash Player
Vítejte na BonsaiMuseum.cz! Pro spuštění našich stránek je nutné mít ... Welcome to Bonsaimuseum.cz! You don't have installed Macromedia FLASH PLAYER 6, ...
www.bonsaimuseum.cz/upgflash.htm - 2k - Archiv - Podobné stránky

Evidentně to autor této prezentace nezvládl. Nikoho nezajímá stupidní hláška "Pro spuštění našich stránek je nutné mít ...".
=wees=
Taky toto (http://www.bonsaimuseum.cz) není adekvátní prezentace, ze které by sis měl brát příklad..
Pokud se podíváš, tak jediný text, který o té stránce google zná, je její popisek v meta description..

>"ukaze podobnou kombinaci jako tam mam"
Nikdo neříkal, že kombinace je špatná.. spíš jde o to, že jsi nekombinoval všechno - zejména jsi nekombinoval barvu písma (kterou si můžeš zobrazit zatrhnutím checkboxu vpravo dole) - protože šedá je opravdu nečitelná ;) (co hůř, navíc bolí z toho oči..)

A když už jsem předtím zabrousil k tomu živnosťáku, tak nezapomeň, že pokud někdo za něco platí, občas se taky zeptá se, jestli máš na vybraný/použitý software potřebnou licenci ;) (kterou, vzhledem k cenám Adobe CS4, zřejmě nemáš..)
___
Spousta lidí objevila kouzlo a možnosti flashe, taky to podle toho vypadá.. 90% amatérských flashových prezentaci naprosto postrádají smysl pro strukturovaný obsah - protože flash člověku dovolí všechno, často se stává, že autor ztratí soudnost a výsledek je otřesný.. zato html tě absencí některých možností téměř nutí zdžet obsah strukturovaný ;)
Když už se chceš kochat flashem, tak si dej do hlavy, že na flash jedině prezentace. Na plnohodnotný web už flash překáží. Co je tím myšlena prezentace? Statický web tak o pěti stránkách. Třeba firemní prezentace. Kupodivu tvoje stránky to splňuji. Ale když už to má být prezentace, tak musí také slušně vypadat. Pro tvoji představu si tuto prezentaci představ jako skutečnou prezentaci na plátně před plným sálem lidí. Smyslem prezentace je upoutat posluchače.
Takže když si jako posluchač představím ten tvůj výtvor, tak za prvé prd vidím, protože je to tmavé a nic nepřečtu. A za druhé mě ta prezentace vůbec nijak nezaujala. Takže moje reakce? Kdy to skončí? Nudím se ;)