IP telefonie a zvonění.

Zdar, jak jsem psal v "Kolik vám je", přestěhovali jsme se i s kusem firmy do nových prostor a nejsou tu klasické telefony, ale telefonujeme přes net. Tak. A teď mám problém.
Mám hostitelský počítač ve kterém mám vmware. V tom běží primárně dvě mašiny, jedna je na komunikaci druhá na práci (jsou i další, ale pro ilustraci to stačí).
Když pracuju, nevidím na komunikační stroj, kde mám přijímat telefony. Navíc na komunikaci mám jinou zvukovku (Microsoft LiveChat LX-3000), takže když poslouchám hudbu (jiná lepší sluchátka), tak stejně nic neslyším.

Není nějaké udělátko, které by třeba fyzicky zvonilo, blikalo, nechalo vyskočit okénko na jiném stroji nebo tak něco? Nemáte někdo nějaké zkušenosti?

Dík.
A nebo jak zprovoznit INTERBELL ib-100 s office communicator aby zvonil(?), vytáčel čísličkama tel. číslo a zvedal a pokládal hovory... Dík.
Ty vlastně sháníš náhradníka za sebe v práci... fuj! Zkus to v Annonce. :-))
<HTML>IP telefonie v Apoštolské církvi?</HTML>
No coco? Myslíš že se domlouváme s Bohem jenom pomocí modliteb? I Bůh zjistil že po drátech je to rychlejší... Přece jenom má na starosti víc lidí...
A jak se Bůh srovnal s tím www - známým číslem šelmy? Není to tak trochu kontraproduktivní?
Ono jde o to, jak je to s přidělováním prostředku mezi mašinama. Nevím jak přesně to pracuje při více virtuálkách. Jestli pracuji paralelně nezávisle nebo jede ten v popředí a ten druhý spí. Jestli sdílí periferie nebo lze přidělit každému něco jiného.

Podle internetu je interbell ib-100 usb věcička. Takže si pohrát s usb nastavením ve vmware. A doufat, že se phonek objeví na virtualním počítači. Jestli tam je, tak nějak nastavit aplikaci, aby pracovalo s telefonem.
Tomík, není problém dostat zařízení do vmWaru. To už tam je. Problém je, jak zjistit, že někdo volá. :) Né, že by mě to nějak extra trápilo...

Kdybych tam měl tem MS bazmek, tak neslyším nic. To se dá pořešit, tak, že se to zároveň přesměruje na mobil a on pak zvoní i mobil a já se můžu podívat, jestli náhodou někdo nevolá na ten IP telefon. Je to podivné řešení, ale funkční.

Když tam budu mít ten interbell, tak by to chtělo, aby přímo ten přístroj zvonil (nejspíš má tu moc, protože jsem dole našel dírky, a něco, co vypadá jako elektroakustický měnič), ale s office communicatorem to spolupracovat neumí.

btw, vmwary pracují paralelně.
Mam šílenou blbost. LEDka ti bude stačit? Že bys ji šoupnul paralelně do zvukovky s tím MS. Teda za předpokladu, že to u toho ms zvoní (jde zvuk). Jestli se nepletu, tak zvuk se generuje změnou napětí. Takže by to chtělo něco na detekci zvýšeného napětí a LEDka by pak svítila(blikala). Třeba by stačila i jen ledka, ale nevím jestli to utáhne a kolik toho sebere. Prostě měnič zvuku na světlo. Vím, že jsem to dělal i na střední. Jen by místo mikrofonu byl jack, který se šoupne na výstup zvukovky.
A není jednodušší si pořídit obyčejnou VOIP gate?
Tomík: to už tu taky zaznělo, ledka by to řešila, ale do toho se mi zatím nechce a nechávám to jako poslední řešení (pokud se nesmířím s tím, že mi prostě nikdo volat nebude)

Tom: Co je "obyčjená" VoIP gate? Jestli to souvisí s vynakládáním finančních prostředků větších jak 300 Kč, tak to bude zamítnuto.